پازل امیر جواب داد

طعنه نزن، پیرمردها کار را درآوردند

آرش عبدی
روزنامه نگار
یکی از مهم‌ترین اتفاقات فوتبال ایران در دو دهه اخیر رقم خورد. تیم ملی ایران در یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا نتیجه‌ای تاریخی کسب کرد و مقابل ژاپن قدرتمند به پیروزی رسید. فراموش نکنیم ژاپن تیم نخست آسیا است و با یکی دو جین بازیکن لژیونر به قطر آمده بود اما شاگردان قلعه‌نویی کاری کردند کارستان. همه آنها صدِ خودشان بودند و اگر غیر از این بود نمی‌شد تیم ژاپن را مغلوب کرد. قلعه‌نویی گفته بود که می‌توان با همین پتانسیل، فوتبال هجومی به نمایش گذاشت اما کسی آن را جدی نمی‌گرفت.
ملی‌پوشان فوتبال ایران در مرحله گروهی و همینطور در یک هشتم نهایی امیدوارکننده ظاهر نشده بودند و به همین دلیل کمتر کسی برای آنها شانس پیروزی در بازی مقابل ژاپن قائل بود. نیمه نخست بازی با ژاپن مطابق انتظار بود؛ ژاپنی‌ها حمله می‌کردند و بازیکنان ما در لاک دفاعی تجمع کرده بودند و فقط زیر توپ می‌زدند. بازی‌ مطابق میل ژاپنی‌ها بود و دقیقه 28 بود که بازیکنان ایران تاوان بازی احساساتی‌شان را دادند و ژاپن یک بر صفر پیش افتاد.
در نیمه دوم بازی به شکل دیگری پیش رفت، انگار یک تیم دیگر مقابل ژاپن قرار گرفته بود؛ بازی‌ای از تک تک بازیکنان دیدیم که پیش از این شاهد آن نبودیم. فوتبال تاکتیکی و بابرنامه ژاپن در لاک دفاعی فرو رفته بود تا اینکه پس از چندین موقعیت خطرناک که بازیکنان ایران روی دروازه ژاپنی‌ها ایجاد کرده بودند محمد محبی روی پاس اروپایی‌گونه سردار آزمون توانست گل تساوی بازی را به ثمر برساند. همین نتیجه هم می‌توانست برای تیم ملی یک نتیجه ایده‌آل باشد اما شاگردان قلعه‌نویی کوتاه نیامدند و باز هم حمله کردند.
قطعاً باید این برد را به پای امیر یا اردشیر قلعه‌نویی نوشت، حتی اگر نتوان روی کاغذ دلیل منطقی برای آن پیدا کرد اما همانطور که اگر تیم ملی شکست می‌خورد ژنرال مورد مؤاخذه قرار می‌گرفت و انتقادها او را نشانه می‌گرفت بی‌انصافی است که او را در این برد سهیم ندانست. تیم ملی مقابل ژاپن مثل پازلی بود که بدون داشتن حتی یک تکه آن هم نمی‌توانست به موفقیت برسد. بازیکنان ایران آنقدر خوب بودند که قلعه‌نویی حتی جرأت تعویض آنها را هم پیدا نکرد و تعویض‌های ثانیه‌های پایانی هم فقط برای حفظ برتری و البته تلف کردن زمان پایانی بود.
از سن بالای بازیکنان ایران که تا پیش از این بازی از نظر منتقدان، نکته منفی تیم ملی بود حالا به عنوان یکی از دلایل پیروزی تیم ملی یاد می‌شود. پیرمردها دیگر واژه کنایه‌آمیزی برای بازیکنان تیم ملی محسوب نمی شود؛ چون آنها با تکیه به تجربه بالایی که برایشان از چندین دوره جام جهانی و جام ملت‌های آسیا به یادگار مانده توانستند جواز حضور در نیمه نهایی این دوره از جام ملت‌های آسیا را به دست بیاورند. اما کار هنوز به پایان نرسیده است، نباید در باد این پیروزی خوابید. تیم ملی بازی بسیار مهمی در نیمه نهایی دارد و به هیچ عنوان نباید این بازی را دست کم بگیرد. باید در نیمه نهایی مراقب همه چیز بود. مبادا همچون دوره‌های گذشته خودزنی شود؛ از اخراج‌های بدون دلیل تا پنالتی‌های چیپ و ... حالا بهترین فرصت است تا طلسم سال‌ها عدم قهرمانی در آسیا بشکند. خوشبختانه مهدی طارمی در بازی نیمه نهایی می‌تواند به میدان برود و این خبر خوبی برای قلعه‌نویی است. تا فینال و قهرمانی در آسیا راهی نیست، به شرط اینکه قلعه‌نویی و همکارانش پیش‌بینی هر اتفاقی را کنند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی