صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • لیگ برتر
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و نود و یک - ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و نود و یک - ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - صفحه ۳

کشتی فرنگی و قهرمانی که از دست رفت

سقوط آزاد

سال‌ها بود که کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی جوانان روی سکوی نخست قهرمانی بود اما حالا بعد از چند سال این قهرمانی از دست رفت. تیم ملی کشتی فرنگی جوانان با هدایت حمید باوفا راهی این مسابقات در براتیسیلاوای اسلواکی شد تا بتواند یک بار دیگر عنوان قهرمانی را به دست بیاورد اما این اتفاق رخ نداد. شاید باتوجه به بازگشت روسیه در جدول رده‌بندی اینکه قهرمانی امسال نصیب شاگردان حمید باوفا نشود، قابل پیش‌بینی بود اما شکست‌هایی رخ داد که خیلی هم به روسیه ربط نداشت. 
شکست مقابل مصر در وزن 130کیلوگرم یکی از همین شکست‌های عجیب و باورنکردنی بود که شاید کمتر کسی توقع آن‌را نداشت. این تیم سال گذشته در مسابقات قهرمانی جهان سه نماینده در فینال داشت و یک مدال طلا به دست آورد اما امسال فقط یک فینالیست داشت که آرمین شمسی‌پور بود و البته تنها طلای ایران را هم به‌دست آورد.
 آرمین شمسی‌پور در وزن 55کیلوگرم تنها مدال‌آور ایران در چهار وزن دوم بود. در وزن ۶۳کیلوگرم علی غریبی، در وزن ۷۷کیلوگرم امیرمهدی سعیدی‌نوا و در وزن 87کیلوگرم امیرحسین نعمت‌زاده سه کشتی‌گیر ایران در سه وزن نخست بودند که به مدال برنز دست پیدا کردند.
 یک طلا و سه برنز در هشت وزن و داشتن فقط یک فینالیست در 10وزن نشان از افت فاحش کشتی فرنگی ایران در رده سنی جوانان دارد و نیاز به یک بررسی دقیق دارد. این نتایج اگرچه نمی‌تواند حمید باوفا و موفقیت‌های سال‌های گذشته‌اش را زیر سؤال ببرد اما با این‌حال یک سؤال مهم و جدی را به‌وجود می‌آورد که در کشتی فرنگی چه اتفاقی در حال وقوع است که هم نوجوانان و هم جوانان نتوانستند موفقیت‌‌های قبلی خود را تکرار کنند.
 بازگشت روسیه به جدول رده‌بندی تیمی هم شاید نشانگر این باشد که نبود این کشور در سال‌های گذشته نقش مهمی در قهرمانی‌های ایران داشته است.
جستجو
آرشیو تاریخی