استقلال 2 بازی، 3 گل خورده
متزلزل در دفاع، کمرمق در حمله
حمیدرضا عرب
خبرنگار
طی 180 دقیقهای که از لیگ برتر گذشته استقلال یک برد و یک تساوی به دست آورده که کسب 4 امتیاز از 2 بازی به طور نسبی ایدهآل است اما پرواضح است که استقلال هنوز موفق نشده نمایش اطمینانبخشی از خود به اجرا بگذارد و اگر در ادامه لیگ موفق به از بین بردن برخی کاستیهای تاکتیکی نشود، از دیگر مدعیان فاصله خواهد گرفت.
البته استقلال به واسطه برخورداری از بازیکنان کافی ظرفیتهای لازم را برای درخشش در لیگ بیست و چهارم دارد اما به شرط آنکه در فرصت باقیمانده، اشکالات تاکتیکی را کاهش دهد.
***
در راستای بهبود وضعیت تاکتیکی استقلال لازم است بدانیم که این تیم در ۲ بازی ابتدایی لیگ برتر عملکرد مطلوبی در خط دفاع نداشته است.
آبیها که لیگ را با وجود پذیرفتن یک گل با برتری 2 بر یک مقابل شمسآذر آغاز کردند در هفته دوم مقابل تیم فوتبال ملوان عملکرد مطلوبی از خود به نمایش نگذاشتند.
استقلالیها در بازی با ملوان ۲ بار از حریف گل خوردند تا مشخص شود این تیم از لحاظ سازماندهی دفاعی در وضعیت مطلوبی نسبت به فصل قبل قرار ندارد.
فصل پیش استقلال شرایط بهتری از لحاظ دفاعی داشت، اما اکنون فقط با گذشت ۲ هفته از لیگ برتر میانگین بیش از یک گلخورده را به نام خود ثبت کرده که این آمار قدری نگرانکننده است.
ادامه این روند برای استقلال نتایج مطلوبی به همراه نخواهد داشت و هر اندازه که تیم در فاز هجومی مطلوب کار کند نیز با داشتن یک خط دفاع پراشتباه ره به جایی نخواهد برد.
پذیرش 3 گل در 2 بازی، استقلال را در بخش دفاعی به تیمی متزلزل تبدیل خواهد کرد و آبیها باید در بخش دفاعی خود تجدیدنظر کنند.
گفته میشود شاید جواد نکونام بعد از گذشت 3 هفته از لیگ بیست و چهارم چنانچه اوضاع را پرچالش احساس کند، بار دیگر همچون فصل پیش به سمت بازی با 3 دفاع حرکت کند تا شاید اشکالاتی که در خط دفاعش وجود دارد، از بین رفته و تیم قدری در بخش دفاعی سر و سامان بگیرد.
البته عملکرد هجومی استقلال نیز چندان مطلوب نبوده و بجز گلی که آرمان رمضانی در جریان بازی اول مقابل شمسآذر به ثمر رساند، در بازی دوم نیز هر دو گل استقلال از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید که این موضوع نشاندهنده اشکالات استقلال در فاز هجومی است.
درواقع 3 گل از 4 گلی که استقلال در لیگ بیستوچهارم خلق کرده از روی نقطه پنالتی بوده و فقط یک گل در جریان بازی به ثمر رسیده که این خود نشانههایی از کمرمق بودن آبیها در فاز هجومی است.
به هرحال استقلال شاید بعد از هفته سوم که فرصتی برای احیای خود دارد، بتواند عملکردش را بهبود بخشد و هم از لحاظ دفاعی و هم از لحاظ هجومی وضعیت بهتری را تجربه کند.
اما لازمه دستیابی به یک تیم هماهنگ فقط تغییر تاکتیک نیست و باید به این مهم نیز پی برد که بازیکنان اکنون به لحاظ آمادگی جسمانی و روحی در چه وضعیتی قرار دارند و آیا میتوانند خواستههای سرمربی را در میدان بازی پیاده کنند یا خیر؟!
برش
با اشاره به حواشی فصل پیش
تقابل سرمربی و مدیر ممنوع
جواد نکونام بعد از بازی با ملوان اظهاراتی علیه فرشید سمیعی به زبان آورد که چندان با واقعیتهای بازی همخوانی نداشت. اینکه سرمربی استقلال تنها دو هفته بعد از شروع لیگ بیستوچهارم از واژه لفت دادن علیه فرشید سمیعی استفاده میکند، بیانگر ازهمگسیختگی افکار آقای سرمربی است وگرنه هیچ دلیلی نداشت سرمربی استقلال با چنین ادبیاتی به سمت مدیریت حمله کند درحالی که همگان مهر تأیید زدهاند بر عملکرد این باشگاه در نقل و انتقالات.
مدیران استقلال پیش از شروع فصل بازیکنان قابل توجهی را به خدمت گرفتند و حال اینکه برخی بازیکنان مجوز حضور در ترکیب را ندارند، مسألهای است که برای مدیران استقلال نیز چالش ایجاد کرده و مربوط به قوانین سازمان لیگ است و ارتباط آنچنانی به مدیریت ندارد. برخی بازیکنان جذب شده نیز که قابلیت بازی ندارند و یا آنها که از قبل در ترکیب بودهاند و به دلایلی قادر به همراهی این تیم نیستند، مسألهای خارج از عهده مدیریت محسوب میشود و سرمربی استقلال به جای آنکه با این استراتژی، میانه خود با مدیران را شکراب کند، باید رویه آرامسازی تیمش را پیش بگیرد تا اتفاقات فصل پیش رخ ندهد.
فصل قبل نیز نکونام چالشهای بسیاری با مدیران داشت و در نهایت لطمه بسیاری دید. او باید در فصل جاری از تکرار استراتژی نامناسب فصل قبل خودداری کند تا نه خودش و نه بازیکنانش از لحاظ روحی و روانی دچار ازهمگسستگی نشوند. آنچه اهمیت دارد، این است که سرمربی استقلال باید از سرشاخ شدن با بالادستیهای خودش عمیقاً دوری کرده و آرامش خود را حفظ کند.