صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • جام جهانی
  • فوتبال ایران
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و چهل و پنج - ۰۱ تیر ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و چهل و پنج - ۰۱ تیر ۱۴۰۵ - صفحه ۷

اهداف و برنامه‌های فوتبال ایران باسامورایی‌ها متفاوت است

ویسی: نباید ژاپن را آسیایی بدانیم

محمد محمدی سدهی
خبر‌نگار


 افزایش تعداد تیم‌های حاضر در جام جهانی 2026 باعث شد تا تیم‌های بیشتری از قاره‌های مختلف در این مسابقات حاضر شوند؛ تیم‌هایی که برخی از آنها نخستین دوره حضور در این رویداد بزرگ را تجربه می‌کنند. تیم‌های ایران، کره‌جنوبی، ژاپن، اردن، ازبکستان، قطر، عربستان و عراق نمایندگان قاره آسیا در این جام محسوب می‌شوند و هرکدام از این تیم‌ها تلاش می‌کنند تا نماینده خوبی از قاره کهن در جام جهانی باشند. در این بین پیروزی 4گله ژاپن مقابل تونس یکی از نتایج درخشانی بود که تیم‌های آسیایی تا به اینجای جام کسب کرده‌اند.
عبدالله ویسی، مربی فوتبال در خصوص کیفیت تیم‌های آسیایی به «ایران ورزشی» گفت: «تیم‌های آسیایی در هفته اول مسابقات جام جهانی نتایج خوبی گرفتند اما در هفته دوم و تا به اینجای مسابقات برخی از این تیم‌ها در نتیجه‌گیری نوسان داشتند که البته این طبیعی است چراکه اکثر تیم‌های یاد شده از قاره آسیا تجربه چندانی از حضور در جام جهانی ندارند و این موضوع باعث می‌شود تا در نتیجه‌گیری عملکرد موفقی نداشته باشند.»
او در خصوص پیروزی تیم ملی ژاپن مقابل تونس این گونه صحبت کرد: «تیم ملی ژاپن جزو تیم‌هایی است که تجربه زیادی از جام جهانی دارد و حتی یک بار این کشور تجربه میزبانی از جام جهانی را داشته که این موضوع باعث می‌شود تا با اعتماد به نفس بالا در این مسابقات حاضر شود. ژاپن در بازی اول خود تساوی خوبی از هلند گرفت و در بازی دوم هم به‌خوبی توانست تونس را شکست دهد و هم‌امتیاز تیم ملی هلند شود. ژاپنی‌ها شانس بالایی برای صعود از مرحله گروهی دارند.»
این مربی فوتبال در ادامه بیان داشت: «ژاپن خودش را از آسیا جدا کرده و نباید ژاپن را آسیایی بدانیم. این تیم با یک بازی بسیار منظم توانست خیلی خوب تونس را شکست دهد. ژاپنی‌ها سال‌هاست که روی فوتبال خود سرمایه‌گذاری کرده‌اند و برای تمام تیم‌های خود در رده‌های مختلف برنامه دارند و نتیجه آن همین برد مقابل تونس و احتمال بالای صعود به مرحله بعدی مسابقات جام جهانی است. آنها تا به اینجا آبروداری کردند و از نظر من این تیم می‌تواند شگفتی جام در این دوره از مسابقات باشد.»
ویسی در خصوص تیم ملی کره جنوبی گفت: «کره جنوبی در بازی اول فوق‌العاده بود و توانست جمهوری چک را شکست دهد اما در بازی با مکزیک بدشانسی آورد و شکست خورد. این تیم هم شرایط مشابهی با تیم ژاپن دارد و آنها هم برای فوتبال خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و قطعاً نتیجه این برنامه‌ریزی را در این جام یا جام‌های بعدی خواهند دید. کره در حال حاضر در جدول گروه خود دوم است و شانس خوبی برای صعود از مرحله گروهی دارد و از نظر من به مرحله بعد صعود خواهد کرد.»
او در ادامه  در خصوص عملکرد دو تیم قطر و عربستان این‌گونه صحبت کرد: «قطر آن تیمی که همگان منتظر آن بودند، نبود و این تیم در بازی اول عملکرد خوبی داشت اما در مقابل کانادا ناامیدکننده ظاهر شد. ما به‌عنوان قهرمان آسیا منتظر نتایج بهتری از قطر بودیم که این اتفاق نیفتاد. تساوی عربستان مقابل اروگوئه هم نتیجه خوبی بود اما عیار عربستان در بازی دوم این تیم مقابل اسپانیا مشخص می‌شود.»
این مربی فوتبال در خصوص تیم‌های عراق، ازبکستان و اردن بیان داشت: «ازبکستان و اردن جزو تیم‌هایی هستند که سابقه و تجربه‌ای در جام جهانی ندارند و بنابراین نمی‌توان از این دو تیم انتظار زیادی داشت. البته باید گفت که جام جهانی مسابقاتی برای کسب تجربه محسوب نمی‌شود. عراق هم که برای دومین بار در جام جهانی حاضر می‌شود شرایط برابری با این دو تیم ازبکستان و اردن دارد. در هر حال قاره آسیا نیازمند توجه بیشتری است تا تیم‌های حاضر در این قاره بتوانند در جام جهانی به نتیجه مطلوب برسند.»
ویسی در خصوص تفاوت فوتبال ایران با تیم ژاپن افزود: «ژاپنی‌ها نسل خود را تغییر داده‌اند و در مسابقاتی همچون جام ملت‌ها به دنبال کسب نتیجه نیستند و با بازیکنان جوان در این مسابقات حاضر می‌شوند، این استراتژی ژاپن است چراکه آنها آسیا را نمی‌بینند و به فکر درخشش در دنیا هستند و با این پیشرفتی که دارند بزودی به قله می‌رسند. اهداف و برنامه‌های فوتبال ایران با ژاپن کاملاً متفاوت است.»
او در پایان تصریح کرد: «آنها برنامه دارند و بعد از شکست تیم‌های ملی‌شان در رده‌های مختلف آسیب‌شناسی می‌کنند، این در حالی است که در ایران تنها مربی تیم قربانی ناکامی تیم‌های ملی است. هیچ‌وقت فدراسیون فوتبال پس از ناکامی تیم‌های ملی خودش را محاکمه نکرد و خودش را دلیل این ناکامی ندانست.»

جستجو
آرشیو تاریخی