در انتظار نتیجه مهم از مجمع سالیانه پرسپولیس
ترمیم هیأت مدیره مهمتر از تغییر مدیرعامل
محمد قراگزلو
روزنامه نگار
از حضور رضا درویش در رأس باشگاه پرسپولیس حدود 25 ماه میگذرد اما گفته میشود او بیشتر از هر زمان دیگری به پایان کارش در پرسپولیس نزدیک شده است.
البته که هر آنچه درباره پایان کار درویش مطرح میشود از دل رسانهها و فضای مجازی بیرون میآید و هیچ خبر موثقی درباره این تغییر وجود ندارد اما فشار افکار عمومی موجب شده تا گزینههایی که برای جانشینی درویش تلاش میکنند طی روزهای اخیر میزان تلاش خود را دو برابر کنند ضمن اینکه با پیگیری اخبار میتوان به وضوح جنگ قدرت بین درویش و گزینههای دیگر را رصد کرد و به حساسیت موضوع پی برد.
قرار است مجمع سالانه باشگاه پرسپولیس فردا 24 بهمن از ساعت 9 صبح در محل این باشگاه برگزار شود. در دستور کار این مجمع مواردی مثل استماع گزارش هیأت مدیره و حسابرس و بازرس قانونی به عملکرد سال مالی منتهی به پایان خرداد ماه امسال، بررسی و تصویب صورتهای مالی منتهی به این تاریخ، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی برای سال مالی و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار برای سال مالی منتهی به تاریخ فوق در نظر گرفته شده اما در مهمترین اتفاق قرار است هیأت مدیره باشگاه هم ترمیم شود.
بعد از استعفای حسین خبیری و جدایی او از جمع هیأت مدیره پرسپولیس حالا وزیر ورزش به عنوان رئیس مجمع باید یک عضو جانشین برای خبیری معرفی کند و اینطوری این جمع پنج نفره دوباره شکل بگیرد و ترمیم شود. البته بعد از جدایی خبیری گفته شد پیمان حدادی دیگر عضو این هیأت نیز استعفا داده اما استعفای او ظاهراً مربوط به گذشته بوده و پذیرفته نشده چرا که حدادی در جلسه اخیر هیأت مدیره باشگاه که درویش و پیروانی هم در آن حضور داشتند، حاضر بود. به هر حال امکان تغییر و جابهجایی اعضای جدید با اعضای فعلی هم وجود دارد و بحث ترمیم شاید محدود به انتخاب یک عضو جدید به جای خبیری نشود.
به هر حال با ترمیم هیأت مدیره امکان تغییر در مدیریت باشگاه پرسپولیس وجود دارد که این منوط به تصمیم اعضای هیأت مدیره است که شاید با تغییرات دوباره شکل و شمایل تازهای هم پیدا کند. در واقع اگر درویش پایگاه خود را نزد هیأت مدیره از دست بدهد احتمال تغییر وجود دارد اما فشار افکار عمومی بعد از جدایی یحیی گلمحمدی و انتخاب اوسمار ویرا به عنوان سرمربی شاید باعث شود حمایتهای هیأت مدیره از درویش آنقدر کمرنگ شود که او صندلی مدیریت را از دست بدهد.
درویش بعد از علیاکبر طاهری با دو سال و یک ماه فعلاً رکورددار حفظ این صندلی بین مدیرانی است که طی حدوداً شش سال اخیر در رأس کادر مدیریتی پرسپولیس قرار داشتهاند. از قضا گفته شده طاهری یکی از گزینههای جانشینی درویش به حساب میآید و در این خصوص از حمیدرضا گرشاسبی و امیر عطابخش مدیرانعامل سابق فولاد و پیکان هم به عنوان دیگر گزینههای مدیرعاملی پرسپولیس نام برده میشود اما گفته میشود اگر قرار به تغییر باشد رئیس مجمع سراغ گزینهای جدید خواهد رفت.
از سوی دیگر وزارت ورزش سابقه و عملکرد مدیران قبلی را با جزئیات زیر نظر دارد و با در نظر گرفتن این شرایط عبور از نامهای آشنا که طی سالهای اخیر دنبال بازگشت به این سمت بودهاند راحتتر خواهد بود. ماجراهای مربوط به جذب بازیکنان خارجی ناکارآمدی که فقط قرارداد کلان بستند و رفتند، از بین بردن تیم ب پرسپولیس، استفاده از مشاوران بینام و نشانی که حقوق بالا دریافت میکردند، توزیع عجیب پاداش آسیایی و از دست دادن ورزشگاه درفشیفر برای چند سال فقط نمونهای از این موارد بود که باعث شد مدیران قبلی همچنان پروندههای بازی داشته باشند که شانسشان را برای جلوس دوباره روی صندلی داغ مدیریت پرسپولیس سخت خواهد کرد.
طی چند روز گذشته شایعه شد علیاکبر طاهری دنبال بازگرداندن یحیی گلمحمدی به کادر فنی پرسپولیس است و با این ترفند میخواهد برای خودش تبلیغ کند و وجاهت به دست بیاورد اما بعدتر خبری از شکایت باشگاه پرسپولیس از او به میان آمد که گفته شد عمداً در این مقطع منتشر شده. این مسأله البته واکنش باشگاه پرسپولیس را به دنبال داشت و این باشگاه اعلام کرد شکایت از طاهری مربوط به گذشته است.
از سوی دیگر با توجه به فشار فضای مجازی روی درویش کار برای او سخت شده است و حتی برخی صفحات هواداری هشتگ اخراج او را راه انداختهاند. از سوی دیگر استوری اخیر حسین خبیری که به نظر میرسد منظورش درویش بوده است نشان میدهد او با مدیری که در مصاحبههایش مدام از او حمایت میکرد بشدت مشکل داشته و آن حمایتها هم ظاهری بوده است.
در عین حال وزارت ورزش این بار بحث ترمیم هیأت مدیره را جدی خواهد گرفت و اضافه شدن اعضای جدید یا عضو اقتصادی باید در جهت بهبود شرایط مالی باشگاه و خروج از بحرانی که همواره گریبان باشگاه را گرفته انجام پذیرد. در واقع اینطور به نظر میرسد که ترمیم هیأت مدیره حتی از تغییر مدیریت باشگاه هم موضوعی جدیتر و مهمتر خواهد بود و باید با حساسیت بیشتری دنبال شود.
هر چند در هیأت مدیره فعلی دلبری به عنوان یکی از اعضا موفق شد با وصل کردن برند طبیعت به پرسپولیس مقدمات اردوی دبی و تأمین بخشی از هزینههای این باشگاه را فراهم کند اما چالههای پرسپولیس بسیار بزرگتر و عمیقتر از این حرفهاست و همه اعضا باید دارای چنین قابلیتهایی باشند تا باشگاه یک بار برای همیشه از این بحرانهای بعضاً خود ساخته عبور کند.