صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و هفت - ۱۶ آبان ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و هفت - ۱۶ آبان ۱۴۰۵ - صفحه ۳

حسن ختام نقره‌ای نماینده 110کیلویی وزنه‌برداری در چین

کامبک نصیری با نایب‌قهرمانی جهان

رضا عباسپور
خبر‌نگار


علیرضا نصیری نماینده وزنه‌برداری ایران درگروه A دسته وزنی 110کیلوگرم پس از رقابتی مهیج، جذاب و فشرده با 9وزنه‌بردار مدعی حاضر در این دسته وزنی با ثبت رکورد مجموع 418 یلوگرم و مهار وزنه ارزشمند 233کیلوگرم در حرکت دوضرب صاحب 2نشان نقره جهانی و عنوان نایب‌قهرمانی جهان در پیکارهای گزینشی المپیک 2026 لس‌آنجلس شد. در این دسته وزنی اکبر ژورایف ستاره ازبک‌ها با ثبت مجموع 432کیلوگرم روی سکوی قهرمانی این دسته وزنی ایستاد.
 
کیش و مات وزنه‌بردار ترکمن 
با درخشش نصیری در دوضرب
 رقابت دسته وزنی 110کیلوگرم 
گروهA رقابت‌های جهانی 2026 چین با حضور نماینده وزنه‌برداری ایران یعنی علیرضا نصیری برگزار شد. رقابتی که در آن مدعیانی همچون اکبر ژورایف ازبک (قهرمان بازی‌های آسیایی، جهان و المپیک)، رودریگوئز رومانیایی، چن پو جن چین‌تایپه‌ای، ماتیوکوبف ترکمنستانی، آنتروپف قزاق و لی هووا چینی رقبای اصلی نماینده وزنه‌برداری ایران روی تخته مسابقات جهانی بودند. در نهایت نیز علیرضا نصیری با مهار وزنه‌های 185کیلوگرم در یکضرب ششم شد، اما نماینده شایسته و خوش‌آتیه دسته وزنی 110کیلوگرم کشورمان در دوضرب بازگشتی فوق‌العاده روی تخته مسابقه داشت. او با مهار وزنه وزنه‌های 226 و 233کیلوگرم در دوضرب اگرچه نتوانست در انتخاب سوم خود از پس وزنه 235کیلوگرم برآید، اما برای دقایقی تن حریف قدرتمند ازبک خود را لرزاند. نهایتاً نصیری موفق شد در بازگشتی فوق‌العاده با درخشش خود در حرکت دوضرب و مجموع برای کسب مدال نقره یا برنز جهان، رقیب سرسخت ترکمنستانی خود را از صحنه رقابت حذف کرده و با روحیه جنگندگی عالی که داشت ضمن ثبت مجموع 418کیلوگرم، صاحب دو نشان ارزشمند نقره دوضرب و مجموع جهان شود. نصیری با این مدال نقره مجموع جهانی که در چین دشت کرد، از عنوان نایب‌قهرمانی سال 2025 خود در فورده نروژ دفاع کرد و دومین عنوان نایب‌قهرمانی جهانی خود را در رده سنی بزرگسالان تکرار کرد. او قطعاً یکی از امیدهای ما برای کسب مدال در بازی‌های المپیک 2028 لس‌آنجلس خواهد بود. دراین دسته وزنی به ترتیب اکبر ژورایف ازبک با مهار وزنه‌های 198 یکضرب، 234 دوضرب و مجموع 432 کیلوگرم مثل سال قبل به‌عنوان قهرمانی این دسته وزنی رسید و 3نشان طلای جهان را به خود اختصاص داد. ماتیاکوبف ترکمنستانی با ثبت وزنه‌های 187 یکضرب، 230کیلوگرم دوضرب و مجموع 417کیلوگرم صاحب دو نشان برنز دوضرب و مجموع جهان شد. مدال نقره یکضرب جهان نیز با مهار وزنه 194کیلوگرم به رودریگوئز وزنه‌بردار رومانیایی رسید.

معینی زورش به وزنه‌برداران
 110 کیلویی نرسید
دومین نماینده وزنه‌برداری ایران در دسته وزنی 110 کیلوگرم که در آوردگاه جهانی 2026 چین در گروه B این دسته وزنی روی تخته مسابقه رفت، علیرضا معینی بود. معینی تا قبل از رقابت‌های جهانی نینگبوی چین در دسته وزنی 95 کیلوگرم وزنه می‌زد. او حتی در رقابت‌های جهانی 2025 فورده نروژ در دسته وزنی 95 کیلوگرم تنها وزنه‌برداری بود که موفق شد با شکستن رکورد استاندارد جهان با مهار وزنه 182 کیلوگرمی، «کارلوس ناسار» اسطوره تاریخ‌ساز وزنه‌برداری بلغارستان و دسته وزنی 95 کیلوگرم را شکست داده و صاحب نشان طلای یکضرب جهان در سال 2025 شود.
 اما به یکباره بهداد سلیمی، سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری تصمیم گرفت تا این وزنه‌بردار از دسته وزنی 95 کیلوگرم به یک وزن بالاتر یعنی دسته وزنی 110 کیلوگرم نقل مکان کرده و تغییر وزن دهد. به همین دلیل معینی در رقابت‌های جهانی 2026 نینگبوی چین برای اولین بار در دسته وزنی 110 کیلوگرم به مصاف رقبای قدرتمند خود در این وزن رفت. نماینده وزنه‌برداری ایران در این دسته وزنی به واسطه رکورد ورودی که زده بود در گروه B نامش ثبت شد. اما او در گروه B هم زورش به رقبای 110 کیلویی نرسید تا نهایتاً با عملکردی نسبتاً ضعیف و ثبت رکوردهای 180 کیلوگرم در حرکت یکضرب، 208 کیلوگرم دوضرب و مجموع 388 کیلوگرم در این گروه هم دستش به جایی نرسد. بی‌تردید با این رکوردها معینی قطعاً در رقابت‌های آتی نیز توان مقابله و مصاف با رقبای گردن کلفت و قدرتمند دسته وزنی 110 کیلوگرم را نخواهد داشت. بنابراین اگر به دنبال نتیجه‌گیری از این وزنه‌بردار تا بازی‌های المپیک هستیم، قطعاً باید در استراتژی که برای این وزنه‌بردار تدبیر شده است، تغییرات اساسی و کارآمدی ایجاد کرد. ستاره‌های 
گروه B وزنه‌برداران، عنوانداران چین تایپه و کشور میزبان، چین بودند که موفق شدند با ثبت مجموع‌های 410 و 405 کیلوگرم شرایط خوبی برای خود در جدول مهیا کنند. وزنه‌برداری ایران تا به امروز در رقابت‌های جهانی 2026 چین در بخش مردان صاحب 3 نشان برنز توسط علی عالی‌پور در دسته وزنی 95 کیلوگرم و 2 نشان نقره توسط علیرضا نصیری در دسته وزنی 110 کیلوگرم شده است. قطعاً بار دیگر برای کسب مدال ارزشمند طلای جهانی کادرفنی روی دسته فوق سنگین و درخشش علی داودی و علیرضا یوسفی، دو نماینده فوق سنگین روی تخته جهانی و در روز پایانی مسابقات جهانی 2026 دارند.
حمیدرضا زارعی دیگر نماینده وزنه برداری ایران در دسته وزنی 95کیلوگرم درگروه A روی تخته رفت اما ناکام بود. زارعی در رقابت‌های جهانی درمجموع با ثبت رکورد 367کیلوگرم در رده یازدهم جای گرفت. او در یکضرب با 161 کیلوگرم جایگاه 22 جهان را تصاحب کرد و در دوضرب با 206 کیلوگرم هشتم شد.

جستجو
آرشیو تاریخی