صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • جام جهانی
  • فوتبال ایران
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و پنجاه و پنج - ۱۵ تیر ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و پنجاه و پنج - ۱۵ تیر ۱۴۰۵ - صفحه ۴

روی خط جام جهانی

گلادیاتور مورینیو با ۲۰ میلیون به رئال پیوست
عملیات ضربتی پرز
باشگاه رئال مادرید به طور رسمی خرید دنزل دومفریس، مدافع راست ۳۰ساله اینترمیلان را با قراردادی چهارساله تا ۲۰۳۰ اعلام کرد. کهکشانیها با فعال کردن بند فسخ ۲۰ میلیون یورویی این ملیپوش هلندی، در یک عملیات ضربتی سهروزه، رقبا از جمله بارسلونا را پشت سر گذاشتند. این انتقال که براساس وعده انتخاباتی فلورنتینو پرز انجام شد، با اصرار ویژه ژوزه مورینیو (سرمربی جدید رئال) صورت گرفت و سیاست باشگاه مبنی بر عدم پرداخت هزینه برای بازیکنان بالای ۳۰سال را شکست. دومفریس که اشتیاق زیادی برای پیوستن به مادرید داشت، با قامت ۱.۸۸متر و قدرت بدنی فوق‌العاده، قرار است مستقیماً با ترنت الکساندر-آرنولد برای جانشینی دنی کارواخال (۲۷ جام در ۲۳ سال) رقابت کند.
مسیر زندگی دومفریس، داستانی الهام‌بخش است؛ او که در کودکی به دلیل نداشتن تکنیک ناب مورد تمسخر همکلاسی‌ها بود، از تیم‌های آماتور آغاز کرد و در ۲۰۱۸ با ۶میلیون یورو به آیندهوون رفت و تنها سه ماه بعد به تیم ملی هلند دعوت شد. آمار او در ۲۰۷بازی برای اینتر (۲۷گل و ۲۸پاس گل) نشان از روحیه تهاجمی بالایی دارد که میانگین تأثیرگذاری‌اش در گل‌سازی، بالاتر از بسیاری مدافعان راست مطرح جهان است.
نکته جالب دیگر پیشینه ملی اوست؛ پدر و مادرش اهل آروبا و سورینام هستند و او در ۱۷سالگی دو بازی دوستانه برای آروبا انجام داد، اما رؤیای اصلی‌اش یعنی بازی برای هلند را محقق کرد. مراسم معارفه دومفریس برای اواخر ژوئیه برنامه‌ریزی شده و او تا ۳۴سالگی در برنابئو به میدان می رود.


گاوی: رونالدو هنوز می‌تواند سرنوشت بازی را تغییر دهد
گاوی، هافبک جوان تیم ملی اسپانیا، پیش از دیدار حساس مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ مقابل پرتغال، از این تیم به‌عنوان دشوارترین حریف لاروخا در این رقابت‌ها یاد کرد و نسبت به انتقادهایی که از کریستیانو رونالدو مطرح می‌شود، واکنش نشان داد. او تأکید کرد رونالدو همچنان یکی از بزرگ‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال است و توانایی تغییر نتیجه هر مسابقه‌ای را دارد. ستاره بارسلونا همچنین درباره همتیمی سابقش، ژائو کانسلو گفت تا پیش از مسابقه هیچ گفت‌وگویی با او نخواهد داشت، زیرا هر دو کاملاً روی موفقیت تیم‌های ملی خود متمرکز هستند. گاوی با اشاره به شکست اسپانیا مقابل پرتغال در فینال لیگ ملت‌های اروپا افزود آن ناکامی می‌تواند انگیزه مضاعفی برای لاروخا باشد و امیدوار است شاگردان لوئیس دلافوئنته با تمرکز بیشتر از فرصت‌های خود استفاده کرده و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شوند.


امباپه: در فوتبال کثیف هم می‌توانیم 
برنده شویم
کیلیان امباپه پس از پیروزی یک بر صفر فرانسه برابر پاراگوئه، اعتراف کرد که خروس‌ها برای عبور از سد دفاعی حریف مجبور شدند وارد نبردی فیزیکی شوند. کاپیتان فرانسه که تک گل تیمش را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند، در جریان مسابقه بارها با جونیور آلونسو، مدافع پاراگوئه درگیری لفظی پیدا کرد و تصاویر تلویزیونی عصبانیت او را به نمایش گذاشت. امباپه پس از بازی گفت فرانسه نشان داد تنها تیمی هجومی و نمایشی نیست و اگر شرایط ایجاب کند، می‌تواند در یک بازی سخت و پرفشار نیز پیروز شود. او با اشاره به دفاع فشرده پاراگوئه تأکید کرد مهم‌ترین مسأله در فوتبال کسب پیروزی است. ستاره رئال مادرید همچنین درباره دیدار آینده برابر مراکش هشدار داد که این مسابقه نیز بسیار دشوار خواهد بود و با شوخی گفت احتمالاً اشرف حکیمی از حالا برایش پیام فرستاده است.


شوامنی هم قصد جدایی ندارد
چالش بزرگ مورینیو در رئال
برنامه بازسازی خط میانی رئال مادرید با مانع بزرگی روبه‌رو شده است. در حالی که ژوزه مورینیو برای جذب هافبک‌های جدید به درآمد حاصل از فروش بازیکنان نیاز دارد، اورلین شوامنی نیز مانند ادواردو کاماوینگا علاقه‌ای به ترک سانتیاگو برنابئو ندارد. رسانه‌های اسپانیایی گزارش داده‌اند که رئال در صورت دریافت پیشنهاد مناسب حاضر به فروش شوامنی خواهد بود، اما این هافبک فرانسوی آینده خود را همچنان در جمع کهکشانی‌ها می‌بیند. در همین حال، چند باشگاه لیگ برتر انگلیس به همراه پاری‌سن‌ژرمن، اینتر و یوونتوس شرایط این بازیکن را زیر نظر گرفته‌اند. رئال همچنین همچنان انزو فرناندز، هافبک آرژانتینی چلسی را یکی از اهداف اصلی خود می‌داند، اما مقاومت شوامنی و کاماوینگا می‌تواند برنامه‌های نقل‌وانتقالاتی باشگاه را با مشکل مواجه کند.


 گواردیولا بهترین گزینه هدایت هلند است
رونالد دی‌بوئر معتقد است اکنون بهترین زمان برای تلاش فدراسیون فوتبال هلند جهت جذب پپ گواردیولا است. ملی‌پوش سابق نارنجی‌ها در گفت‌وگو با تلگراف، سرمربی منچسترسیتی را جانشین ایده‌آل رونالد کومان دانست و گفت گواردیولا با فوتبال هجومی، مالکانه و پرس شدید، کاملاً با هویت سنتی فوتبال هلند همخوانی دارد. دی‌بوئر همچنین یادآور شد که گواردیولا همواره از یوهان کرویف به‌عنوان مهم‌ترین استاد دوران فوتبالش یاد کرده و بارها گفته است که بخش بزرگی از موفقیت‌هایش را مدیون اسطوره فوتبال هلند است. به اعتقاد او، هدایت تیم ملی هلند می‌تواند فرصتی باشد تا گواردیولا دین خود را به فوتبال این کشور ادا کند و فلسفه کرویفی را در سطح ملی ادامه دهد.
 

جستجو
آرشیو تاریخی