صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • پرونده
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و سی - ۰۸ دی ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و سی - ۰۸ دی ۱۴۰۳ - صفحه ۳

تیم ملی وزنه‌برداری جوانان ، قهرمان آسیا شد

قهرمانی که سقوط کرد

مسابقات وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان آسیا با  قهرمانی جوانان ایران در رده‌بندی امتیازی تمام شد. در حالی  که این تیم در رده‌بندی مدالی اوضاع نابسامانی دارد، در پنجم آسیا قرار گرفته است. البته فدراسیون وزنه‌برداری ایران مثل کسی که  در حال غرق شدن است به هر چیزی دست می‌اندازد تا خودش را نجات بدهد، اینجا هم سعی کرد با سر و صدای زیاد نشان بدهد قهرمانی مهمی را به دست آورده تا معاون وزیر هم در گفتارش از عملکرد این فدراسیون به خوبی یاد کند اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که 9 وزنه‌بردار به دلیل اشتباه  فدراسیون از مسابقات نوجوانان آسیا جا ماندند و مشخص نیست که باز هم آنها در چرخه تیم ملی وزنه‌برداری قرار بگیرند. واقعیت این است که تیم  وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان ایران در اندازه ویتنام و عربستان هم ظاهر نشد و مهم‌ترین مدال مسابقات را هم به کشور عراق تحویل داد در حالی‌که همیشه در اختیار ایران بود.
 
لشکر شکست خورده
تیم  نوجوانان ایران شرایط عجیبی را در این مسابقات داشت. این تیم در حالی به رده پنجم رده‌بندی به خودش می‌بالد که 9 وزنه‌بردار از ترکیبش حذف شدند و در رده‌بندی امتیازی هم نهم آسیا شده است. در همین مسابقات، تیم عربستان که جایگاهی در وزنه‌برداری آسیا نداشت در رده‌بندی امتیازی قهرمان شد و بعد از این تیم هم ویتنام در رده دوم قرار گرفت. در رده‌بندی مدالی هم ویتنام بعد از قزاقستان و ازبکستان در رده سوم قرار گرفت. حالا کدام کشور در حال پیشرفت است؟ ایران که معمولا در رده‌بندی امتیازی قهرمان آسیا بوده و حالا ششم شده یا عربستان و ویتنام که حالا در آسیا مدعی شدند؟ تیم دختران هم در نوجوانان عنوانی بهتر از پنجمی کسب نکردند.
 
قهرمانی پر حرف و حدیث
در مسابقات وزنه‌برداری جوانان آسیا هم که تیم ایران به لحاظ امتیازی قهرمان شد، اوضاع به مراتب ناخوشایند‌تر است. چرا که در این رده در رده‌بندی مدالی ویتنام قهرمان شد و تیم‌های تایلند، قزاقستان و ازبکستان هم به ترتیب در رده‌های بعدی قرار گرفتند. ایران هم ششم شد. در رده‌بندی امتیازی باز هم سایه عربستان و ویتنام پشت سر ایران قرار داشت و عربستان بعد از ازبکستان در رده سوم قرار گرفت و ویتنام هم بعد از قزاقستان پنجم شد. از نکات جالب توجه در این مسابقات کسب طلای مجموع است که فقط سه بار برای ایران به دست آمد که یکبارش هم در دختران و توسط هانیه شریفی به دست آمد و در پسران هم آریا پایدار و حمیدرضا زارع به دست آوردند. دو مدال طلای مجموع در رده سنی جوانان در حالی ثبت شده که مدال طلای دسته فوق سنگین هم به وزنه‌بردار عراقی رسید در حالی که تقریباً کسب مدال همیشه در آسیا برای ایران بوده و در جهان هم ایران مدعی جدی بوده است. یک نکته مهم هم که ارزش این قهرمانی امتیازی در جوانان آسیا را زیر سؤال می‌برد، این است که اولاً یکسری از اعضای این تیم در بزرگسالان هم حضور داشتند و نکته مهم‌تر قهرمانی همین تیم در جهانی سال گذشته بود که در رده‌بندی مدالی هم نایب قهرمان جهان شده بودند. چه اتفاقی از سال گذشته تا الان رخ داده که این تیم در آسیا با این نتایج روبه‌رو شده است؟ علیرضا یوسفی از تیم جوانان به بزرگسالان رفته و گرنه این تیم همان است اما چرا در آسیا حرفی برای گفتن نداشته؟ با این حساب چطور می‌توان به آینده این تیم امید داشت؟
جستجو
آرشیو تاریخی