صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و بیست و پنج - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و بیست و پنج - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۳

یک امیر متفاوت؛ از 2007 تا 2024

نیازی به این همه عذرخواهی نبود

امیر اسدی
روزنامه نگار

تیم ملی با اینکه در مرحله نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا حذف شد و نتوانست بعد از سال‌ها به فینال برسد اما در کلیت مسابقات و با توجه به شرایطی که قبل از آغاز تورنمنت وجود داشت، روزهای موفقی را رقم زد. اینکه ایران با این برنامه‌ریزی، تدارک و همچنین نبود زیرساخت‌هایی که صحبت درباره آن دیگر کلیشه‌ای شده، توانست به جمع چهار تیم برتر مسابقات برسد نشان از موفقیت است. هر چند این موفقیت می‌توانست با حضور در فینال و شکست قطر به پررنگ‌تر شود.
بعد از این تورنمنت مهم، برخی از تیم ملی انتقاد کردند و بعضی از کارشناسان هم موضع حمایت را در پیش گرفتند. منتقدان بر این عقیده بودند که تعویض‌های امیر قلعه‌نویی مقابل قطر می‌توانست متفاوت باشد. مثلاً به جای شهریار مغانلو و رضا اسدی شاید بهتر بود مهدی قایدی و علی قلی‌زاده وارد زمین شوند. پاسخ امیر به این سؤال اما جالب توجه بود. او تأکید کرد وقتی تیمی 10 نفره می‌شود، بهتر است با یک یار کمتر رو به بازی هوایی و مستقیم بیاورد. پاسخ قلعه‌نویی قانع‌کننده است. چون مقابل قطر ما زمانی نداشتیم که رو به بازی تاکتیکی بیاوریم و البته یک بازیکن هم کمتر در اختیار داشتیم و همین مسأله کار را کمی دشوار می‌کرد.
در پاسخ به تقویت کادرفنی نیز قلعه‌نویی موضع درستی را اتخاذ کرد. او پذیرفت که شاید با حضور مربیانی باتجربه‌تر بتواند در آینده تیم ملی را با شرایط بهتری به مسابقات بفرستد. اتفاقی که نشان از تفاوت قلعه‌نویی با امیری داشت که بعد از جام ملت‌های آسیای 2007 مقابل دوربین‌ها نشست و مصاحبه کرد. او آن زمان موضع متفاوتی را برگزید که خیلی به دل کارشناسان و هواداران ننشست. هر چند در آن تورنمنت هم ایران با شکست مقابل کره‌جنوبی در ضربات پنالتی از دور رقابت‌ها حذف شد.
تنها موردی که خیلی در مصاحبه قلعه‌نویی با محمدحسین میثاقی در برنامه فوتبال برتر مشاهده شد، عذرخواهی‌های متعدد سرمربی تیم ملی بود. او بارها بابت نتایجی که ایران در جام ملت‌های آسیا کسب کرد، عذرخواهی کرد که شاید نیاز به تکرار این موضوع نبود. اگر منصفانه قضاوت کنیم، ایران در این تورنمنت، هر چند اشتباهاتی را نیز مرتکب شد اما در کلیت موفق بود و توانست به جمع چهار تیم برتر راه یابد. آن هم با شکست غولی به نام ژاپن که خیلی‌ها آن را قهرمان بلامنازع جام می‌دانستند. در کل قلعه‌نویی به جز چند مورد در مورد بحث ساختار دفاعی توانست از این مصاحبه سربلند بیرون بیاید و افکار عمومی نیز آنچنان که تصور می‌شد خرده‌ای از سرمربی تیم ملی نگرفتند. این یعنی او توانسته تا حدود زیادی هم نکته‌های مثبت را بگوید و هم در نقاط ضعف اشتباهات را بپذیرد.

جستجو
آرشیو تاریخی