صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و بیست و دو - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و بیست و دو - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۶

برگزاری کشتی آزاد جام باشگاه‌های جهان با اما و اگر

پرهزینه‌ بی‌فایده

محسن وظیفه
روزنامه نگار

رئیس سازمان لیگ کشتی از برگزاری هشتمین دوره رقابت‌های کشتی آزاد جام باشگاه‌های جهان به میزبانی تنکابن خبر داد. در واقع احیای دوباره تورنمنتی که مدتی تعطیل بود اما حالا دوباره در دستور کار قرار گرفته و این یعنی احیای مسابقاتی که همیشه پرهزینه و بی‌فایده بوده است. مسابقاتی که بنای آن را رسول خادم در دوره ریاستش نهاد اما بعد از رفتن رسول همواره این مسابقات با بی‌توجهی روبه‌رو شد. رسول خادم خیلی به برگزاری این رقابت‌ها اعتقاد داشت و همیشه معتقد بود که با جان گرفتن جام باشگاه‌های جهان و افزایش تعداد مسابقات کشتی هم به لحاظ مالی مورد توجه قرار می‌گیرد اما در زمان حضور رسول خادم در رأس فدراسیون کشتی به جز یک یا دو مورد بقیه میزبانی‌های این مسابقات برای ایران بود. با رفتن خادم کمی از فشار برگزاری این مسابقات افتاد اما با این‌ حال هم در دوره سرپرستی حمید بنی‌تمیم این مسابقات برگزار شد و هم در دوره ریاست علیرضا دبیر به طور جسته و گریخته این مسابقات برگزار شد.
انتقادی که به برگزاری این مسابقات در دوره رسول خادم وارد بود، حضور تیم‌های بی‌کیفیت خارجی بود ولی اندیشه رسول خادم راه انداختن آوردگاهی جدید برای کشتی دنیا بود که بتواند گردش مالی خوبی را به وجود بیاورد؛ اتفاقی که ابداً عملیاتی نشد و کشورهای دیگر هم علاقه‌ای به برگزاری مسابقات اینچنینی نشان ندادند.
به خاطر همین مشکلات، علیرضا دبیر به طور کلی موافق برگزاری این مسابقات نبود اما این را هم خوب می‌دانست که برگزاری جام باشگاه‌های جهان به لحاظ مالی به کشتی‌گیران کمک می‌کند و اسپانسرها برای تبلیغ می‌توانند از آن استفاده کنند؛ به همین دلیل خیلی مخالفت خود را علنی نکرد اما هیچ‌وقت هم به طور جدی پیگیر برگزاری مسابقات نبود.
به همین دلیل هم در دوره ریاست او این مسابقات جسته و گریخته برگزار شد. سال گذشته هم این مسابقات در حالی برگزار شد که بانک شهر و روسیه به فینال رسیدند. حالا حمید یاری به عنوان رئیس سازمان لیگ سخت پیگیر برگزاری این مسابقات است و اعلام کرده است که هفته آینده این مسابقات به میزبانی تنکابن برگزار می‌شود: «هشتمین دوره رقابت‌های کشتی آزاد جام باشگاه‌های جهان روزهای ۵ و ۶ اسفندماه در شهر تنکابن استان مازندران با حضور ۸ تیم داخلی و خارجی برگزار می‌شود و مبلغ ۴۰ هزار دلار نیز به تیم‌های اول تا سوم به عنوان جایزه پرداخت می‌شود.»
برگزاری جام باشگاه‌های جهان در اولین روزهای اسفند ماه البته سؤال‌های زیادی را به وجود می‌آورد، اول اینکه هفت تیمی که در این فاصله کم دعوت شدند از کدام کشورها هستند؟ امید شایگان رئیس هیأت کشتی مازندران از دعوت هفت تیم روسیه، بلاروس، گرجستان، هند، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان برای حضور در این مسابقات خبر داده اما هنوز مشخص نیست که این تیم‌ها بتوانند با تمام توان به ایران بیایند. به همین دلیل هم نگرانی زیادی از برگزاری سطح پایین این مسابقات وجود دارد. اگر قرار است باز هم کشتی‌گیران بی‌کیفیت از هند، ارمنستان و بلاروس راهی این مسابقات شوند جز اینکه هزینه میزبانی هدر برود، دستاورد دیگری ندارد. این کار یعنی تکرار یک اشتباه که چند سالی بود به اجبار تصحیح شده بود.
جایزه 40 هزار دلاری اگر چه به لحاظ ریالی با دلار 55 هزار تومانی مبلغ نسبتاً زیادی می‌شود اما پولی نیست که بخواهد کشتی‌گیران خوب خارجی را برای حضور در این مسابقات ترغیب کند. بنابراین باید منتظر حضور کشتی‌گیران درجه دو و سه خارجی بود.
علاوه بر این تیم ملی کشتی آزاد ایران الان درگیر مسابقات مهمی است و کادرفنی به دنبال مشخص کردن ترکیب خود برای حضور در بازی‌های المپیک و قهرمانی آسیا است؛ اینکه به یکباره در اواسط این برنامه‌های آماده‌سازی، ملی‌پوشان به دنبال امضای قرارداد با تیم‌ها برای جام باشگاه‌های جهان باشند، خیلی تصمیم حرفه‌ای نیست. حدود پنج ماه دیگر به بازی‌های المپیک باقی مانده و اینکه کادرفنی در این فاصله کم تا المپیک اجازه بدهد که کشتی‌گیران ملی‌پوش وارد جام باشگاه‌های جهان شوند جز اینکه سلامتی آنها را به خطر بیندازد، چیز دیگری ندارد. در چنین فضایی چه اصرار به برگزاری این مسابقات است؟
قبلاً آذرماه زمان برگزاری این مسابقات بود اما امسال ظاهراً به یکباره در دستور کار قرار گرفته و این برگزاری ناگهانی چه سودی دارد؟

جستجو
آرشیو تاریخی