صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • فوتبال جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و سی و هفت - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و سی و هفت - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۳

تحول بی‌بهانه هوادار با مسعود

شجاعی، نماد موج نوی فوتبال ایران

آرمن ساروخانیان
روزنامه نگار

مسعود شجاعی را باید میهمان ناخوانده نیمکت‌های لیگ برتر نامید. در شروع فصل هنوز بحث ادامه حضورش در زمین مطرح بود، ولی بعد از شکست سنگین هفته سیزدهم هوادار مقابل سپاهان خبر رسید که شجاعی جانشین محمود فکری روی نیمکت این تیم می‌شود.
شجاعی به جز حضور کوتاهش به عنوان مربی- بازیکن در تراکتور تجربه مربیگری نداشت و انتخابش یک ریسک بزرگ به نظر می‌رسید. او حتی به دلیل نداشتن مدرک A در شروع اجازه نشستن روی نیمکت را نداشت. با این حال نتایجش فراتر از انتظار بوده و در پنج بازی لیگ توانسته 9  امتیاز بگیرد. هوادار در 13 بازی قبلی با فکری 10 امتیاز گرفته بود (میانگین 76/0 امتیاز)، ولی با شجاعی میانگین امتیاز 1.8 را ثبت کرده است.
هوادار که در زمان فکری یک تیم مدعی سقوط بود با شجاعی توانسته از جمع پایین‌جدولی‌ها فاصله بگیرد و با ادامه این روند حتی می‌تواند به نیمه بالایی جدول هم برسد. در شروع فصل به نظر می‌رسید که مهره‌های هوادار توان رقابت برای ماندن در لیگ را ندارند، ولی شجاعی با همین بازیکنان تیمی ساخته که فوتبال نترس و تهاجمی بازی می‌کند.
هوادار در گام اول با شجاعی توانست در زمین نساجی، یکی از همسایگانش در جدول به تساوی 2-2 برسد. آنها شروع فوق‌العاده‌ای داشتند و نیمه اول را با برتری دو بر صفر به رختکن رفتند، ولی بازی با فشار میزبان در نیمه دوم سرانجام مساوی شد.
هوادار در دومین بازی استقلال خوزستان را با دو گل شکست داد. تیم شجاعی بعد از تساوی بدون گل در زمین مس رفسنجان موفق شد شمس آذر را دو بر یک ببرد. آنها پنجشنبه این هفته هم در حالی که مقابل ذوب‌آهن برتری نسبی داشتند به تساوی 2-2 رسیدند. هوادار در جام حذفی هم موفق شده استقلال خوزستان را یک بر صفر ببرد.
تک امتیاز بازی با ذوب‌آهن نتیجه کوچینگ خوب شجاعی بود؛ چرا که تیمش تا دقیقه 79 دو بر صفر از حریف عقب بود. داریوش شجاعیان دقایقی بعد از ورود به زمین گل اول هوادار را زد و ادامه فشار هوادار به یک پنالتی در دقیقه 89 ختم شد که بابک مرادی تازه‌وارد آن را به گل تساوی تبدیل کرد. هرچند ذوب‌آهن از دقیقه 73 ده نفره شده بود، ولی هوادار پیش از اخراج کامیابی‌نیا هم حریفش را تحت فشار گذاشته بود.
تیم شجاعی در نیمه اول موقعیت‌های بهتری داشت و تک گل حریف روی یک ضربه کرنر زده شد. گل دوم ذوب هم مشکوک بود و به نظر می‌رسید که توپ به دست اسلامی، سازنده گل برخورد کرده است. مسعود شجاعی بابت اعتراض به همین صحنه اخراج شد، ولی هوادار انسجامش را از دست نداد تا همچنان بدون شکست بماند.
یکی از انتقادات به فوتبال ایران چرخه بسته مربیانی است که از این تیم به آن تیم می‌روند و فوتبال‌شان هم چنگی به دل نمی‌زند. مربیانی که فوتبال محتاطانه بازی می‌کنند، آمار «صفر- صفر»‌های لیگ را بالا می‌برند و همیشه بهانه‌ای برای توجیه ناکامی‌شان دارند. نیمکت‌ها در قرق این مربیان است و فوتبال ملال‌آورشان تماشاگران را از رفتن به ورزشگاه بیزار می‌کند.
شجاعی نقطه مقابل این مربیان است. او در زمانی کوتاه فوتبال هوادار را متحول کرده و به تیمش روحیه برتری‌جویی داده، طوری که علیرضا حقیقی در آخرین ثانیه‌های بازی با ذوب‌آهن به کنار زمین می‌رود و اوت دستی می‌اندازد تا تیمش برای زدن گل سوم برود. انتظار می‌رود که شجاعی با این روند به سرعت پیشرفت کند و به لطف سابقه طولانی بازی در اروپا و تجربه بالای بین‌المللی‌ روی نیمکت‌های مهم‌تری بنشیند.
اضافه شدن مربیانی مثل شجاعی و نویدکیا می‌تواند تصویر متفاوتی برای فوتبال ایران بسازد؛ لیگی که بیشتر از صحنه‌های جذاب به جنجال‌ها و حاشیه‌هایش شهرت پیدا کرده و بخشی از طرفداران از آن دلزده شده‌اند. اگر فوتبال روال طبیعی‌اش را طی کند این مربیان با ایده‌های جدیدشان در درازمدت می‌توانند جای مربیان ناکام و کم‌بازده را بگیرند.

جستجو
آرشیو تاریخی