صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و یازده - ۲۳ شهریور ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و یازده - ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ - صفحه ۳

استارت وزنه‌برداری در المپیک آسیایی با ریحانه کریمی

به‌دنبال جبران ناکامی هانگژو در ناگویا

وزنه‌برداری به همراه کشتی و چند رشته ورزشی دیگر جزو امیدهای اصلی کاروان ورزش ایران در بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا برای کسب مدال طلا به شمار می‌رود؛ رشته ورزشی‌ای که از ابتدا بار مدال‌آوری کاروان المپیکی ایران را به دوش کشیده است. امسال و در المپیک آسیایی ژاپن، کاروان وزنه‌برداری ایران در دوبخش مردان و زنان با 6 نماینده در ناگویا حاضر می‌شود. وزنه‌بردارانی که اگرچه جوان و خوش‌آتیه هستند، اما می‌توان روی درخشش آنها و شگفتی‌ساز شدنشان در این دوره از بازی‌ها حساب ویژه باز کرد. وزنه‌برداری در بازی‌های 2022 هانگژو ناکام بود و تنها موفق به دشت یک نشان نقره در دسته وزنی فوق سنگین شد. حالا اما شاگردان بهداد سلیمی و الهام حسینی (4 وزنه‌بردار مرد و 2 زن) برای جبران ناکامی هانگژو راهی ناگویا می‌شوند. به همین دلیل باید منتظر ماند و دید که نهایتاً چه نتیجه‌ای برای کاروان جمع و جور وزنه‌برداری در بازی‌های آسیایی 2026 ژاپن سند می‌خورد.
 
کریمی آغازگر رقابت وزنه‌برداری در ناگویا
طبق اعلام کمیته برگزاری مسابقات وزنه‌برداری بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا، برنامه زمانی مسابقات 6 وزنه‌بردار اعزامی ایران به این دوره از مسابقات اعلام شد. بیستمین دوره از بازی‌های آسیایی در شهر ناگویا در استان آیچی برگزار می‌شود. با تصمیم فدراسیون وزنه‌برداری 6 وزنه‌بردار از ایران در این رشته راهی ناگویا می‌شوند. براساس اعلام کادرفنی تیم ملی وزنه‌برداری در بخش مردان، میرمصطفی جوادی در وزن ۸۵ کیلوگرم، علی عالی‌پور در وزن ۹۵کیلوگرم، علیرضا نصیری در وزن ۱۱۰کیلوگرم و علی داودی در وزن فوق سنگین راهی ژاپن می‌شوند. همچنین ریحانه کریمی در دسته ۶۹ کیلوگرم و مهسا بهشتی در دسته ۸۶ کیلوگرم زنان وزنه‌بردار ایران در ناگویا هستند که با هدایت الهام حسینی به مصاف رقبا خواهند رفت. کار وزنه‌برداری در بخش بانوان برای کسب مدال و ایستادن روی سکوی قهرمانی قطعاً به مراتب دشوارتر خواهد بود زیرا 2 وزنه‌برداری که به ناگویا اعزام می‌شوند از نظر سنی هنوز جوان هستند و جویای نام. البته هم کریمی و هم بهشتی در تورنمنت‌های معتبر مختلفی شرکت کرده‌اند و تجربه حضور در رقابت‌های بین‌المللی را دارند. بنابراین این امیدواری وجود دارد تا شاید بتوانیم در این دوره شاهد تاریخ‌سازی دختران وزنه‌برداری در ناگویا باشیم. بدون شک اگر یکی از دو نماینده زنان ایران یعنی کریمی یا بهشتی بتوانند برای وزنه‌برداری ایران در بازی‌های آسیایی مدال‌آوری کنند، این اولین مدال تاریخی وزنه‌برداری بانوان ایران در بازی‌های آسیایی خواهد بود. البته مسیر دشوار است و کار برای مدال‌آوری بانوان سخت. به هر روی ریحانه کریمی در دسته وزنی 69 کیلوگرم اولین نماینده کاروان وزنه‌برداری ایران است که روز یکشنبه 5 مهر قرار است روی دتخته رفته و برای کسب مدال ارزشمند بازی‌های آسیایی تلاش کند.
 
زور آخر برای طلایی شدن
تقریباً از ابتدای دوره ریاست سجاد انوشیروانی در فدراسیون وزنه‌برداری تا به امروز ملی‌پوشان بزرگسال ایران در میادین معتبر جهانی، بازی‌های آسیایی و المپیک در عین ناباوری نتوانسته‌اند ما را صاحب نشان طلای ارزشمند مجموع کنند! این اتفاق تلخ تبدیل شده به پاشنه آشیل وزنه‌برداری و کابوسی تلخ که هنوز نتوانسته‌ایم از آن عبور کنیم. حالا و در بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا نمایندگان وزنه‌برداری ایران که همواره یکی از رشته‌های پرافتخار ایران در ادوار بازی‌های آسیایی به شمار می‌روند و تا کنون ۳۳ مدال طلا، ۳۰ نقره و ۲۰ برنز در این آوردگاه کسب کرده‌اند، تلاش می‌کنند تا بتوانند با کسب نشان ارزشمند طلای بازی‌های آسیایی به این کابوس خاتمه داده و کاروان ایران را از حسرت دستیابی به مدال طلای مجموع در بازی‌های آسیایی رها و خلاص کنند.
 باید دید که این بازی‌ها آیا برای وزنه‌برداری خوش تمام می‌شود یا بازهم بعد از این همه سال باید در حسرت طلایی شدن بمانیم.
 محمد نصیری اسطوره وزنه‌برداری ایران با کسب چهار مدال طلا و یک نقره پرافتخارترین ورزشکار ایرانی ادوار بازی‌های آسیایی به شمار می‌رود. پس از ریحانه کریمی که 5 مهر به مصاف رقبا می‌رود، به ترتیب مصطفی جوادی در دسته ۸۵ کیلوگرم و علی عالی‌پور در دسته ۹۵ کیلوگرم روز 6 مهر برای رقابت و کسب مدال تلاش می‌کنند. مهسا بهشتی در دسته ۸۶ کیلوگرم، علیرضا نصیری در دسته ۱۱۰ کیلوگرم و علی داودی در دسته وزنی ۱۱۰+ کیلوگرم نیز همگی روز 7 مهر در اوزان خود دست به وزنه می‌شوند.

جستجو
آرشیو تاریخی