چلسی چطور قوانین مالی یوفا را دور میزند؟
ماجرای استهلاک وام!
با توجه به هزینه 601 میلیون پوندی چلسی در فصل گذشته و ادامهدار بودن آن با صرف 346 میلیون پوند دیگر در این تابستان، بسیاری از طرفداران دنیای فوتبال میخواهند بدانند که این تیم چگونه در چهارچوب قوانین فیرپلی مالی عمل کرده است.
ظاهراً چلسی تصمیم گرفته است تا هزینههای جذب بازیکنان را با امضای قراردادهای بلندمدت، گسترش بدهد. برای مثال، چلسی میخایلو مودریک را طی قراردادی 5/8 ساله به استمفورد بریج آورد، حالا بر اساس اصول حسابداری، وقتی 5/88 میلیون پوند را که صرف خرید او شد، در 5/8 سال مدت قرارداد او پخش کنید، آنها عملاً سالی 10 میلیون پوند برای او هزینه کردهاند.
به این فرایند، به اصطلاح استهلاک وام میگویند که هزینه صرف شده برای یک خرید را در یک دوره طولانیتر پخش میکند تا هزینه سالانه را کاهش دهد.
به نظر میرسد این رویکردی است که چلسی در چند پنجره نقل و انتقالاتی گذشته اتخاذ کرده است.
ضمناً این رویکرد برای چلسی سود مضاعف هم خواهد داشت. اگر بازیکنان واقعاً پیشرفت کنند و انتقالشان موفقیتآمیز باشد، این موضوع باشگاه را در جایگاه خوبی قرار میدهد تا از تلاش دیگر تیمها برای شکار آنها جلوگیری شود زیرا سالهای زیادی از قرارداد آنها باقی مانده است. از طرفی دیگر اما اگر بازیکن مورد نظر عملکرد خوبی نداشته باشد، آنوقت شرایط برای چلسی پیچیده میشود زیرا حقوق بالای آن بازیکن، برای 6، 7 یا 8 سال به عهده چلسی خواهد بود.
به نظر میرسد اگر چلسی در رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا فصل آینده حضور نداشته باشد این موضوع میتواند خیلی زود گریبانگیر آنها شود. اگر به قهرمانی چلسی در لیگ قهرمانان اروپا در سال 2021 نگاه کنیم، این تیم از این قهرمانی حدود 120 میلیون یورو درآمدزایی کرد. انتظار میرود که برای هر بازی خانگی در استمفوردبریج که در قالب رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا برگزار میشود، 4-3 میلیون پوند درآمدزایی ایجاد شود و پاداشهای حامیان مالی نیز وجود دارد.
حالا اگر این موضوع را با بازیهای لیگ اروپا مقایسه کنید، میتوانید متوجه شوید در ازای هر 1 میلیون پوندی که در لیگ اروپا درآمدزایی میشود، حدوداً 5/4 میلیون پوند در بازیهای لیگ قهرمانان اروپا کسب خواهد شد.