صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و شصت و هفت - ۰۷ خرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و شصت و هفت - ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۱

ضرورت سوت‌زنی فساد در حوزه ورزش

 اتفاقات اخیر در پرونده فساد در باشگاه کرمانی که گویا هنوز ابعاد کوچکی از آن رسانه‌ای شده و پیامد آن افشاگری عده‌ای از داوران بازنشسته در مورد پیشنهاد رشوه از سوی مدیران و نزدیکان برخی باشگاه‌ها بود، موج جدیدی در ورزش به خصوص فوتبال ایران به راه انداخت که وزارت ورزش با همراهی فدراسیون‌هایی مانند فوتبال، والیبال، بسکتبال و سایر فدراسیون‌هایی که گردش مالی بالایی دارند، فکری اساسی برای مبارزه مستمر ، قاطع و البته بازدارنده در موضوع فساد، تبانی و رشوه برای تأثیر در نتیجه مسابقات بکنند. اقدام به موقع دستگاه قضایی که با پشتیبانی وزارت ورزش و کمک مستقیم کمیته صیانت و اخلاق فدراسیون در برخورد سریع و در چهارچوب قانون شکل گرفت حالا انتظارات را بالا برده تا گام‌های بعدی با صلابت و بدون هیچ اغماضی در رابطه با خطاکاران و کسانی که ساحت مقدس ورزش را خدشه‌دار می‌کنند، برداشته شود. در این رابطه پیشنهاد مشخص نویسنده این سطور تشکیل کارگروهی برای ایجاد سامانه کاربردی سوت‌زنی مردمی در موضوع مبارزه با فساد، تبانی و رشوه در ورزش است. گردش مالی حدوداً 8 تا 10 هزار میلیارد تومانی فوتبال باشگاهی در لیگ برتر، لیگ آزادگان، لیگ فوتسال و همچنین هزینه بالای تیم‌های باشگاهی در والیبال، بسکتبال، فدراسیون‌های رزمی و حتی بدنسازی ضرورت مطالعه روی این سامانه و ایجاد 
ساز و کاری آسان و در دسترس برای جامعه ورزشکاران و ورزش‌دوستان را گوشزد می‌کند.
در این میان همکاری مستقیم رسانه‌ها در پوشش اخبار مرتبط با برخورد قضایی و انضباطی قوه قضائیه و فدراسیون‌ها نیز راهگشاست. اینکه اخبار ناخوشایندی شنیده می‌شود که همواره در سه یا چهار هفته پایانی لیگ‌ها تعدادی از تیم‌ها در مسیر قهرمانی یا در مسیر فرار از سقوط به لیگ پایین‌تر با انواع و اقسام حیله‌ها و نیرنگ‌ها با رشوه یا تبانی و حتی پیشنهاد عضویت در تیم‌های پولدار به بازیکنان رقیب نتایج را خارج از چهارچوب مسابقه و میدان مسابقه تغییر می‌دهند واقعاً وحشتناک و تأسف‌بار است.
اینکه عده‌ای عادت دارند با پرداخت رشوه نتایج را تغییر دهند یک طرف مسأله است و اینکه تعداد زیادی از افراد با توجیهات غیر قابل قبول تحت عناوین مختلف این رشوه را دریافت می‌کنند مسأله دردآور دیگری است. نداشتن قوانین بازدارنده هم به این عیب و نقص بزرگ دامن می‌زند. اگر به محض اینکه فسادی مثلاً در داوری ثابت شد، داور مادام‌العمر محروم شود یا چند برابر مبلغ رشوه جریمه شود. همزمان فرد رشوه دهنده به سختی مجازات شود و سایر افراد دخیل در این رسوایی هم از فعالیت ورزشی برای همیشه محروم شوند، دیگر هیچ داور، مدیر فدراسیون یا سازمان لیگ، مدیرعامل یا عضو هیأت مدیره یا رئیس هیأت فوتبال استان جرأت تخلف و رشوه دادن یا گرفتن را نخواهند داشت. با ایجاد سامانه سوت‌زنی و تعیین پاداش قابل توجه، اهالی ورزش و دوستداران فوتبال و ورزش پاک به کمک نهادهای نظارتی و حراست فدراسیون‌ها و البته حراست وزارت ورزش، سازمان بازرسی، کمیته اخلاق، کمیته صیانت و سایر ارکان قضایی و انضباطی ورزش می‌آیند و شفافیت و سلامت بیشتری را در ورزش کشور شاهد خواهیم بود.
جستجو
آرشیو تاریخی