پیشبینی مسئولان کمیته از جایگاه ایران در هانگژو
ششمی یا هفتمی با کمتر از 20 طلا
مناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک از پیشبینی این کمیته از وضعیت رشتههای ورزشی ایران در بازیهای آسیایی میگوید و تعداد شانسهای مدال طلا.
او در گفتوگویی که با خبرنگاران دارد، میگوید: «اگر بررسی کنید جایگاه ایران بعد از بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ که چهارم شدیم، به ترتیب پنجم و ششم شد و الان هم باید به ردههای ششم و هفتم نگاه داشته باشیم. ما در سال ۲۰۱۰ با ۲۰ مدال طلا توانستیم چهارم شویم اما در ۲۰۱۴ با ۲۱ مدال طلا پنجم شدیم. در بازیهای آسیایی جاکارتا نیز با ۲۰ مدال طلا یک پله عقبتر رفتیم. مفهومش این است که کشورهای قزاقستان، تایلند، هند و حتی چین تایپه بیکار ننشستهاند و شبانه روزی کار کردهاند و این شرایط، کار ما را سخت میکند. همه باید دست به دست هم دهیم تا مدالهای طلا بیشتری بگیریم تا جایگاه ششم را حفظ کنیم. البته امیدمان این است که به سمت جایگاه پنجم برویم اما کار سخت است.»
دبیر کل کمیته ملی المپیک به گزارشی که کمیته ملی المپیک در ستاد عالی بازیها ارائه کرده، اشاره میکند و میگوید: «در آخرین جلسه ستاد عالی بازیها، گزارشی از جلساتی که با همه فدراسیونها داشتیم، ارائه کردیم. ما نمیتوانیم به قولهایی که برخی رؤسای فدراسیونها دادهاند، نگاه ۱۰۰ درصدی داشته باشیم. از الان تا دو ماه آینده در لیست رشتههایی که انتخاب کردیم اصلاحاتی انجام میدهیم. هدف ما مدالآوری است و طبیعی است که برخی رشتهها را حذف کنیم و یا تعداد نفراتشان را کاهش دهیم. ما رشتهها را به سه دسته تقسیم کردیم، دسته اول شامل رشتههایی است که مدالآوری آنها قطعی است. دسته دوم رشتههای قطعی با ظرفیت نامشخص هستند که میدانیم مدال میآورند اما چند مدال و چه رنگی مشخص نیست. دسته سوم هم رشتههایی هستند که شانس مدال ندارند اما روند خوبی داشتهاند و بویژه در ورزش بانوان میتوانند بین عناوین چهارم تا ششم باشند.»
هاشمی در مورد پیشبینی کمیته از تعداد مدالهای طلایی که ایران در بازیهای آسیایی میگیرد، نکته قابل تأملی میگوید: «ما در بازیهای آسیایی دوره قبل با ۲۰ مدال طلا ششم شدیم اما الان آنالیزهای ما نشان میدهد که تعداد مدالهای طلای ما بدون در نظر گرفتن گروه سوم رشتهها زیر ۲۰ مدال است. به همین خاطر فدراسیونها فعال شدهاند و تلاش میکنند.»