فوتبال ایران

در دوراهی صعود و حذف از لیگ قهرمانان آسیا۲
زنگ خطر برای گل‌گهر
حضور گل‌گهر سیرجان در لیگ قهرمانان آسیا2 می‌توانست فرصتی برای تثبیت جایگاه این باشگاه در فوتبال ایران و نمایش توانایی‌های آن در سطح قاره باشد، اما شروع ناامیدکننده سرمه‌ای‌پوشان نشان می‌دهد که استفاده از این فرصت به‌سادگی امکان‌پذیر نیست. تیمی که پس از کش‌وقوس‌های فراوان به سهمیه آسیایی رسید، حالا در پایان دو هفته ابتدایی مرحله گروهی، بدون برد و در قعر جدول گروه B قرار گرفته است؛ جایگاهی که برای تنها نماینده ایران در این رقابت‌ها، چندان قابل دفاع نیست.
گل‌گهر در اولین مسابقه مقابل الجزیره امارات نمایش قابل قبولی داشت و با کسب تساوی، امیدواری‌هایی درباره توانایی این تیم برای رقابت با حریفان گروه ایجاد کرد. انتظار می‌رفت شاگردان مهدی رحمتی در بازی دوم مقابل المحرق بحرین، گام بلندی برای نزدیک شدن به صعود بردارند، اما شکست ۲ بر صفر در دیداری که می‌توانست نقطه عطف حضور آسیایی این تیم باشد، معادلات را به ضرر سیرجانی‌ها تغییر داد. باخت به تیمی که در هفته اول مغلوب آرقه‌داغ ترکمنستان شده بود، نشان داد گل‌گهر هنوز از ثبات لازم برای نتیجه‌گیری در این سطح برخوردار نیست.
بخش دیگری از نگرانی‌ها به کارنامه آسیایی مهدی رحمتی بازمی‌گردد. این سرمربی در ۱۱ مسابقه معتبر آسیایی خود، تنها دو پیروزی به دست آورده و هشت شکست را تجربه کرده است. هر دو برد او نیز مقابل مومبای‌سیتی هند رقم خورده؛ آماری که ضرورت بازنگری در عملکرد فنی تیم‌های تحت هدایت او در رقابت‌های قاره‌ای را برجسته می‌کند. البته نمی‌توان تمام ناکامی‌های گل‌گهر را به کارنامه سرمربی نسبت داد، اما تکرار نتایج ضعیف نشان می‌دهد که مسأله فراتر از یک شکست مقطعی است.
چهار مسابقه باقی‌مانده، فرصت جبران را کاملاً از بین نبرده‌اند، اما مسیر صعود دیگر حاشیه امنی ندارد. گل‌گهر باید در دو دیدار رفت‌وبرگشت مقابل آرقه‌داغ و مسابقات برگشت برابر المحرق و الجزیره، تیمی منسجم‌تر و نتیجه‌گرا‌تر نشان دهد. تداوم نمایش‌های کم‌ثمر می‌تواند اولین حضور آسیایی این باشگاه را به تجربه‌ای ناکام تبدیل کند. انتظار از گل‌گهر، نه صرفاً حضور در آسیا، بلکه ارائه عملکردی متناسب با اعتبار فوتبال ایران است؛ انتظاری که تحقق آن به تصمیم‌های فنی دقیق‌تر و واکنشی جدی به شروع ضعیف تیم بستگی دارد.
 

استقلال خوزستان بازیکنان شایسته‌ای برای تیم ملی دارد
خلیفه‌اصل: لغو جام حذفی 
ظلم به تیم‌های پایین‌تر است
امیر خلیفه‌اصل، سرمربی استقلال خوزستان، معتقد است وقفه در لیگ برتر می‌توانست به سود فوتبال ایران نباشد، هرچند این تعطیلی را مانعی جدی برای روند روبه‌رشد تیمش نمی‌داند. او در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم اگر وقفه ایجاد نمی‌شد، به نفع فوتبال ایران و لیگ برتر بود. البته به خواسته‌های سازمان لیگ، فدراسیون فوتبال و کادر فنی تیم ملی احترام می‌گذاریم و امیدواریم در نهایت تیم ملی خوبی داشته باشیم. از نظر فنی، ادامه لیگ برای ما بهتر بود چون هفته‌به‌هفته شرایطمان بهبود پیدا می‌کرد و در آخرین بازی نیز نخستین سه امتیاز خود را به دست آوردیم. با وجود تعطیلی مسابقات، تمرینات خوبی داشتیم و در تهران نیز بازی‌های دوستانه برگزار کردیم.»
سرمربی استقلال خوزستان معتقد است برخی بازیکنان این تیم شایستگی حضور در اردوی تیم ملی را دارند. او با اشاره به عملکرد عارف رستمی و چند بازیکن جوان و باتجربه تیمش می‌گوید: «فکر می‌کنم دو، سه بازیکن داریم که حداقل می‌توانند دعوت شوند تا مربی تیم ملی از نزدیک آنها را ببیند. شاید بتوانند نظر کادر فنی را جلب کنند. عارف رستمی اکنون فوق‌العاده کار می‌کند و فکر می‌کنم می‌تواند کاندیدای حضور در تیم ملی باشد. خواهش می‌کنم کادر محترم تیم ملی نگاهی هم به استقلال خوزستان داشته باشد که با این بضاعت در حال کار کردن است. فکر می‌کنم بازیکنان ما می‌توانند به تیم ملی کمک کنند.»
خلیفه‌اصل هدف تیمش را فراتر از بقا در لیگ برتر می‌داند و درباره برنامه‌های استقلال خوزستان می‌گوید: «ابتدا یک هدف کوتاه‌مدت داریم و آن این است که تیم‌مان را به شرایط بهتری برگردانیم. حدود ۱۰ هفته دیگر و ۳۰ امتیاز پیش رو داریم و اگر بتوانیم تیم‌مان را به ۲۰ امتیاز برسانیم، بعد از آن برای نیم‌فصل دوم هدفگذاری می‌کنیم تا تیم تک‌رقمی شود. من اینجا ننشسته‌ام که بگویم هدف استقلال خوزستان فقط ماندن در لیگ برتر است. هدف من، بازیکنان و همکارانم این است که بتوانیم تیم را تک‌رقمی کنیم. جوانان بسیار خوبی داریم که شایستگی رسیدن به این جایگاه را دارند.»
او همچنین لغو احتمالی جام حذفی را تصمیمی ناعادلانه می‌داند و تأکید می‌کند: «فکر می‌کنم برگزار نشدن جام حذفی ظلمی به تیم‌های لیگ یک، لیگ دو و لیگ سه است. در این مسابقات انگیزه‌ای برای تیم‌های پایین‌تر ایجاد می‌شود تا بتوانند به مراحل بالاتر برسند و با تیم‌های لیگ برتری بازی کنند.» این اظهارنظر بار دیگر اهمیت جام حذفی را به‌عنوان فرصتی برای دیده‌شدن تیم‌های کوچک‌تر و ایجاد انگیزه در سطوح مختلف فوتبال کشور برجسته می‌کند.

جستجو
آرشیو تاریخی