سوء‌مدیریت‌ها؛ قاتل استقلال

وصال روحانی
خبر نگار

شنبه شب (12 اسفند) که مصاحبه تازه و یک‌ساعته علی‌ فتح‌الله‌زاده با یکی از شبکه‌های تلویزیونی کشور پخش شد، بیش از پیش این اطمینان حاصل آمد که دلیل اصلی ناکامی‌های 10 سال اخیر استقلال سوء‌مدیریت‌های حاکم بر این باشگاه بوده است. طی این مدت البته آبی‌های تهران یک دوره لیگ برتر فوتبال کشور و دو دوره جام حذفی ایران را فتح کرده‌اند اما این تعداد جام برای باشگاهی باسابقه و اعتبار فراوان استقلال نه مصداق توفیق بلکه سند آشکار شکست است. در گفت‌وگوی تلویزیونی شنبه شب، بعضی حرف‌ها و ادعاهای غریب از زبان فتح‌الله‌زاده نقل شد که شنونده‌ها را بهت‌زده می‌کرد. مردی که در پنج نوبت مدیرعامل طولانی مدت یا سرپرست کوتاه‌مدت استقلال بوده، در این مصاحبه مدعی شد که اینک در حساب‌های بانکی‌اش بیش از 50 میلیون تومان موجود نیست و هرچه داشته و نداشته در راه ارتقای این باشگاه خرج کرده است. او یک بار دیگر از ارائه توضیحی روشن پیرامون چگونگی اخذ مدرک تحصیلی دکترا که ادعا می‌شود وی آن را داراست، سرباز زد و همان قصه‌های قدیمی پیرامون ارتباطات نزدیک کاری‌اش با باشگاه بایرلورکوزن آلمان و سران آن شامل روید فولر را که به کرات بیان کرده، از نو تعریف کرد و بارها مدعی شد که به‌رغم تصدی پست مدیریت ارشد در استقلال در مدتی قریب به 16تا17 سال هرگز حتی یک ریال هم به عنوان حقوق و دستمزد بابت این سمت نگرفته است. او توضیح نداد که روند خرج شدن مبلغ حدوداً 110 میلیارد تومانی اهدا شده به استقلال از سوی سازمان خصوصی‌سازی در اواخر سال 1402 و تأمین و بازپرداخت طلب آندره‌آ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی پیشین استقلال چگونه بوده و به چه سبب این پول در هر راهی هزینه شده اما تسویه حساب با این مربی که البته با شکایت به فیفا مبلغی بیش از غرامت اولیه را به زور از آبی‌ها گرفت، نشان‌دهنده این موضوع است.
حاجی فتح‌الله‌ تأکید کرد که در مرتبه آخر تصدی پست مدیرعاملی در استقلال هم فریب افرادی را خورد که به وی گفتند 300 میلیارد تومان در خزانه باشگاه وجود دارد اما وقتی آمد و کار را در دست گرفت، متوجه شد که نه تنها چنین پولی وجود خارجی ندارد بلکه باشگاه تا «خرخره» به این و آن بدهکار است و دیونش به 150 میلیارد تومان هم می‌رسد.
درآمدزایی‌های غیرقابل رؤیت
فتح‌الله‌زاده تنها مدیر طی 10 سال اخیر در استقلال نیست که لغزش‌هایی داشته و طی این مدت همگنان او نیز اشتباهات متعددی را مرتکب شده‌اند. در همین فصل جاری، علی خطیر در مقام مدیرعامل و جواد نکونام به عنوان سرمربی استقلال طوری به جان هم افتاده‌اند که تو گویی به دو باشگاه متفاوت تعلق دارند و رقبای سرسخت یکدیگرند و قصد راسخ‌شان جارو کردن بی‌رحمانه زیر پای طرف مقابل است.
حاجی فتح‌الله‌ حتی در مصاحبه شنبه شب خود با تلویزیون باز از روند بمب ترکاندن‌هایش با افتخار یاد کرد و متذکر شد اگر سایر مدیران استقلال این همه بدهی به بار نمی‌آوردند، حاضر بود دوباره سکاندار باشگاه شود و با خرید مسی یا رونالدو بمب‌های بزرگتری را در قیاس با گذشته بترکاند!
در استقلال تا بوده، چنین بوده و بمب‌های عمل کرده یا نکرده دمار از روزگار باشگاه درآورده است.

جستجو
آرشیو تاریخی