صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و نوزده - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و نوزده - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۶

علیرضا دبیر: باید از دنیا جلوتر باشیم

پاداش المپیک بالای 25 میلیارد تومان باشد

محسن وظیفه
روزنامه نگار
مراسم رونمایی از کتاب «طلایه‌دار» سرگذشت کشتی‌گیر شهید حسین شکوری، در فدراسیون کشتی برگزار شد. در این مراسم همسر و دو پسر شهید والامقام، سردار اکبر براتی همرزم شهید، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون و جمعی از پیشکسوتان و اصحاب رسانه حضور داشتند.
در این مراسم علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی که در چند سال اخیر تلاش کرده هر یک از مجموعه‌های فدراسیون کشتی را به نام یک شهید بگذارد و از کتاب زندگی آنها رونمایی کند، با اشاره به اهمیت این کار در تمجید از شهید شکوری گفت: «خدا این توفیق را به ما داد که سالن بدنسازی تیم‌های ملی کشتی که یکی از بزرگترین و مجهزترین سالن‌های بدنسازی ایران است را به نام شهید کشتی‌گیر حسین شکوری نامگذاری کنیم و امروز نیز افتخار ما این است که از کتاب این شهید والامقام رونمایی کنیم.»
در حاشیه همین مراسم علیرضا دبیر گریزی هم به تصمیمات اخیر ورزش زد و ضمن حمایت از پاداش 10 میلیاردی کمیته ملی المپیک، از وزارت ورزش و جوانان هم خواست که در تصویب پاداش هوای ورزشکاران را داشته باشد: «بودجه وزارت ورزش با کمیته ملی المپیک قابل قیاس نیست. هنوز هم توقع‌مان این است که وزارت ورزش بالای 25 میلیارد تومان برای قهرمانان المپیک در نظر بگیرد. بچه‌های تکواندو، تیراندازی و وزنه‌برداری واقعاً دارند زحمت می‌کشند و امیدوارم با نگاه دولت و پیگیری کیومرث هاشمی انجام شود. کمیته ملی المپیک هم سری قبل پای سکو 5 یا 10 هزار دلار داد که الان 10 میلیارد تومان شده است. این هم اتفاق بزرگی بود که باید از کمیته تشکر کنیم.» علیرضا دبیر با اشاره به اهمیت بالای مدال المپیک پرداخت پاداش برای طلایی‌های ورزش در المپیک را چندان بالا نمی‌داند: «برای کسی که 10 الی 12 سال زحمت می‌کشد تا طلای المپیک را به دست بیاورد؛ این پول‌ها چیزی نیست. شما تصور کنید وزارت ورزش 30 میلیارد تومان برای طلا در نظر بگیرد، در نهایت سه یا چهار طلا نصیب کشتی ایران شود؛ در مجموع رقم به 100 یا 120 میلیارد تومان می‌رسد؛ واقعاً این پول زیادی است؟ منتظریم دولت محترم هم از طرف وزارت ورزش اعلام کند چقدر می‌دهد. البته نسبت به پول‌هایی که می‌دهند باز هم ممنونیم.»
حضور در مسابقات بین‌المللی جام یاریگین از مهم‌ترین برنامه‌های کشتی بود اما با این‌حال عده‌ای اعتقاد دارند که چرا تیم با ترکیب اصلی به این تورنمنت نرفت؟ علیرضا دبیر در پاسخ به این دغدغه مهم از یک نگرانی پرده برداشت: «تیم جوانی به یاریگین فرستادیم؛ دانسته هم این‌کار را کردیم. تیم اصلی را که به خانه رقبا نمی‌فرستیم؛ همه اینها بررسی شده است. یکسری جوان می‌فرستیم که فاصله‌شان را ببینند. یکی دو تا از بچه‌ها می‌توانستند روی سکو قرار بگیرند اما در تمامی اوزان به اهدافی که دنبال می‌کردیم به آن رسیدیم. اعزام به مسابقه باری به هر جهت نیست و بررسی می‌کنیم چه کسی به چه مسابقه‌ای برود. دنبال هدف‌مان هستیم.»
رئیس فدراسیون کشتی نسبت به نگاهی که درباره کشتی هم وجود دارد واکنش نشان داد: «قبل از ما، سالی 30 و اندی اعزام داشتند ما سال 1401 شصت و شش اعزام داشتیم. رکورد زدیم. همه‌اش می‌گویند فدراسیون خوب ساخته، ما در همه زمینه‌ها سعی کردیم خوب کار کنیم. 66 اعزام با این تعداد نفرات بالا مگر شوخی است؟ کدام فدراسیون توان چنین کاری را دارد؟ همین هفته نزدیک 50-60 نفر را به جام‌های وهبی‌امره و یاشاردوغو، نیکولای پتروف و دانکلوف؛ اعزام می‌کنیم که خیلی مهم است. اگر بچه‌ها را مسابقه بین‌المللی نفرستیم، این باخت‌ها را در مسابقه المپیک و جهانی می‌دهند اما حالا این فرصت را دارند که گاف‌های‌شان را اینجا بدهند و آماده شوند. اینها را با یک باخت رها نمی‌کنیم.»
علیرضا دبیر در بخش پایانی صحبت‌های خود به پشتوانه‌سازی در کشتی هم اشاره کرد و آن را برای آینده کشتی مهم ارزیابی کرد: «میانگین سنی تیم ما پایین آمده، چند نفر از بچه‌های غلامرضا محمدی به جام یاریگین رفتند و یک تعدادی به جام شومیلین و تعدادی یاشاردوغو و ارمنستان. تیم نوجوانان را به ترکیه می‌فرستیم. به بچه‌های 16-17 سال گفتم در بزرگسالان کشتی بگیرید چون سن قهرمانی در دنیا پایین آمده است. ما هم باید جلوتر از دنیا باشیم چون در کشتی صاحب سبک هستیم نه دنباله‌روی دنیا. باور دارم که جوان نترس است و می‌تواند کشتی بگیرد. دعا کنید این نهضت را ادامه دهیم. نتایج جام یاریگین یک تست بود. قرار هم نیست در هر میدانی نتیجه بگیریم. تیم اصلی را بفرستیم نتیجه می‌گیریم اما چه فایده‌ای دارد که بعد جهانی و المپیک ببازیم اما جوانان‌مان سال‌های بعد بهتر می‌شوند.»

 

جستجو
آرشیو تاریخی