شروط عجیب و پیچیده برای ریاست هیأتهای فوتبال
در آخرین روزهای سال 1401 مجمع عمومی فوقالعاده فدراسیون فوتبال به صورت آنلاین برگزار شد و چند مصوبه بسیار مهم و بحثبرانگیز داشت. مصوباتی که در آن زمان تحتالشعاع حضور امیر قلعهنویی در تیم ملی قرار گرفت و خیلی در موردش بحث نشد اما در آینده میتواند اتفاقات مهمی را در فوتبال ایران رقم بزند.
یکی از موضوعاتی که در این مدت هم حواشی بسیاری را به راه انداخته بود بحث عزل رئیس فدراسیون و اعضای هیأت رئیسه بود که در این مجمع اصلاح شد. ابتدا اضافهشدن تبصره «جهت پیشنهاد عزل رئیس و اعضای هیأترئیسه باید پیشنهاد عزل به حداقل دو پنجم اعضای مجمع عمومی صورت پذیرد» به بند یک ماده ۲۸ بود که به تأیید اعضای مجمع عمومی رسید. همچنین اصلاح ماده ۳۷ به شرح «عزل رئیس و هیأترئیسه از اختیارات مجمع عمومی باشد و عزل موقت رئیس و اعضای هیأترئیسه از اساسنامه حذف شود» مورد تأیید مجمع عمومی قرار گرفت.
همچنین اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تصویب کردند که از این پس «رأیگیری برای پیشنهاد عزل رئیس و هیأترئیسه مجمع عمومی باید به صورت مکتوب مخفی باشد و باید حداقل بیش از ۵۰ رأی معتبر مأخوذه به آن رأی مثبت داده باشند.» علاوه بر این، بند هشت ماده ۳۳ اساسنامه فدراسیون فوتبال هم اصلاح شد.
همچنین در این مجمع تغییراتی روی آییننامه هیأتهای استانی اعمال شد که چند مورد از آنها جای تعجب دارد. در آییننامه جدید شرایطی برای نامزدی انتخابات هیأتهای استانی در نظر گرفته شده که کار را برای فوتبالیها سخت میکند.
برای مثال یک فرد میتواند صرفاً با یک بار حضور در تیمملی فوتبال برای انتخابات ریاست فدراسیون ثبت نام کند اما نمیتواند برای انتخابات ریاست هیأت فوتبال این کار را انجام دهد چرا که باید حداقل ۵۰ بازی ملی داشته باشد؛ این یعنی فرد باید چندین سال به طور ثابت در ترکیب تیم ملی حضور داشته باشد تا شانس حضور در انتخابات هیأت فوتبال را به دست آورد. در تاریخ تیم ملی تنها 43 بازیکن 50 بازی ملی یا بیشتر انجام دادهاند و این یعنی بقیه بازیکنان حق حضور در انتخابات هیأتهای فوتبال را نخواهند داشت. برای بازیکنان فوتسال و فوتبال ساحلی هم حداقل 80 بازی ملی در نظر گرفته شده است. در بند دیگر اساسنامه هم آمده که سرمربیانی با سابقه حداقل 10 سال حضور در لیگ برتر شرایط حضور در انتخابات را دارند و بقیه نمیتوانند نامزد شوند.