صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و ششصد و هشتاد و شش - ۱۳ آبان ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و ششصد و هشتاد و شش - ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - صفحه ۳

سعدالله‌یف سومین کشتی‌گیر آزادکار برتر تاریخ

IOC سد راه رشید

محسن وظیفه
روزنامه‌نگار

چهره بی‌بدلیل و رشک‌برانگیز مسابقات جهانی آلبانی بدون شک رشید سعدالله‌یف بود؛ قهرمان پرآوازه روس‌ها که با ششمین مدال طلای جهان بین برترین‌های تاریخ قرار گرفته است. رشید با غلبه بر دو ضلع دیگر قدرت این مسابقات یعنی دیوید تیلور و کامران قاسمپور با اقتدار در صدر ایستاد و حالا جایگاهی دارد که اتحادیه جهانی به تمجید از او پرداخته است. او با این مدال طلا از ماخاربک خادراتسف نابغه کشتی روسیه عبور کرد. این رقیب سابق کشتی‌گیران ایرانی پنج طلای جهان را دارد که رشید با طلای ششم از او عبور کرد. اتحادیه جهانی کشتی در تالار افتخارات خود اسامی 10 کشتی‌گیر برتر تاریخ کشتی آزاد، از نظر مرغوبیت مدال را قرار داده و عبدالرشید سعدالله‌یف نفر سوم است. او با اینکه مسابقات جهانی 2022 و بازی‌های المپیک 2024 را به دلیل مخالفت کمیته بین‌المللی المپیک از دست داد، اما حالا با دو طلای المپیک و شش طلای جهان سومین کشتی‌گیر برتر تاریخ است. این یعنی اگر او این دو رویداد مهم را از دست نداده بود الان کجای جدول بود؟ از نظر تعداد قهرمانی‌ها در مسابقات جهانی، عبدالرشید با بووایسار سایتی‌یف، آرسن فادزائف و سرگیی بلوگلازوف که هر کدام شش طلای جهان را دارند، برابری کرد اما سایتی‌اف سه طلای المپیک هم دارد و به همین دلیل یک پله بالاتر از رشید قرار دارد. شاید اگر کمیته بین‌المللی المپیک مخالفت نکرده بود، این تک مدال را هم در المپیک پاریس گرفته بود و حالا شانه‌به‌شانه کنار سایتی‌اف کبیر ایستاده بود.
رکورد بیشترین طلا در مسابقات جهانی متعلق به الکساندر مدوید و والنتین یوردانوف است که هر کدام هفت مدال طلا به دست آوردند اما الکساندر مدوید از اتحاد جماهیر شوروی با سه طلای المپیک و هفت طلای جهانی صاحب 10 طلای ارزشمند است و در رتبه یک قرار دارد.
به همین دلیل باید رشید را قربانی بزرگ جنگ روسیه با اوکراین نام برد. اگر این جنگ نبود الان رشید در کنار مرحوم مدوید ایستاده بود و با توجه به شرایط سنی که دارد، این فرصت برای او فراهم بود تا بتواند رکورد جدیدی از خودش در تاریخ کشتی دنیا به‌جا بگذارد. ماجرای جنگ و البته تصمیم سیاسی کمیته بین‌المللی المپیک سد راه بزرگی برای این قهرمان قابل تحسین دنیای کشتی بود تا نتواند رکوردش را افزایش بدهد اما او تا المپیک لس‌آنجلس فرصت دارد تا مدال طلا بگیرد و هر روز یک رکورد جدید به‌جا بگذارد. او تا المپیک سه دوره مسابقات قهرمانی جهان دارد و یک طلا هم در المپیک 2028 می‌تواند بگیرد که اگر آنها را ثبت کند، یک رکورد جدید است.
 جای خالی ایرانی‌ها
بین کشتی‌گیران برتر کشتی آزاد جهان نامی از کشتی‌گیران ایرانی دیده نمی‌شود. حسن یزدانی اگر چه سه مدال المپیک دارد اما فقط یکی از آنها طلا است و آخرین نفری که در این لیست 10 نفره اتحادیه جهانی قرار دارد، والنتین یوردانف است که یک طلای المپیک و هفت طلای جهان را دارد؛ یعنی با هشت طلا در رده دهم قرار گرفته است. حسن یزدانی اما مرد 10 مداله کشتی ایران است که یک طلای المپیک و سه طلای جهان در بین آنهاست و دو نقره المپیک به همراه سه نقره و یک برنز جهان مدال‌های او را کامل می‌کند. همین آمار نشان می‌دهد که کشتی ‌ایران در طول تاریخ از روسیه‌ در کشتی آزاد عقب بوده و از 10 نفر برترین‌ها، هشت نفر از روسیه و شوروی سابق هستند.

جستجو
آرشیو تاریخی