صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و یک - ۰۹ آبان ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و یک - ۰۹ آبان ۱۴۰۵ - صفحه ۲

فدراسیون به‌دنبال راه‌حل برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده در فیفا

۲۰ میلیون دلار ایران در جیب اینفانتینو!

محسن ذاکری
خبر‌نگار


پایبندی فیفا به تحریم‌های بانکی علیه ایران در یک دهه گذشته، عملاً مسیر دسترسی فدراسیون فوتبال به بخش قابل توجهی از درآمدهای بین‌المللی‌اش را مسدود کرده است؛ درآمدهایی که از محل پاداش حضور در رقابت‌های مختلف، برنامه‌های توسعه‌ای و سایر مطالبات فوتبال ایران به‌دست آمده، اما به‌دلیل محدودیت‌های بانکی امکان انتقال مستقیم آنها به حساب‌های فدراسیون وجود نداشته است. حالا در شرایطی که رقم این مطالبات به حدود ۲۰میلیون دلار رسیده، مهدی تاج بار دیگر از تلاش برای وصول آنها خبر می‌دهد؛ تلاشی که با توجه به تجربه سال‌های گذشته و وعده‌های بی‌نتیجه رئیس فیفا، چندان نمی‌توان به سرانجام آن امیدوار بود. فدراسیون فوتبال ایران در این سال‌ها اگرچه از محل منابع اندوخته خود توانسته بخشی از هزینه‌ها، جرایم و بدهی‌هایش را پوشش دهد، اما این شیوه دسترسی محدود به درآمدها، هیچ‌گاه جایگزین دریافت واقعی پول نشده است. در واقع، فوتبال ایران درآمدهایی داشته که باید صرف توسعه زیرساخت‌ها، تکمیل مجموعه‌های ورزشی، تقویت فوتبال پایه و حمایت از تیم‌های ملی می‌شد، اما بخش قابل توجهی از آنها همچنان پشت سد تحریم‌های بانکی باقی مانده است. اعتراف تازه تاج به بلوکه بودن ۲۰میلیون دلار، بار دیگر ابعاد این مشکل را به نمایش گذاشته؛ رقمی که به گفته رئیس فدراسیون می‌توانست بسیاری از مجموعه‌های فوتبال ایران را تکمیل کند.
رئیس فیفا در سال‌های گذشته بارها از ضرورت حمایت از فوتبال و دور نگه داشتن آن از مسائل سیاسی سخن گفته، اما فوتبال ایران در بزنگاه‌های مختلف نتوانسته از این رویکرد ادعایی بهره‌ای ببرد. نمونه روشن آن، ماجرای حضور تیم ملی ایران در جام جهانی و مسأله صدور ویزای اعضای کاروان برای ورود به آمریکاست. در آن مقطع، با وجود نگرانی‌های جدی درباره وضعیت ویزای بازیکنان، اعضای کادر فنی و مسئولان فدراسیون، وعده‌هایی درباره پیگیری این موضوع و فراهم کردن شرایط حضور بدون مشکل تیم ملی مطرح شد. اینفانتینو نیز در مواضع خود بر همکاری و حل مشکلات تأکید داشت، اما در نهایت آنچه از سوی آمریکا اتفاق افتاد، نشان داد که وعده‌های رئیس فیفا لزوماً ضمانت اجرایی ندارد. فوتبال ایران همچنان با همان محدودیت‌ها و نگرانی‌هایی مواجه بود که انتظار می‌رفت نهاد حاکم بر فوتبال جهان برای رفع آنها اقدام مؤثرتری انجام دهد.
حالا در شرایطی که موضوع سلب میزبانی از ایران و نگرانی‌ها درباره آینده حضور تیم ملی در رقابت‌های پیش‌رو به اوج رسیده، تاج بار دیگر سراغ اینفانتینو رفته و از او درخواست کرده تا برای دسترسی ایران به منابع مالی بلوکه‌شده چاره‌ای بیندیشد‌. اینفانتینو می‌داند که تحریم‌های بانکی چه محدودیت‌هایی برای فدراسیون ایران ایجاد کرده، اما صرف پذیرفتن وجود این مشکل نمی‌تواند پاسخ مناسبی به مطالبه‌ای باشد که رقم آن به ۲۰میلیون دلار رسیده است. اگر قرار باشد هر بار موضوع به تحریم‌ها ارجاع داده شود، عملاً مسئولیت فیفا در قبال درآمدهای متعلق به یکی از اعضای خود چه معنایی خواهد داشت؟
تاج در بخشی از صحبت‌هایش تأکید کرده که نمی‌توان صرفاً با اشاره به تحریم‌ها از کنار این مسأله عبور کرد و فیفا و فدراسیون ایران باید برای حل آن اقدام کنند. این موضع اگرچه مطالبه‌ای قابل دفاع است، اما باید پرسید چرا طی سال‌های گذشته راهکار مشخص و پایداری برای دسترسی فوتبال ایران به درآمدهایش ایجاد نشده است؟ فدراسیون در این مدت بارها از پیگیری مطالبات و مذاکرات با فیفا خبر داده، اما خروجی این مذاکرات همچنان روشن نیست. ۲۰میلیون دلار بلوکه شده در فیفا، پول حاصل فعالیت و حضور فوتبال ایران در رقابت‌های بین‌المللی است و باید امکان استفاده از آن فراهم باشد. در شرایطی که فوتبال ایران با کمبود امکانات، مشکلات زیرساختی و محدودیت منابع مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، باقی ماندن چنین رقمی در وضعیت بلوکه‌شده، خسارتی فراتر از یک اختلاف حساب بانکی است. اینفانتینو که در مقاطع مختلف وعده حمایت از فوتبال ایران را داده، حالا بار دیگر در برابر یک آزمون جدی قرار دارد.

جستجو
آرشیو تاریخی