صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • پرونده
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و سی - ۰۸ دی ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و سی - ۰۸ دی ۱۴۰۳ - صفحه ۳

پایان رقابت‌های شمشیربازی با همان نتیجه همیشگی

زنگ خطر برای سابر به صدا درآمد

مهری رنجبر
روزنامه نگار


 رقابت‌های قهرمانی شمشیربازی سابر ایران، با همان نتیجه همیشگی تمام شد. قهرمانی علی پاکدامن. کاپیتان تیم ملی که همیشه در شمشیربازی سابر ایران حرف اول را می‌زند و در دنیا هم جزو 16 نفر اول هست. نه خبری از اتفاقی بود و نه رونمایی از پدیده‌ای. نتیجه‌ای که محمد رهبری مربی تیم ملی را هم به قول خودش ناامید کرد. تنها اتفاق قهرمانی کشور سابر در یزد نبود محمد رهبری مربی تیم ملی بود و بس. اما این بار نیما زاهدی شمشیرباز جوان اما با تجربه تیم ملی در قهرمانی کشور مقابل شهریار گلزار مفرد باخت و پنجم شد. او مثل دوره قبل باز هم دستش به مدال نرسید. مسابقه قهرمانی کشور بدون اتفاق و معرفی شمشیرباز جوان، تنها یک نکته را تأیید می‌کند که 8 حرکت شمشیربازی سابر ایران در سراشیبی تند قرار دارد و زنگ خطری که البته خیلی وقت است شنیده می‌شود. در حالی که وزیر ورزش برای بازی‌های آسیایی 2026 تأکید زیادی روی افزایش تعداد مدال‌های طلا دارد، اما شرایط سابر با وجود رقبای قوی مثل کره، ژاپن و چین از حالا مشخص می‌کند نه تنها نباید روی مدال طلای تیمی سابر حساب کرد که حتی بعید نیست با جوانگرایی ترکیب، تیم مقابل تیم‌های چین و ژاپن با چالش بزرگی روبه‌رو شود.
 
رهبری: ناامید شدم
محمد رهبری مربی تیم ملی شمشیربازی سابر با اینکه وقتی روی نیمکت تیم ملی سابر نشست حرف از جوانگرایی می‌زد اما بعد از تماشای رقابت‌های انفرادی و تیمی قهرمانی کشور اعتراف می‌کند: «در یزد پدیده‌ای وجود نداشت. من قبل از مسابقات فکر می‌کردم 3،2 شمشیرباز مستعد اینجا پیدا کنم اما با تماشای رقابت‌ها اصلاً ناامید شدم. بازی‌ها به نفع با تجربه‌ها یکطرفه بود و نتایج 15-8، 15-7، 15-10 بود. بین 16 نفر یک شمشیرباز امتیازش بالای 10 نرسید. در مسابقات تیمی هم فرزاد باهر یک تنه یزد را برد. با این شرایط واقعاً باید گفت زنگ خطر برای شمشیربازی سابر به صدا درآمده. شک نکنید این فاصله به خاطر این است که روی شمشیربازی پایه کار نشده است.»
مربی تیم ملی با اینکه کار را سخت می‌داند اما معتقد است شمشیربازان جوان را به ترکیب تیمش اضافه می‌کند: «من نمی‌توانم از جیبم بازیکن دربیاورم. انتظارات بحق نیست. شک نکنید با این شرایط حالا نه اما من باید 5 سال دیگر لباس بپوشم و دوباره به پیست برگردم. البته که من شمشیربازان جوان را اضافه می‌کنم اما زمان می‌برد. در واقع اگر من جوان 25 ساله را به تیم اضافه کنم، کم کم 5 سال زمان می‌برد تا او در مسابقات و اردوها پخته شود و آن موقع شمشیربازی 30 ساله است. بنابراین باید ما 3،2 شمشیرباز 17،16 ساله به اردو ببریم تا 4،3 سال دیگر به کار تیم بیاید، وگرنه هیچ فایده‌ای ندارد.»
رهبری معتقد است داستان مدال طلای بازی‌های آسیایی فرق دارد: «تیم کره که 15 سال است قهرمان بازی‌های آسیایی، آسیا، جهان و المپیک است، یکی دو ساله قهرمان نشده. کره‌ای که از سال 2012 که طلای المپیک و جهان را گرفته و 14،13 سال قهرمان آسیا و بازی‌های آسیایی است و رقابت با او کار ما را سخت می‌کند. من واقع‌‎بینانه می‌گویم در بازی‌های آسیایی مدال برنز انفرادی که خودم گرفتم را یک نفر دیگر می‌گیرد و مدال نقره تیمی را هم تکرار می‌کنیم.»
 قرار است 8 نفر اول این رقابت‌ها به اردو دعوت شوند و با 3 شمشیرباز جوان تمرین کنند و بعد هم انتخابی بدهند. اما به نظر می‌رسد انتخابی و مسابقات پشت سرهم به جای اینکه نکته‌ای به دانسته‌های شمشیربازان اضافه کند، حالت فرسایشی پیدا می‌کند. به ویژه برای جوانان که اسفندماه قهرمانی آسیایی کویت را دارند و به نظر می‌رسد با فاصله زیادی که بین شمشیربازان در رنکینگ ایران هست، آنها بیشتر نیاز به آموزش دارند تا مسابقه.

جستجو
آرشیو تاریخی