پایان نخستین دوره رقابتهای بینالمللی نوروز
ایده خوب، اجرای بد
نخستین دوره رقابتهای بینالمللی نوروزگاه در شرایطی روز گذشته با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان رسید که شیوه برگزاری برخی رشتههای آن حرف و حدیثهای بسیاری در پی داشته است.
ایده برگزاری چنین رویدادی در آستانه سال جدید و در بخش بانوان، به خودی خود اتفاق خوب و قابل توجهی در ورزش ایران بود. بخصوص در بخش بانوان که ورزشکاران ایران فرصت چندانی برای رقابت با حریفان خارجی ندارند و آوردن تعداد قابل توجهی از رقبای خوب خارجی به ایران، میتوانست در برخی رشتهها، سوای بحثهای فرهنگی حرکتی رو به جلو و مؤثر باشد.
با این حال در بسیاری از رشتهها، سطح مسابقات و ورزشکاران حاضر در ایران هم محل سؤال بود. سوای بر این موضوع، حرف و حدیثهایی که از شیوه برگزاری این مسابقات در برخی رشتهها شنیده میشود، نشان میدهد که ساماندهی خوبی برای اجرای رویدادی به این بزرگی در ایران انجام نشده است.
از انداختن بار مالی پاداش قهرمانان در برخی رشتهها بر دوش فدراسیونها و فراهم نکردن برخی امکانات اولیه حتی مدال قهرمانی، جزو موضوعاتی است که طی چند روز برگزاری این مسابقات به گوش میرسید.
نخستین دوره این رقابتها که با عنوان نوروزگاه نیز معرفی شده، در رشتههای کبدی، جودو، سوارکاری، دو و میدانی، وزنهبرداری، کاراته، فوتسال، شمشیربازی و چوگان برگزار شد. رویداد مهمی که برنامهریزی درست و اصولی و تلاش برای بالا بردن سطح کیفی آن، میتواند در سال آینده تجربه بهتر و پربارتری برای ورزش ایران به همراه داشته و در بخش فنی هم به اندازه بخش فرهنگی ماجرا تأثیرگذار باشد.
در این دوره از مسابقات 378 ورزشکار خارجی و 225 ورزشکار ایرانی از 20 کشور در ردههای مختلف سنی به ایران آمدند و در 9 رشته با یکدیگر رقابت کردند. رقابتهایی که مدیریت آن بر عهده وزارت ورزش بود اما برگزاری را 9 فدراسیونی بر عهده داشتند که مسابقات در رشته آنها برگزار شد.