صفحات
شماره هفت هزار و سیصد و چهل و یک - ۱۲ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و چهل و یک - ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۳

پرسپولیس معاون اجرایی می‌خواهد یا مدیر ورزشی؟

تنهایی درویش در فصل نقل و انتقالات

محمد قراگزلو
روزنامه‌نگار
پرسپولیس در حالی وارد فصل نقل و انتقالات شده که رضا درویش در این برهه تعیین کننده و سرنوشت‌ساز تنها به نظر می‌رسد. درویش فصل قبل عملکرد قابل قبولی در نقل و انتقالات تابستانی داشت و تیم را با خواسته سرمربی بست و با اینکه نتوانست اردوی خارجی را در پیش‌فصل مهیا کند اما از هواداران و گل‌محمدی نمره قبولی گرفت.
درویش البته فصل قبل محمد محمدی را کنار خود داشت. مدیری که برای حضورش در پرسپولیس به‌عنوان معاون اجرایی مقابل حرف و کنایه بسیاری از پیشکسوتان ایستاد. درویش در حالی محمدی را به‌عنوان معاون خود انتخاب کرد که بسیاری از پیشکسوتان پرسپولیس به این انتخاب او حمله کردند و اعتقاد داشتند جلوتر از محمدی نفرات دیگری می‌توانستند این سمت را به عهده بگیرند. این دسته از پیشکسوتان، سابقه استقلالی محمدی را پیش می‌کشیدند و اعتقاد داشتند فردی که در باشگاه رقیب حضور داشته نباید سمتی به این مهمی در باشگاه پرسپولیس داشته باشد. به خاطر همین مخالفت‌ها درویش برای معرفی محمدی عقب‌نشینی کرد و بعد از دو سه ماه از انتخاب او، گلر سابق پرسپولیس و استقلال را به‌عنوان معاون اجرایی معرفی کرد.
درویش این همه پای محمدی ایستاد اما کمتر از یک سال این دو نفر با هم به اختلاف خوردند و محمدی از سمت خود کنار کشید. جدایی محمدی از پرسپولیس در حالی حدود 10 روز قبل اعلام شد که در این مدت باشگاه پرسپولیس برای او جانشینی انتخاب نکرده است.
طی این مدت یکی دو نام برای در دست گرفتن این سمت مطرح شده‌اند اما همان گونه که جریان اقدامات مهم باشگاه پرسپولیس مثل جذب بازیکن جدید، تمدید با نفرات فصل قبل و پرداخت مطالبات بسیار کند پیش می‌رود، از انتخاب معاون اجرایی جدیدی هم خبری نیست.
این موضوع وقتی مهم جلوه می‌کند که پرسپولیس در یکی از مهم‌ترین مقاطع فصل قرار دارد و در موعد نقل و انتقالات، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس هیچ کمکی ندارد!در سال‌های اخیر از سعید شیرینی دوران مدیریت محمد رویانیان گرفته تا ابراهیم شکوری و محمد محمدی در سه چهار سال اخیر، نقش معاون اجرایی که ظاهراً به‌صورت همزمان معاون ورزشی هم بوده در فصل نقل و انتقالات بسیار پررنگ بود. در این بین نفراتی مثل شکوری و محمدی که خودشان فوتبالیست بوده‌اند و زبان بازیکن‌ها را بهتر بلدند یا از مشکلات و دغدغه‌های آنها باخبرند می‌توانستند در پیشبرد مذاکرات به باشگاه کمک کنند و حتی برخی از مراحل مذاکرات و پیش بردن اهداف نقل و انتقالاتی را پیش می‌کشیدند اما امسال درویش پول که ندارد هیچ، یار و یاوری به‌نام معاون اجرایی و ورزشی هم ندارد.
گفتنی است وقتی محمدی در باشگاه پرسپولیس حکم گرفت او را به‌عنوان معاون ورزشی می‌شناختیم اما به نظر می‌رسید او طی یک سال گذشته بیشتر درگیر مسائل آکادمی و امور کلی باشگاه بود و بیشتر از اینکه معاون ورزشی باشد معاون اجرایی به شمار می‌رفت و حتی در برخی از مقاطع فصل اجازه مصاحبه کردن نداشت.
گفتنی است برخی باشگاه‌های بزرگ دنیا مدیر ورزشی دارند که در امور نقل و انتقالاتی نقش اول را ایفا می‌کنند اما برخی باشگاه‌های بزرگ هم فاقد مدیر ورزشی هستند و مدیرعامل یا رئیس باشگاه با نظر سرمربی تیم دنبال اهداف نقل و انتقالاتی می‌رود. البته حتی اگر مدیر ورزشی هم به‌صورت رسمی در باشگاهی فعالیت نکند برخی مدیران باشگاه در این پروسه نقش اول را ایفا می‌کنند.
برای مثال در باشگاه بارسلونا متئو آلمانی مدیری است که در جذب ایلکای گوندوغان نقش ایفا کرد. در باشگاه‌هایی مثل بایرن‌مونیخ و پاری‌سن‌ژرمن نیز طی سال‌های اخیر نفراتی مثل حسن صالی حمیدزیچ یا لئوناردو در نقل و انتقالات نقش مهمی داشتند یا کامپوس حالا در پی‌اس‌جی رل مهمی بازی می‌کند.
حالا پرسپولیس هم باید مشخص کند که از جانشین محمدی دقیقاً چه می‌خواهد؟ آیا مدیر بعدی باید در امور اجرایی باشگاه مثل تهیه بودجه و عقد قرارداد با اسپانسرها و فعالیت‌های اینچنینی نقش ایفا کند یا فقط روی مسائل ورزشی مثل همین نقل و انتقالات، آکادمی، برآورده کردن خواسته‌های سرمربی و... متمرکز شود.

جستجو
آرشیو تاریخی