استراتژی غلط در آستانه دربی 100
حمیدرضا عرب روزنامهنگار
زمان کمی تا دربی 100 باقی مانده و استقلال بعد از بازی با هوادار باید مقابل رقیب سنتی قرار بگیرد. در نیم فصل اول لیگ بیست ودوم، استقلال در واپسین دقایق برد بزرگی را از کف داد و درنهایت با یک امتیاز میدان دربی را ترک کرد. آن بازی هرگز تحت تأثیر مسائل بیرونی نبود و استقلال در اوج آرامش وارد دربی 99 شد و با اینکه در نهایت نتوانست به آنچه میخواهد دست یابد اما در هرحال نمایش مطلوبی را در این بازی بجا گذاشت.
دربی یک بازی کاملاً روحی و روانی است و ارتباط آنچنانی به جایگاه تیمها ندارد. در تاریخ تقابلهای دو تیم بارها تیمی که از لحاظ فنی ضعیفتر بوده، برنده دربی شده و در مقابل تیمی که از لحاظ فنی در جایگاه بهتری قرار داشته، شکست را تجربه کرده است.
حال و هوای دربی با تمام بازیهای فصل کاملاً متفاوت است و اگر استقلال با اعصاب و روان آماده گام به این بازی نگذارد، قطعاً به نتیجه دلخواه نخواهد رسید.
بعد از پیروزی مقابل آلومینیوم اراک اینطور به نظر رسید که مجموعه تیمی استقلال از حواشی اخیر لطمه آنچنانی ندیده و تیم با مربیگری ساپینتو در حال عبور از حاشیههای بیرون است و کار خودش را انجام میدهد اما تصور اینکه استقلال توانسته به تمام حواشی غلبه کند و ملاک قراردادن پیروزی مقابل آلومینیوم اراک بابت اینکه حال و هوای آبیها کاملاً مطلوب است، عین نادیده گرفتن واقعیتها است.
بعد از حضور فتحاللهزاده در برنامه هفته پیش فوتبال برتر و وقوع اتفاقاتی نادر در آن برنامه، میان بازیکنان دائم صحبت بر سر این است که سرنوشت مدیریت این باشگاه چه خواهد شد. بازیکنانی که کم علیه مدیرعامل صحبت نکردند و به نوعی در موضع مخالف با او قرار دارند. از سویی هر روز در رسانهها شاهد یک خبر یا شایعه جدید درباره آینده کاری مدیران کنونی و حضور مدیران جدید هستیم که این مسائل به طور قطع در درازمدت در عملکرد بازیکنان تأثیر خواهد گذاشت.
ضمن اینکه دراین ایام هیچ اتفاق مثبتی درباره مسائل مالی تیم استقلال رخ نداده و بازیکنان با مشکلات عدیده مالی مواجهاند و به گفته بسیاری از بازیکنان مدیران کنونی نتوانستند مطابق با تعهدات مالی خود پیش بروند.
شاید اگر پای دربی در میان نبود، میشد به سادگی از کنار تمام حرف و حدیثها، شایعات و خبرهای ضد و نقیض روزهای گذشته به سادگی گذشت و استقلال را به لحاظ روحی و روانی آماده و مهیای بازی بعد دید اما واقعیت این است که حضور علی فتحاللهزاده در برنامه فوتبال برتر انتخاب مناسبی از سوی آقای مدیر نبود و او باید زمان دیگری را برای رفتن به برنامه زنده تلویزیونی انتخاب میکرد تا در چالش سؤالات مجری برنامه و اظهارات رئیس سازمان خصوصیسازی قرار نگیرد.
اگر فتحاللهزاده بعد از دربی وارد چنین کارزاری میشد هرگز این حجم از شایعات استقلال را گرفتار نمیکرد اما آقای مدیر با یک انتخاب نادرست کاری کرد که پیش از بازی حساس مقابل رقیب سنتی که این بار از اهمیت بیشتری هم به سبب جایگاه دو تیم برخوردار است، حاشیههای متعددی وارد این باشگاه شود و در بخش مدیریتی این باشگاه به اوج تزلزل برسد.
در تأیید حواشی باقی مانده از حضور در آن برنامه کافی است که به شایعات دوباره تغییرات مدیریتی روز گذشته اشاره کنیم. ترکشهای آن اتفاقات سبب شده تا حتی اعضای هیأت مدیره نیز مصون نمانند وآماج حملات انتقادی قرار بگیرند. ضمن اینکه در این میان برخی ناهماهنگیها میان برخی واحدها و معاونتها در باشگاه استقلال باعث شده تا برای مثال رئیس هیأت مدیره باشگاه استقلال یک روز بعد از انتشار بیانیه روی کانال رسمی اقدام به تکذیب آن کند.
این حال و هوای عجیب، اوج ناهماهنگیها و مشکلات زیرپوستی را که البته عیان هم شده درباشگاه استقلال به رخ میکشد و نشان میدهد که باشگاه استقلال با وجود کسب نتایج مطلوب اما به نوعی آتش زیرخاکستر است و با یک جرقه منفجر میشود. در این میان فقط برای استقلالیها میتوان چنین آرزویی داشت که در دربی، آن نتیجهای را که میخواهند، تصاحب کنند تا بعد از بازی دوباره کانون این باشگاه پرحاشیه نشود.