صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • جام جهانی
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و سی و پنج - ۲۰ خرداد ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و سی و پنج - ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - صفحه ۴

از فاجعه ۱۵۰ میلیون یورویی تا ورشکستگی ورزشی و اقتصادی یوونتوس

سقوط امپراطوری بانوی پیر

یوونتوس که تا همین چند سال پیش قدرت بلامنازع و نماد فوتبال ایتالیا بود، اکنون با یک بحران عمیق ساختاری دست ‌وپنجه نرم می ‌کند. شکست دراماتیک هفته‌های پایانی فصل و ناکامی در کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا، این غول تورینی را در آستانه یک فروپاشی کامل مالی و ورزشی قرار داده است.

کابوس هفته پایانی؛ سقوط به رتبه ششم
همه چیز در هفته سی‌وهفتم سری آ دگرگون شد. یوونتوس تا پیش از آن در رتبه سوم قرار داشت و سرنوشت سهمیه در دستان خودش بود. تقابل با تیم‌های بی‌انگیزه فیورنتینا و تورینو که در میانه جدول جا خوش کرده بودند، فرصتی ایده‌آل به نظر می‌رسید. اما بانوی پیر در خانه با دو گل مغلوب فیورنتینا شد و با پیروزی رقبایی چون میلان، رم و کومو، به رتبه ششم سقوط کرد. تساوی ۲-۲ در شهرآورد تورین نیز دردی را دوا نکرد تا بیانکونری برای اولین بار از فصل ۲۰۱۳-۲۰۱۲ (بدون احتساب کسر امتیازهای انضباطی) از نظر ورزشی از رسیدن به لیگ قهرمانان بازبماند.

بحران مالی
حذف از لیگ قهرمانان اروپا به معنای از دست رفتن درآمدی بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ میلیون یورو است؛ پولی که پیش از این در بودجه باشگاه پیش‌بینی شده بود. این ضربه در شرایطی به یووه وارد شد که زیرساخت‌های مالی باشگاه پس از دوران کرونا کاملاً فروپاشیده است. یوونتوس تنها در سه سال گذشته بیش از ۵۵۱ میلیون یورو بدهی جدید (قبل از کسر مالیات) به بار آورده که این رقم، سنگین‌ترین حجم بدهی در میان تمام باشگاه‌های بزرگ ایتالیا مانند اینتر، میلان و رم است.
پیش از این، تزریق سرمایه‌های کلان و موازی با آن، کاهش دستمزدها از طریق قطع همکاری با فوق‌ستاره‌هایی چون کریستیانو رونالدو، آنخل دی‌ماریا و لئوناردو بونوچی، راه‌حل موقت مدیران بود. اما این استراتژی بدون موفقیت ورزشی و درآمدهای اروپایی، یوونتوس را در وضعیتی مشابه اواخر دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ باشگاه بوروسیا دورتموند قرار داده که تا آستانه ورشکستگی کامل پیش رفت.

اشتباهات مرگبار
وضعیت فعلی، نتیجه سال‌ها سوء مدیریت و سیاست‌های غلط در بازار نقل‌وانتقالات است. یوونتوس برای خرید سه بازیکن یعنی لوئیس اوپندا، تون کوپماینرس و داگلاس لوییز، مجموعاً بیش از ۱۵۰ میلیون یورو هزینه کرد. ترانسفر‌هایی که قرار بود یووه را به قله فوتبال ایتالیا بازگردانند، اما عملاً به سه خرید ناموفق بزرگ تبدیل شدند که هیچ‌کدام نتوانستند ارزش خود را در زمین اثبات کنند. اکنون باشگاه برای جبران تراز مالی خود، مجبور به فروش سرمایه‌های خود با ضرری هنگفت است.
خروج دوشان ولاهوویچ قطعی به نظر می‌رسد؛ مهاجم صربستانی که با ۸۵ میلیون یورو آمد، اکنون با اتمام قراردادش بدون دریافت حق ترانسفر جدا می‌شود تا فقط بار دستمزد ۱۲ میلیون یورویی او از روی دوش باشگاه برداشته شود. گلیسون برمر، صخره دفاعی تیم نیز احتمالاً با پیشنهادی ۴۰ میلیون یورویی راهی بایرن مونیخ خواهد شد. از سوی دیگر، سقوط به لیگ اروپا جذابیت یووه را برای جذب ستاره‌های بزرگی مانند برناردو سیلوا کاملاً از بین برده است.

نسل جوان و تفکرات اسپالتی
با وجود این ویرانه‌، آینده یوونتوس کاملاً تاریک نیست. این باشگاه در حال حاضر یکی از جوان‌ترین و پراستعدادترین ترکیب‌های سری آ را در اختیار دارد. پدیده‌هایی چون کنان یلدیز، پیر کالولو، کفرن تورام و فرانسیسکو کونسیسائو شاکله اصلی تیم را تشکیل می‌دهند. اگر یووه بتواند این استعدادها را حفظ کند، با چند خرید هوشمندانه می‌تواند در میان‌مدت دوباره به مدعی قهرمانی تبدیل شود.
علاوه بر این، حضور لوچیانو اسپالتی روی نیمکت، بزرگ‌ترین نقطه اتکای یوونتوس است. سرمربی سابق تیم ملی ایتالیا که از اکتبر ۲۰۲۵ هدایت تیم را بر عهده گرفت، ساختار تاکتیکی قدرتمندی ایجاد کرده است. آمارها نشان می‌دهند یوونتوس پس از اینتر قهرمان، در شاخص‌هایی چون گل‌های مورد انتظار، شانس‌های ایجاد شده و شوت به دروازه، تیم دوم ایتالیا بوده است. ناکامی امسال بیش از آنکه حاصل تفکرات اسپالتی باشد، ناشی از بی‌تجربگی بازیکنان و عدم تمرکز در لحظات کلیدی بود؛ نقیصه‌ای که با صبوری و مدیریت صحیح در ساختار جدید باشگاه قابل حل خواهد بود.

جستجو
آرشیو تاریخی