صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • لیگ برتر
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و نهصد و بیست و چهار - ۲۳ شهریور ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و نهصد و بیست و چهار - ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ - صفحه ۲

دادگاه عالی ورزش محرومیت بیرانوند را تعلیق کرد

بازگشت دروازه‌بان جنجالی به لیگ

به نظر می‌رسید که با صدور حکم ۴ ماه محرومیت علیرضا بیرانوند از مسابقات ملی و باشگاهی، حواشی پرونده طولانی و پرحاشیه این بازیکن از رقابت‌های رسمی به پایان برسد اما خبری شوکه کننده، بار دیگر باعث داغ شدن مباحث در خصوص این پرونده پرماجرا و پرحاشیه شده است. هر دو طرف، در ماه‌های اخیر ادعا کرده‌اند که رأی کمیته استیناف را به دادگاه حکمیت ورزش یا همان دادگاه CAS می‌برند و حالا درخواست وکلای بیرانوند برای تعلیق محرومیت تا زمان صدور رأی از سوی دادگاه حکمیت ورزش، پذیرفته شده است؛ درخواستی که باعث می‌شود بیرانوند تا زمان اعلام حکم از سوی این دادگاه، اجازه حضور در رقابت‌های باشگاهی و ملی را داشته باشد و این، بهترین خبر برای تراکتور و تیم ملی ایران محسوب می‌شود که در هفته‌های اخیر، علیرضا بیرانوند را در ترکیب خود نداشتند.
بیرانوند همزمان با آغاز محرومیت چهارماهه‌اش، درخواست بررسی بیشتر پرونده را به دادگاه عالی ورزش (CAS) برد و تلاش کرد با تنظیم دفاعیه، جلوی اجرای کامل این حکم را بگیرد. حالا و پس از گذشت حدود یک ماه از محرومیت، دیوان عالی ورزش در نامه‌ای به فدراسیون فوتبال اعلام کرده است که اجرای حکم فعلاً متوقف خواهد شد تا بررسی نهایی انجام گیرد. این تصمیم باعث شده بیرانوند دوباره مجوز حضور در ترکیب تراکتور را داشته باشد.

شرایط صدور دستور موقت
براساس آیین دادرسی دیوان عالی ورزش، امکان تعلیق موقت محرومیت‌ها وجود دارد، اما این کار شرایط سختی دارد. سه عامل اصلی در این تصمیم‌گیری نقش دارند: نخست آنکه بازیکن باید نشان دهد محرومیت، زیان جبران‌ناپذیری برای او به همراه دارد. در پرونده بیرانوند، دوری چهارماهه از میادین مصداق بارز چنین خسارتی بود. دومین عامل، احتمال پیروزی در دعواست؛ بازیکن باید ثابت کند که شانس موفقیت در روند رسیدگی را دارد، هرچند نیازی به اثبات قطعی در این مرحله نیست. عامل سوم نیز مربوط به توازن منافع است؛ یعنی بررسی شود که اجرای فوری محرومیت به منافع کلی فوتبال یا طرفین دیگر آسیب بیشتری نمی‌زند. ترکیب این سه شرط باعث شد قضات CAS به این نتیجه برسند که محرومیت بیرانوند به‌طور موقت تعلیق شود.

اهمیت نقش وکلای دفاع
هرچند درخواست صدور دستور موقت امری رایج در پرونده‌های ورزشی است، اما گرفتن آن آسان نیست. در این میان نقش وکلای بیرانوند کلیدی بود. آنها توانستند نشان دهند که شرایط پرونده با سه معیار اصلی تطابق دارد و همین استدلال حقوقی باعث شد دیوان عالی ورزش در نهایت حکم به توقف محرومیت دهد. به این ترتیب، دروازه‌بان تراکتور می‌تواند تا زمان صدور رأی نهایی، در مسابقات تیمش حضور پیدا کند.

آینده پرونده و شانس پیروزی
تعلیق حکم محرومیت، علاوه بر جنبه عملی، یک نشانه حقوقی هم به‌دنبال دارد. از آنجا که یکی از معیارهای صدور دستور موقت وجود احتمال پیروزی در دعواست، همین اتفاق نشان می‌دهد که شانس بیرانوند در این پرونده جدی است. کارشناسان حقوق ورزشی معتقدند این تصمیم به نوعی تأیید می‌کند که رأی اولیه چندان قطعی و غیرقابل تغییر نبوده و امکان بازگشت کامل آن وجود دارد. حالا باید منتظر ماند و دید با برگزاری جلسات نهایی در CAS، سرنوشت این پرونده جنجالی چه خواهد شد؛ اگر رأی نهایی به سود بیرانوند صادر شود، پرونده بسته خواهد شد، اما در صورت شکست، او باید ادامه محرومیت را سپری کند.

بازگشت به میادین تا تعیین تکلیف
در شرایط فعلی، بیرانوند که بخش ابتدایی محرومیت را گذرانده، بار دیگر می‌تواند درون دروازه تراکتور بایستد. این بازگشت برای تیم تبریزی که به تجربه و آمادگی او نیاز دارد خبر خوشی است. او تا آن زمان، می‌تواند تراکتور را همراهی کند و البته اولین بازی احتمالی او، جدال حساس با شباب الاهلی امارات در لیگ نخبگان آسیا خواهد بود. اما در عین حال، سایه رأی نهایی CAS همچنان بر سر این پرونده باقی است و باید دید پایان این ماجرا به سود کدام طرف رقم خواهد خورد.

 

بیانیه پرسپولیس در خصوص حکم CAS
دستور موقت نافی فسخ غیرقانونی نیست

باشگاه پرسپولیس در پی دستور موقت صادره از سوی دادگاه داوری ورزش (CAS) در ارتباط با پرونده فسخ غیر موجه علیرضا بیرانوند، اطلاعیه‌ای را منتشر کرد:  دادگاه داوری ورزش در رسیدگی به پرونده فسخ بدون دلیل موجه بازیکن پیشین پرسپولیس، تا رسیدگی به پرونده و صدور حکم نهایی، دستور موقتی را صادر کرد.
بر این اساس به اطلاع هواداران عزیز می‌رساند؛ در خصوص دعوای مطروحه در دیوان داوری ورزش (CAS) پس از صدور رأی از سوی کمیته استیناف، بازیکن مورد اشاره با مطرح کردن موضوع ملی‌پوش بودن، تحصیل منافع ملی، نزدیکی به رقابت‌های جام جهانی و مواردی دیگر برای توقف اجرای دادنامه صادره از سوی کمیته استیناف فدراسیون فوتبال خواهان دستور موقت تا تعیین تکلیف نهایی و تصمیم‌گیری قطعی از سوی دیوان داوری ورزش شد. بدیهی است این دستور موقت، نافی فسخ غیر موجه و محکومیت وی نبوده و متعاقباً بنابر دعوای مطروحه از سوی باشگاه پرسپولیس و از سوی این بازیکن موضوع در دیوان داوری ورزش مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. ضمن آنکه باشگاه پرسپولیس بنا بر لایحه ارسالی به دیوان، به صراحت مخالفت خود را با توقف اجرای حکم اعلام داشته بود.
شایان ذکر است، باشگاه پرسپولیس با اتکا به تمام توانایی‌ها، پتانسیل‌های قانونی و ظرفیت‌های حقوقی، همان‌گونه که پرونده را به نحو شایسته‌ای در کمیته وضعیت و کمیته استیناف فدراسیون فوتبال پیگیری نمود، با همین رویه در دیوان داوری ورزش (CAS) تا حصول نتیجه مطلوب دنبال خواهد کرد.

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی