با پنجره بسته و تیمی که ستاره‌هایش را از دست داده است

حضور استقلال در لیگ نخبگان به چه قیمتی؟!

در شرایطی که هواداران استقلال امیدوار بودند این تیم با برنامه‌ریزی مناسب و تقویت ترکیب خود آماده حضور در فصل جدید شود، اتفاقات اخیر شرایطی کاملاً متفاوت را رقم زده است. 
جدایی یاسر آسانی و منیر الحدادی، دو بازیکنی که گفته می‌شود به دلیل پرداخت نشدن مطالبات و برخی مشکلات دیگر از ادامه همکاری با استقلال منصرف شده‌اند، زنگ خطری جدی را برای استقلال به صدا درآورده است.
این در حالی است که پنجره نقل‌وانتقالات استقلال نیز بسته است و آبی‌پوشان امکان جذب بازیکنان جدید برای جبران این جدایی‌ها را ندارند که بخش مهمی از مشکلات فعلی استقلال به مسائل مدیریتی بازمی‌گردد.
تأخیر در پرداخت مطالبات منتظر محمد، شرایطی را ایجاد کرده که باشگاه با محدودیت‌های جدی مواجه شده و به حکم فیفا از نقل و انتقالات محروم شود.
اگر مطالبات در زمان مقرر پرداخت می‌شد، شاید امروز استقلال نه تنها بازیکنان خود را از دست نمی‌داد، بلکه می‌توانست در نقل‌وانتقالات نیز فعال باشد و نقاط ضعف خود را پوشش دهد.
این وضعیت در حالی رقم خورده که علی تاجرنیا و تیم مدیریتی باشگاه طی ماه‌های اخیر بار‌ها از برنامه‌های خود برای موفقیت استقلال سخن گفته‌اند، اما عملکرد عملی آنها با انتقاد‌های فراوانی روبه‌رو شده است.
بسیاری معتقدند ناتوانی مدیران در مدیریت پرونده‌های مالی و حل مشکلات باشگاه، استقلال را وارد بحرانی کرده که آثار آن در فصل آینده بیش از هر زمان دیگری نمایان خواهد شد.
از سوی دیگر، تصمیم مدیران برای اصرار بر معرفی استقلال به لیگ نخبگان آسیا نیز به شدت نگران‌کننده شده است. 
در شرایطی که مدیران از بسته بودن پنجره نقل‌وانتقالات، محدودیت در جذب بازیکن و احتمال جدایی مهره‌های تأثیرگذار اطلاع داشتند، باید ابتدا زیرساخت‌های لازم برای حضور قدرتمند در این رقابت‌ها را فراهم می‌کردند و سپس به فکر حضور در آسیا می‌بودند.
اکنون، اما استقلال با تیمی ناقص و بدون امکان تقویت ترکیب خود باید در یکی از دشوارترین رقابت‌های درون قاره‌ای حاضر شود.
با توجه به این شرایط، ابهام درباره آینده استقلال به نقطه اوج رسیده است. تیمی که نه تنها موفق به جذب بازیکن جدید نشده، بلکه برخی مهره‌های خود را نیز از دست داده است، چگونه می‌تواند در لیگ نخبگان آسیا و حتی لیگ برتر فصل آینده نتایج مطلوبی کسب کند؟
این پرسشی است که مدیران استقلال هیچ پاسخی برایش ندارند و طی روز‌های اخیر فقط از خرید بازیکن آزاد جدید صحبت کرده‌اند در حالی که انگار قوانین را هم به درستی نخوانده‌اند که استقلال قادر به جذب بازیکن آزاد جدید هم نیست.
عطش مدیران برای حضور در آسیا زمانی قابل درک بود که باشگاه از نظر فنی آمادگی لازم را داشته باشد، نه در شرایطی که بازیکنان یکی بعد از دیگری درحال جدایی هستند و باشگاه نیز امکان جذب بازیکن جدید را ندارد.
بدون تردید آبی‌پوشان  با یکی از سخت‌ترین فصل‌های کاری سال‌های اخیر خود روبه‌رو خواهند شد و مشخص نیست تیم نصف و نیمه امروز چه نتایجی را در رقابت‌های درون قاره‌ای رقم خواهد زد.
اگر اتفاق بازی با النصر که استقلال هفت گل خورد دوباره تکرار شود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ استقلال همین حالا تیم کاملی در تمرینات ندارد و بازیکنان امید به تیم بزرگسالان اضافه شده‌اند وبالطبع کسب نتیجه با این تیم در آسیا نیز دشوار است.
هرچند که فوتبال ایران سرشار از استعداد است اما به طور قطع فشار برگزاری بازی‌های داخلی و در کنار آن حضور در عرصه آسیا که استقلال حق میزبانی هم ندارد، شرایط را دشوار خواهد کرد و شاید جوان‌ها در این مسیر نتوانند به استقلال کمک قابل توجهی کنند.
به هرحال شاید از نگاه مدیران باشگاه استقلال رفتن به آسیا و معرفی این تیم به لیگ نخبگان یک موفقیت محسوب می‌شد اما وقتی به وضعیت فنی این تیم خیره می‌شویم یک نگرانی بزرگ همه وجود استقلالی‌ها را در بر می‌گیرد که آیا ممکن است با این تیم که فصل پیش در لیگ سطح دو نتایج مطلوبی به دست نیاورد، در فصل جدید لیگ نخبگان آسیا موفق بود؟! این سؤالی است که تاجرنیا باید عمیقاً به آن فکر کند.
جستجو
آرشیو تاریخی