روی خط المپیک

قانون جالب برای تعیین سریع‌ترین مرد جهان
 تغییر قهرمان با پنج‌هزارم ثانیه
 مسابقه دوی ۱۰۰متر در المپیک، یکی از جذاب‌ترین و پرهوادار‌ترین مسابقات است. در این دوره هم در نبود یوسین بولت، رکورددار و اسطوره جامائیکایی 100متر، ورزشگاه استادو فرانس برای این رقابت مملو از تماشاگر شده بود. در پایان رقابت سخت و نزدیک ۸ ورزشکار حاضر در فینال ۱۰۰متر، نوآه لایلز دونده امریکایی با فاصله پنج‌هزارم ثانیه نسبت به تامپسون جامائیکایی، مدال طلا را از آن خود کرد تا پس از بیست سال، امریکایی‌ها را صاحب مدال طلای این رشته کند. این رقابت نزدیک و تماشایی، با حواشی زیادی همراه بود. بسیاری از هواداران المپیک و حتی خود لایلز در ابتدا تصور می‌کردند تامپسون جامائیکایی زودتر از همه توانست از خط پایان عبور کند و مدال طلا را به دست بیاورد. دلیل این تصور این بود که تامپسون احتمالاً با پای خود اول از خط عبور کرد و حتی با سرش نیز اندکی جلوتر به نظر می‌رسید. اما این موضوع تعیین‌کننده نبود. طبق قوانین و در مسابقات دوومیدانی، تنه ورزشکاران مهم است. یعنی کسی که با بالاتنه (بازوها و سر محسوب نمی‌شوند) زودتر از خط عبور کند، برنده است. با وجود اینکه در تصویر گرفته شده از بالای استادیوم، به نظر می‌رسید ورزشکار جامائیکایی که با پایش اول از خط عبور کرده و به مدال طلا رسیده است، اما در عکس‌ نهایی نشان داده شد که ورزشکار امریکایی با سینه خود اول از خط عبور کرده است، بخشی که واقعاً تعیین می‌کند چه کسی صاحب مدال طلای المپیک خواهد بود‌. شاید بتوان قانون دوومیدانی در این موضوع را با قانون آفساید در فوتبال مقایسه کرد. جایی که مهاجم با هر بخشی از بدن خود که می‌تواند با توپ بازی کند، از جمله پاها، از مدافع پیشی بگیرد مرتکب خطا شده است. در دوومیدانی این سینه است که تعیین‌کننده پایان مسابقه ورزشکار محسوب می‌شود. سینه لایلز زودتر از سینه دونده جامائیکایی به خط پایان رسید و او در پاریس قهرمان المپیک شد.


انصراف بلژیک و سوئیس از مسابقات سه‌گانه
به دلیل بیماری یک ورزشکار بلژیکی بعد از شنا در رودخانه سن، این کشور از مسابقات سه‌گانه انصراف داد. این ورزشکار به بیماری E.coli مبتلا شده است. در ضمن آدرین بریفو و سایمون وسترمن، ورزشکاران سه‌گانه سوئیسی به دلیل عفونت روده در مسابقات مختلط بازی‌های المپیک پاریس شرکت نخواهند کرد.
 

 لغو محرومیت قایقران
کانوکانادایی لهستانی
دوروتا بورووسکا قایقران کانوکانادایی لهستانی با لغو محرومیت ناشی از دوپینگش به المپیک پاریس رسید. پیش از این در بدن این ورزشکار لهستانی ماده ممنوعه‌ای به نام «کلاستبول» پیدا شده بود. بورووسکا مصرف این دارو را انکار کرد و گفت که این ماده از طریق کرِمی که روی پنجه سگش استفاده کرده، وارد بدنش شده است. پنج روز قبل جلسه رسیدگی به تعلیق موقت دوروتا بورووسکا بدون نتیجه پایان یافت اما در آستانه المپیک محرومیت او توسط دادگاه جهانی حکمیت ورزش (CAS) لغو شد. این ورزشکار لهستانی امروز مسابقه خود را استارت می‌زند.

 
گاو، 3 کیلو طلا و غذای رایگان عجیب‌ترین پاداش‌ها
عجیب‌ترین پاداش‌ها برای مدال‌آوران المپیک پاریس رونمایی شدند. یک سال غذای رایگان به نوعی کمترین پاداش قهرمانی در مسابقات المپیک به شمار می‌آید. ایران پاداش 18 میلیارد تومانی برای مدال طلای المپیک در نظر گرفته و کره جنوبی معافیت از سربازی، آپارتمان و ماشین لوکس را به قهرمانان المپیکی‌اش وعده داده است. نشریه گاردین می‌نویسد که کشور اندونزی یکی از عجیب‌ترین جوایز را به قهرمان المپیک تقدیم می‌کند که در لیست پاداش خود 5 گاو، 3 کیلو طلا و یک قطعه زمین و یک آپارتمان دیده می‌شود. بر اساس گزارش رسانه انگلیسی، عراق بدون هیچ مدال طلای المپیک به کسی که بتواند اولین طلای تاریخ این کشور را بگیرد، وعده پرداخت یک میلیون دلار داده است.

جستجو
آرشیو تاریخی