صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و بیست و هفت - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و بیست و هفت - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۸

خطر جدی بیخ گوش سرخابی‌ها

مالکیت مشترک = حذف از آسیا

حمیدرضا عرب
روزنامه نگار


باشگاه پرسپولیس به هشدارهایی که اخیراً از سوی مسئولان و رسانه‌ها پیرامون موضوع مالکیت مشترک داده شده واکنش نشان داده و طرح این مسائل را به نوعی اقداماتی غرض‌ورزانه دانسته است. باشگاه پرسپولیس در واکنش تازه خود چنین گفته است: «چنین اظهارنظر عجیبی جدا از اینکه کاملاً مغرضانه است و به حق اعتراض باشگاه پرسپولیس و هواداران را در پی دارد و انتظار می‌رود اصلاح و جبران شود، بیانگر این مسأله است که پاره‌ای اظهارنظرهای کارشناسی در تلویزیون به جای تکیه داشتن بر واقعیات و اطلاعات درست، رسمی و قانونی، ریشه در کری‌خوانی‌های بعضاً سطح پایین در فضای مجازی دارد. به عنوان یک نکته اساسی به اطلاع کارشناس مربوطه که آن اظهارنظر عجیب را مطرح کرد و دیگر عزیزان در رسانه ملی می‌رسانیم، اخذ مجوز فعالیت حرفه‌ای که هر سال سخت‌گیرانه می‌شود، نوبتی نیست. اینکه بعضی مسائل اصولاً از اختیارات و ید قدرت دو باشگاه خارج است و باید مدیریت کلان کشور و ورزش و فوتبال برای آن اقدام کنند مسأله درستی است که همه می‌دانند ولی این طور نیست که دو باشگاه بروند سر صف زنبیل بگذارند و هر یک نوبتش شد مجوز بگیرد. برای اخذ مجوز، باید یکسری استانداردها، الزامات و پروتکل‌ها اجرا شود که همه ساله از سوی کنفدراسیون و فدراسیون اطلاع‌رسانی می‌شود. هم‌اکنون باشگاه‌ها همه روزه بشدت درگیر این موضوع بوده و در حال بارگذاری مدارک هستند و کمیته صدور مجوز هم مرتب در تلاش است تا کمبودها و خطاها را مشخص و برای مرتفع شدن به باشگاه‌ها اعلام کند.»
این واکنش در حالی نگاه‌ها را به سمت و سوی خود جلب کرده که کاظم اولیایی که سابق عضو کمیته صدور مجوز حرفه‌ای بود و اخیراً به دلیل برخی فشارها و گاه سندسازی‌ها از سمت خود کناره‌گیری کرده، در گفت‌و‌گوی کوتاهی در پاسخ به این سؤال که آیا مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس برای صدور مجوز حرفه‌ای اشکال ایجاد می‌کند و موجب حذف این دو باشگاه از لیگ قهرمانان آسیا می‌شود، گفت: «قطعاً مشکل ایجاد خواهد کرد. من سؤال شما را کوتاه، شفاف و بدون رودربایستی پاسخ می‌دهم. بله، مشکل ایجاد می‌کند.»
و این پاسخ بدان معنا است که هر دو باشگاه برای رفتن به لیگ قهرمانان فصل بعد دچار مشکل خواهند شد و تا زمانی که مالکیت مشترک حل نشود، هیچ یک از این دو تیم قادر به کسب مجوز حرفه‌ای نخواهند بود و احتمال اینکه پرسپولیس نیز در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا به درد باشگاه استقلال دچار شود، بسیار زیاد است.شاید اقدام کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در ظاهر موجب ناراحتی دو باشگاه و هوادارانش شود، اما پرواضح است که سختگیری‌های کمیته صدور مجوز حرفه‌ای که زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا فعالیت می‌کند، در راستای پروتکل‌ها و دستورالعمل‌هایی است که از سوی مقامات این سازمان به اعضای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای تفویض اختیار شده و آنها نباید غیر از دستورالعمل‌های خواسته شده، انجام دهند. فصل پیش با استناد به صحبت‌هایی که اولیایی کرد برای باشگاه پرسپولیس در صدور مجوز حرفه‌ای تخفیفاتی در نظر گرفته شد و حتی این عضو سابق مدعی شد اقداماتی در راستای حضور پرسپولیس با دستکاری در برخی اسناد انجام شده اما در فصل جاری دیگر بعید است چنین شود و اگر موضوع مالکیت مشترک حل نشود، دو باشگاه از حضور در آسیا محروم خواهند شد. نکته نگران‌کننده اینجا است که گام اول سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری ۱۰ درصد سهام سرخابی‌ها با شکست مواجه شده و هر دو باشگاه پول فروش سهام خود را خرج کرده و نزدیک به هزار میلیارد هم بدهی بالا آورده‌اند. ضمن اینکه پروژه واگذاری ۵۱ درصد دیگر از سهام سرخابی‌ها نیز تا الان با شکست همراه بوده چرا که هیچ ارگان دولتی و شرکت خصوصی حاضر به خرید ۵۱ درصد سهام سرخابی‌ها با شرایط در نظر گرفته شده نیستند. از این‌رو مجمع دو باشگاه باید دنبال راهکار جدیدی برای تغییر مالکیت دو باشگاه در یک ماه آینده باشند تا مانع حذف دوباره آنها از لیگ قهرمانان آسیا شوند.

جستجو
آرشیو تاریخی