صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • لیگ برتر
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و سی و چهار - ۰۴ بهمن ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و سی و چهار - ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - صفحه ۳

لیگ برتر کشتی و شروع قصه قراردادهایی که عملی نشده است

وعده‌های سرخرمن

محسن وظیفه
خبرنگار


لیگ برتر کشتی آزاد تقریباً دو ماه پیش به پایان رسید و حالا بعد از دو ماه کشتی‌گیران و مربیان دربه‌در دنبال پول قرارداد خود هستند. قراردادهایی که در فدراسیون کشتی و سازمان لیگ هم ثبت شده اما باشگاه‌ها از عمل به آن طفره می‌روند. در سال‌های اخیر البته بارها این اتفاق افتاده که باشگاه‌ها برخلاف حرف و قرارداد خود عمل کردند اما امسال شرایط کمی متفاوت است و دو تیم استقلال و خیبر که ریخت و پاش زیادی داشتند، بدهکار شدند. دو باشگاهی که در ابتدای شروع مسابقات و جذب کشتی‌گیران ریخت و پاش زیادی کردند اما حالا که زمان عمل به وعده‌ها شده همه زیر حرف خود زدند. البته ایراد بزرگ به فدراسیون کشتی و سازمان لیگ برمی‌گردد که وقتی تیم‌ها در حال بستن تیم خود هستند باید به این موارد رسیدگی کنند که افراد خارج از کشتی قرارداد نبندند و یا قراردادها خارج از عرف بسته نشود که باشگاه هم بتواند به تعهداتش عمل کند.
یکی از تیم‌هایی که حالا پرداخت‌های عجیب و غریبی داشته باشگاه خیبر خرم‌آباد است. 
باشگاهی که برای اولین‌بار در لیگ برتر کشتی تیمداری کرد و شاید با توجه به اتفاقاتی که رخ داده برای آخرین‌بار هم باشد. این تیم برای حضور در لیگ برتر کشتی آزاد بیش از 35 میلیارد تومان تعهد به گردن گرفته که نزدیک به 20 میلیارد تومان از این مبلغ متعلق به مجموعه فنی تیم است.
این در حالی است که امضای چنین قراردادهایی همیشه خارج از عرف بوده و باید بین مجموعه کادرفنی و کشتی‌گیران یک تعادل وجود داشته باشد. علاوه بر این تیمی مثل خیبر خرم‌آباد مشخص بود که با 35 میلیارد تومان و یا سه و نیم میلیارد تومان نمی‌توانست قهرمان لیگ شود و شاید با رقم دوم هم الان تیم سوم لیگ شده بود اما عدم تجربه کافی و البته بی‌توجهی فدراسیون کشتی به این موارد باعث شده تا این باشگاه زیر تعهد 35 میلیارد تومانی برود برای اینکه عنوان سوم لیگ برتر کشتی آزاد را به دست بیاورد.
تیم کشتی آزاد استقلال هم یکی دیگر از تیم‌هایی بود که ریخت و پاش زیادی انجام داده بود و در رقابت‌های امسال هم خیلی سر و صدا به پا کرد. حالا این تیم هم در پرداخت قرارداد کشتی‌گیران دچار مشکل شده است. تیمی که برای جذب یک کشتی‌گیر هفت میلیارد تومان داده تا در یک کشتی به میدان برود حالا برای تسویه با بقیه عوامل تیم دچار مشکل است.
این باشگاه با دو تیم در آزاد و فرنگی به مسابقات رفت. تیم آزاد چند برابر تیم فرنگی هزینه کرد اما با کلی هیاهو و سروصدا در نهایت دوم شد اما تیم فرنگی با قدرت قهرمان مسابقات شد. حالا تیم آزاد 30 درصد از قراردادش مانده و تیم فرنگی هم 40 درصد از قراردادش را دریافت نکرده است.
این روند حضور در لیگ برتر کشتی آزاد، نه به سود باشگاه‌ها است و نه به سود کشتی. ضروری است که فدراسیون کشتی خیلی زود تصمیم جدیدی در این‌باره بگیرد. تیم‌ها هم درست و هدفمند باید هزینه کنند.

 

برش

محمدی: شاید از خیبر  شکایت ‌کنیم

مدیرفنی تیم کشتی آزاد خیبر خرم‌آباد به پرداختی‌های 10 درصدی و البته صفر درصدی انتقاد کرده است. غلامرضا محمدی با انتقاد از عملکرد مدیران باشگاه خیبر گفت: «اینکه پرداختی قرارداد بچه‌ها از سوی باشگاه‌های مختلف در این سال‌ها پس و پیش شود، چیز جدیدی نیست، اما این‌بار خیلی به درازا کشیده شده و مسأله اینجاست که تعدادی از اعضای تیم ۱۰ درصد و تعدادی صفر پرداختی داشته‌اند و این چیز خوبی نیست.»  مدیرفنی خیبر با تأکید بر اینکه پیگیر تسویه حساب با کشتی‌گیران تیمش هست، ادامه داد: «مالک باشگاه خارج از کشور است و قرار است بزودی بازگردد. به ما از کانال‌های مختلف قول دادند که موضوع خیلی زود پیگیری می‌شود. ما نمی‌خواهیم از مراجع قانونی و قضایی پرونده مالی تیم را پیگیری کنیم، چون قطعاً بچه‌ها تا ریال آخر به حق و حقوق‌شان می‌رسند؛ با باشگاه قرارداد دارند و این در فدراسیون هم ثبت شده است. ما منتظریم هر چه زودتر مسأله حل شود، چون نه برای کشتی و نه باشگاه خیبر این وضعیت صورت خوشی ندارد.»

 

رضایی: گفتند پرداخت می‌کنند اما خبری نشد

تیم استقلال هم در لیگ برتر کشتی حضور عجیبی داشت. تیمی پرهیاهو در هنگام جذب کشتی‌گیران و البته در فینال مسابقات که حالا برای پرداخت پول کشتی‌گیران هم خبرساز شده است. اسدالله رضایی سرپرست تیم کشتی آزاد استقلال در این رابطه گفت: «به ما گفتند لیست مفاصا حساب تیم را بفرستید تا کار تسویه حساب انجام شود. همه اعضای تیم ۴۰ درصد پول‌شان مانده و منتظر پرداخت آن هستند.»
او با انتقاد از حواشی دیدار فینال و احکامی که فدراسیون کشتی صادر کرد، ادامه داد: «سلمان قادری در فینال لیگ کنار علیرضا دبیر نشسته بود و وقتی کمیل قاسمی تیم را بیرون کشید، او رفت با کمیل صحبت کرد و خواست تیم را به مسابقه برگرداند، جرم او چه بود که توبیخ شده؟ مردی که کشتی جویبار را متحول کرده، یک شهر کوچک را در مازندران به پایتخت کشتی ایران رسانده که این‌همه قهرمان جهان و المپیک دارد. لیگ تمام شده و پرونده آن برای ما بسته شده است. حرف اما در این موارد بسیار زیاد است، فقط یک چیز می‌گویم، در کدام دانشکده‌ای به اینها عدالت را اینطور یاد دادند که این آرا صادر شده؟»

جستجو
آرشیو تاریخی