صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • منهای فوتبال
  • هانگژو
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • فوتبال ایران
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و دوازده - ۱۳ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و دوازده - ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۶

پیام مهم هانگژو؛ به این رشته‌ها هم توجــــــه کنید!

مرتضی رضایی
روزنامه نگار
بازی‌های آسیایی هانگژو به روزهای پایانی خود نزدیک شده و کار بسیاری از رشته‌های ایران در این دوره از مسابقات به پایان رسیده است. نکته مهمی که دراین دوره از بازی‌های آسیایی به چشم آمده، موفقیت نمایندگان ایران در رشته‌هایی است که کمتر کسی تصور مدال‌آوری و درخشش در آنها را داشت . این درحالی است که چند رشته دیگر مثل فوتبال، بسکتبال و تکواندو نتوانسته‌اند تا اینجای کار انتظارات را برآورده کنند.

تاریخ‌سازی صخره‌نوردی، ژیمناستیک و تنیس روی میز در هانگژو
بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ برای ایران با درخشش نمایندگان ایران در تنیس روی میز و پیروزی‌های ارزشمند آنها مقابل چند رقیب مطرح آغاز شد. اتفاقی که باعث شد ایران در تنیس روی میز پس از ۶۵ سال صاحب مدال شود و به یک افتخار تاریخی دست پیدا کند. پس از تنیس روی میز اما نوبت به مهدی الفتی در ژیمناستیک رسید که برای نخستین بار در تاریخ بازی‌های آسیایی ایران را صاحب یک مدال کند. روز گذشته هم رضا علیپور دست به یک کار بزرگ زد و با شکست رقیب چینی به مدال طلای صخره‌نوردی بازی‌های آسیایی دست پیدا کند. او در حالی به این مدال ارزشمند دست یافت که بسیاری از رشته‌های پرامید ایران در بازی‌های آسیایی حتی یک طلا هم کسب نکرده بودند و این موضوع ارزش کار علیپور را بیشتر کرد.
تاریخ‌سازی‌های ورزش ایران در هانگژو فقط محدود به بخش مردان نبود و زنان کاروان ایران هم عملکرد قابل توجهی داشتند. قایقرانی زنان ایران در این دوره عملکرد بسیار موفقی داشت و نشان داد می‌تواند در آینده حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. همچنین فرانک پرتوآذر در دوچرخه‌سواری زنان به مدال برنز رسید و اولین مدال دوچرخه‌سواری زنان ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی را کسب کرد.

پیام مهم هانگژو برای ورزش ایران
بازی‌های آسیایی هانگژو نشان داد ورزش ایران در بسیاری از رشته‌های جدید هم پتانسیل کسب مدال دارد و ورزشکاران این رشته‌ها می‌توانند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. سال‌هاست تمام توجهات به چند رشته خاص محدود شده و ورزشکاران بقیه رشته‌ها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. حرف‌های رضا علیپور بود که می‌گفت حتی دیوار هم برای تمرین نداشته و با سخت‌ترین شرایط ممکن خودش را آماده حضور در هانگژو کرده است نشان دهنده این موضوع است که رشته‌ای همچون صخره نوردی در ایران مهجور مانده است.
با این حال درخشش این ورزشکاران نشان داد باید نگاهی که به این رشته‌های ورزشی است تغییر کند و لازم نیست بخش زیادی از بودجه و امکانات صرف چند رشته خاص شود. رشته‌هایی چون صخره‌نوردی و ژیمناستیک این دوره نشان دادند در صورتی که به آنها توجه شود، می‌توانند کارهای بزرگی کنند. به خصوص که مثلاً رشته‌ای چون فوتبال تنها یک مدال دارد ولی در ژیمناستیک حدود ۵۰، در دوچرخه‌سواری بیش از ۷۰ و در شنا بیش از ۱۰۰ مدال توزیع می‌شود. ورزش ایران هم اگر می‌خواهد در دوره‌های بعدی المپیک و بازی‌های آسیایی موفق ظاهر شود و رتبه بهتری کسب کند، باید توجه ویژه‌ای به این رشته‌ها داشته باشد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی