صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و هشتاد و هفت - ۲۲ فروردین ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و هشتاد و هفت - ۲۲ فروردین ۱۴۰۵ - صفحه ۸

بررسی کارنامه مرضیه جعفری در جام ملت‌های آسیا

آینده مبهم نیمکت تیم ملی

محمدرضا رحیم‌پور
خبرنگار


در اردیبهشت سال گذشته بود که فدراسیون فوتبال ایران به دلیل نتایج ضعیف و عملکرد ناامیدکننده تیم ملی فوتبال زنان در دیدارهای اخیر، تصمیم به تغییرات اساسی در کادرفنی این تیم گرفت. مریم آزمون، سرمربی پیشین از سمت خود برکنار شد و مرضیه جعفری، سرمربی موفق تیم قهرمان لیگ برتر یعنی خاتون بم، به‌عنوان سرمربی جدید معرفی شد. این تغییر در شرایطی صورت گرفت که تیم ملی زنان ایران نیاز به یک رهبری قوی و باتجربه داشت تا بتواند در رقابت‌های بین‌المللی به موفقیت دست یابد.
مأموریت مهم جعفری در نخستین گام، حضور در رقابت‌های انتخابی جام ملت‌های آسیا بود. این حضور به دلیل جنگ تحمیلی 12روزه و شرایط بحرانی کشور در خردادماه، عملاً بسیار سخت شد و جعفری فرصت کمی برای تمرین دادن شاگردانش داشت. با این حال، او توانست از این آزمون سربلند بیرون بیاید و تیم ملی را به جام ملت‌ها برساند.
در مرحله انتخابی، تیم ملی زنان ایران نتایج قابل توجهی کسب کرد. در تاریخ 22تیر 1404، تیم ملی با نتیجه 7 بر یک یک مقابل زنان بوتان پیروز شد. این پیروزی بزرگ، روحیه تیم را بشدت تقویت کرد. اما در ادامه تیم ملی در تاریخ 25تیر 1404 با نتیجه 3 بر یک مقابل زنان لبنان شکست خورد. این شکست باعث شد تا بسیاری از کارشناسان و هواداران به صعود تیم ملی به جام ملت‌ها امیدی نداشته باشند. اما در یک بازی سرنوشت‌ساز، تیم ملی در تاریخ 28تیر 1404 با نتیجه 2-1 مقابل زنان اردن، میزبان مسابقات به پیروزی رسید و به این ترتیب به جام ملت‌ها راه یافت.
در مسیر رسیدن به جام ملت‌ها، مشکلات فراوانی وجود داشت. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، عدم برگزاری بازی‌های دوستانه کافی بود. تیم ملی تنها چهار بازی دوستانه قبل از جام ملت‌ها انجام داد که شامل دو پیروزی مقابل هند و نپال و دو شکست مقابل ازبکستان بود. این شرایط دشوار، بویژه در گروه سختی که تیم ملی قرار داشت، کار را برای جعفری و شاگردانش بسیار دشوار کرد. همچنین، کارشکنی‌های میزبان و حواشی غیرفوتبالی که برای تیم ملی ایجاد شد، بر فشارها افزود.
در جام ملت‌ها، تیم ملی زنان ایران با چالش‌های جدیدی مواجه شد. در تاریخ 11 اسفند 1404، تیم ملی در هفته دوم با نتیجه 3برصفر مقابل زنان کره جنوبی شکست خورد. در هفته سوم، زنان ایران با نتیجه 4برصفر مقابل زنان استرالیا مغلوب شدند و در نهایت در تاریخ 17 اسفند 1404، با باخت 2برصفر مقابل زنان فیلیپین به پایان رساندند. این نتایج نشان‌دهنده چالش‌های بزرگ تیم ملی در سطح بین‌المللی بود و نشان داد که هنوز راه زیادی برای رسیدن به سطح مطلوب وجود دارد.
حالا قرارداد مرضیه جعفری که با تیم ملی تا پایان جام ملت‌ها اعتبار داشت، به پایان رسیده و باید دید فدراسیون فوتبال چه تصمیمی برای آینده تیم ملی بانوان خواهد گرفت. در مجموع، عملکرد جعفری به‌عنوان سرمربی قابل قبول بوده و او توانسته است تیم ملی را به مرحله‌ای برساند که در گذشته به آن دست نیافته بود. با این حال، نیاز به حمایت و برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای آینده وجود دارد تا تیم ملی زنان ایران بتواند در عرصه‌های بین‌المللی به موفقیت‌های بیشتری دست یابد.
در نهایت، باید منتظر ماند و دید که فدراسیون فوتبال چه تصمیماتی برای ادامه راه تیم ملی زنان خواهد گرفت و آیا جعفری به‌عنوان سرمربی باقی خواهد ماند یا تغییرات جدیدی در کادرفنی ایجاد خواهد شد.

جستجو
آرشیو تاریخی