رأی پرونده نبیل باهویی بزودی اعلام می‌شود

شمارش معکوس برای نقره‌داغ شدن استقلال و پرسپولیس

محمد محمدی سدهی
خبرنگار


همیشه حواشی، یک پای ثابت دربی‌های پرطرفدار است و این موضوع تنها به دربی پایتخت ختم نمی‌شود اما نوع برخورد کشورهای دیگر با تخلفات تفاوت زیادی با آرای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال کشورمان دارد. یکشنبه‌شب دربی مادرید درحالی برگزار شد که هواداران اتلتیکو پس از گل مادریدی‌ها وسایلی از جمله چند فندک را به سمت تیبو کورتوا پرتاب کردند.
مدیران و مسئولان فوتبال اسپانیا از اتفاقی که افتاده است بسیار عصبانی و خشمگین شدند و روزنامه مارکا خبر داده است که به هیچ وجه قصد ندارند، به سادگی از این موضوع عبور کنند. جدا از پیروزی پرسپولیس در دربی 104، این بازی با برخی اتفاقات همراه بود که از جمله این اتفاقات پرتاب نارنجک و بطری آب توسط هواداران دو تیم بود. اتفاقی که باعث شد تا این دیدار برای چند دقیقه متوقف شود و در نهایت با پادرمیانی کاپیتان‌های دو تیم این اقدام هواداران برای لحظاتی قطع شود.
این در حالی است که با وجود گذشت 6 روز از دربی 104، کمیته انضباطی آرای خود را در خصوص حواشی دیدار استقلال و پرسپولیس صادر نکرده است.
یکی از افراد آگاه در کمیته انضباطی در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون کمیته انضباطی رأی خود را در خصوص اتفاقات دربی صادر نکرده است به «ایران ورزشی» می‌گوید: «عدم صدور رأی دربی دلیل خاصی ندارد و بزودی آرای کمیته انضباطی صادر خواهد شد. در حال حاضر این پرونده در مرحله تحقیق و تفحص است و پس از کامل شدن تحقیقات، رأی صادر خواهد شد. روال کلی به این صورت است که پس از تخلفی که پیش می‌آید، باشگاه متخلف از خود دفاع می‌کند.»
در این بین پرونده‌هایی باز در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال وجود دارد که یکی از این پرونده‌‌ها به نبیل باهویی، مهاجم سوئدی و اسبق سرخپوشان مربوط می‌شود. در روزهای گذشته کمیته انضباطی در پرونده جعل مدارک مصدومیت نبیل باهویی استعلام گرفت که نشان می‌دهد مدارک ارائه‌شده درست نبوده است.
در این بین جعل مدرک توسط باشگاه پرسپولیس با واکنشی از سوی کمیته انضباطی همراه نشد اما این فرد آگاه در خصوص این پرونده و سایر پرونده‌های باز در کمیته انضباطی بیان می‌کند: «رأی نبیل باهویی هم بزودی اعلام می‌شود. پرونده‌هایی باز در کمیته انضباطی وجود دارد که درحال رسیدگی به این پرونده‌ها هستیم و در اسرع وقت رأی را صادر خواهیم کرد.» او در پاسخ به این سؤال که تعداد جرایم نسبت به فصل گذشته تفاوتی داشته است، می‌افزاید: «آماری در این خصوص ندارم اما موضوعی که نسبت به فصل‌های گذشته تغییر کرده است، افزایش جرایم نقدی است.»
تأخیر در صدور رأی دربی 104 در حالی ایجاد شده که کمیته انضباطی آرای خود را در خصوص حواشی بازی‌ها به سرعت اعلام می‌کرد اما در خصوص آرای این دیدار و برخی دیگر از پرونده‌ها تعلل کرده است.
مهدی دادرس، عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در گفت‌و‌گویی کوتاه با «ایران ورزشی» نسبت به عدم صدور رأی دربی چنین واکنش نشان داد: «کمیته انضباطی فدراسیون در اکثر مواقع 2 ساعت بعد از برگزاری دیدار علیه افراد متخلف حکم موقت صادر می‌کند اما مشخص نیست که این کمیته با وجود گذشت چند روز از دربی چرا احکام خود را صادر نکرده است.»

 

برش

انتظار رویکرد مشابه از کمیته انضباطی
از اراک تا مادرید؛ اتفاق مشابه، برخورد متفاوت
چهار روز پس از جنجال‌های دربی تهران در اراک و رفتارهای نه‌چندان شایسته هواداران دو تیم استقلال و پرسپولیس، دربی مادرید در لالیگا بین دو تیم رئال مادرید و اتلتیکو برگزار شد و با توجه به جو متشنج دیدارهای دو تیم در سال‌های اخیر، جنجال‌های زیادی در زمین بازی رخ داد. از توهین‌های نژادپرستانه به وینیسیوس جونیور ستاره رئال مادرید گرفته تا پرتاب اشیا به سمت تیبو کورتوا، دروازه‌بان سابق اتلتیکو و فعلی رئال مادرید. تا اینجا، همه چیز مشابه اتفاقات لیگ برتر ایران به نظر می‌رسد اما ماجرا از جایی متفاوت می‌شود که مسئولان برگزاری بازی، برای مدیریت و کنترل شرایط بازی در روند برگزاری مسابقه دخالت می‌کنند.  پس از پرتاب چند شی به سوی دروازه‌بان رئال مادرید، داور و مسئولان برگزاری مسابقه، دیدار دو تیم را متوقف کردند و بازیکنان دو تیم سریعاً خود را به رختکن رساندند. همچنین در زمان توقف بازی، به هواداران متخلف اتلتیکو این هشدار داده شد که در صورت تکرار این اتفاق، بازی به طور کامل لغو خواهد شد تا خط مشی لالیگا در این زمینه، به طور کامل مشخص باشد.  در اینجا اما به نظر می‌رسد مسئولان برگزاری مسابقه و داوران، جسارت لازم برای توقف بازی در زمان رفتار نامناسب هواداران را ندارند و بازی‌ها تحت هر شرایطی ادامه پیدا می‌کند. در هفته‌ای که گذشت، حتی یکی از اعضای دو باشگاه یا فدراسیون از رافائل سیلوا بازیکن خارجی استقلال بابت مصدومیت شدید از ناحیه سر عذرخواهی نکرده و سکوت خبری در خصوص این شرایط نابسامان، به عادی شدن چنین مسائلی در فوتبال ما دامن می‌زند.  مسائلی که سال‌ها از برخورد جدی با آن در فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی صحبت شده اما تا امروز، هیچ عزم جدی‌ای در این خصوص دیده نمی‌شود.

جستجو
آرشیو تاریخی