صفحات
شماره هفت هزار و سیصد و چهل و سه - ۱۴ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و چهل و سه - ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۴

چرا امیدها مشتری ندارند؟

تیم متوسط، بازیکنان متوسط

سینا فتوت
خبرنگار

پرسش کلیدی این است: «چرا ستاره‌های تیم امید در بازار نقل و انتقالات مشتری ندارند و کسی برای آنها سر و دست نمی‌شکند؟» این پرسش را البته می‌توان به گونه‌ای دیگر هم روایت کرد. اینکه اساساً کدامیک از بازیکنان تیم امید در فصل گذشته در تیم‌های خود ستاره بوده‌اند و درخشیده‌اند تا امروز مشتری داشته باشند و سر آنها دعوا باشد؟ ستاره‌هایی که سر نخواستن آنها دعواست! این در حالی است که رده سنی امید همیشه در دنیای فوتبال بهترین سن یک ستاره محسوب می‌شود و اوج ترانسفر و سرمایه‌گذاری باشگاه‌ها در همین سن انجام می‌شود.
برای پاسخ به این پرسش‌های کلیدی و بنیادی بهتر است عملکرد تیم امید در رقابت‌های غرب آسیا را بررسی کنیم.
تیم امید ایران در هفته‌های گذشته به‌عنوان میهمان، در مسابقات زیر 23 سال غرب آسیا شرکت کرد. این رقابت‌ها بلافاصله پس از انتصاب رضا عنایتی به‌عنوان سرمربی امیدهای کشورمان برگزار می‌شد و فرصتی ارزشمند برای تیم تازه تشکیل شده امید به شمار می‌رفت.
عنایتی که پس از 9 ماه بلاتکلیفی تیم زیر 23 سال ایران سکاندار نیمکت این تیم شد، 4 مسابقه همراه با امیدهای کشورمان تجربه کرد. ایران در گام نخست به مصاف سوریه رفت و با نتیجه 3 بر یک به برتری رسید. انتظار می‌رفت تیم امید در ادامه مسابقات بتواند گام‌هایی مستحکم بردارد، اما این اولین و آخرین برد ایران (در وقت قانونی) در این تورنمنت محسوب می‌شد.
امیدها در بازی دوم مرحله گروهی به مصاف فلسطین رفتند و تا ثانیه‌های پایانی و دقیقه 7+90 با یک گل در آستانه شکست بودند که آریا برزگر با گلزنی در این دقیقه، فرشته نجات و زمینه‌ساز صعود شاگردان عنایتی به جمع 4 تیم پایانی شد. ایران در نیمه‌نهایی مقابل اردن صف‌آرایی کرد که 90 دقیقه این مسابقه گلی در بر نداشت. تیم کشورمان در ضربات پنالتی به لطف درخشش محمدرضا خالدآبادی به برتری رسید.
میزبان مسابقات یعنی عراق، حریف بعدی ایران در رقابت‌های غرب آسیا بود. دست ایران از پیروزی در این بازی هم کوتاه ماند و پس از تساوی در 90 دقیقه، عراق در ضیافت پنالتی‌ها پیروز شد تا جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
تیم امید ایران در این دوره نتوانست برد بازی اول را تکرار کند و می‌توان گفت روندی نزولی پیمود. انتخاب دیرهنگام رضا عنایتی به‌عنوان سرمربی امیدها قطعاً در این موضوع مؤثر بود.
اکنون کمیته جوانان و فدراسیون فوتبال باید بررسی کند که آیا نتایجِ به دست آمده و روند سپری شده، نمره قبولی در کارنامه عنایتی و تیم امید درج می‌کند یا خیر. اگرچه مدت زمان اندکی از تشکیل این تیم می‌گذرد اما روند تیم در بازی‌های غرب آسیا ناامید کننده بود و نشان می‌دهد که این تیم کاری دشوار در بازی‌های آسیایی و رسیدن به المپیک 2024 دارد. فراموش نکنید در دو دوره اخیر، هیچ‌یک از تیم‌های حاضر در این بازی‌ها به مرحله نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا نرسیده و فقط دو تیم از این منطقه در سه دوره گذشته المپیک حضور داشته‌اند.
در این نمایش نومیدکننده باید سهم بازیکنان را نیز در نظر گرفت. بازیکنانی که در لیگ برتر هیچ‌کدام ستاره کلیدی و تأثیرگذار تیم‌های متبوع خود نبوده‌اند و در ادامه روند متوسط و حتی ضعیف خود آن را در تیم امید تکرار کرده‌اند. واقعیت این است که این تیم هیچ ستاره بزرگی ندارد و با این روند بدیهی است که هیچ‌کدام از این ستاره‌ها در بازار مشتری جدی و دست به نقدی نداشته باشند؛ یک تیم متوسط با ستاره‌های متوسط.
دور انتخابی جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا 2024 از 4 تا 12 سپتامبر 2023 (13 تا 21 شهریور 1402) برگزار می‌شود که تیم امید ایران در این برهه، برای صعود به جام ملت‌های امیدهای آسیا می‌جنگد. تیم زیر 23 سال کشورمان برای حضوری موفق در جام ملت‌ها که به شکستن طلسم نیم ‌قرن ناکامی در صعود به المپیک منجر می‌شود، باید ضعف‌های خود در تورنمنت غرب آسیا را بررسی کند تا در رقابت‌های انتخابی المپیک 2024 نلغزد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی