صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و چهار - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و چهار - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۶

صدور مجوز 5 دختر وزنه‌بردار اعزامی به آسیایی تاشکند

زور آخر برای رسیدن به سهمیه المپیک

کوروش باقری سرمربی تیم وزنه‌برداری بانوان کشورمان در آستانه اعزام تیم ملی به رقابت‌های آسیایی 2024 پاریس لیست نهایی و 5 نفره خود را برای حضور در بازی‌های کسب سهمیه و گزینشی المپیک معرفی و اعلام کرد. بر همین اساس باقری 5 نفر از بهترین‌های وزنه‌برداری بانوان ایران که در اوزان المپیکی برای کسب سهمیه شانس گرفتن جواز حضور در فرانسه را دارند برای وزنه زدن در تاشکند ازبکستان مشخص و معرفی کرد.

رضا عباسپور
روزنامه نگار


حسینی، کشاورز و کریمی شانس‌ بیشتری دارند
رقابت‌های وزنه‌برداری مردان و زنان قهرمانی آسیا قرار است تا چند روز دیگر به میزبانی تاشکند ازبکستان آغاز شود. رقابتی جذاب و مهیج که برای وزنه‌برداران مدعی کسب سهمیه ورودی به بازی‌های المپیک 2024 پاریس، حکم گزینشی را دارد. این رقابت‌ها خصوصاً در بخش زنان برای وزنه‌برداری ایران که هنوز نتوانسته جایگاه ایده‌آل و رتبه‌ای که بتوان با آن به سهمیه ورودی بازی‌های المپیک رسید، بسیار حساس و سرنوشت‌ساز است. بر همین اساس کوروش باقری سرمربی تیم بانوان در آستانه اعزام تیم به ازبکستان لیست 5 نفره خود را اعلام کرد تا دختران وزنه‌برداری ایران در تاشکند زور پایانی خود را برای رسیدن به سهمیه ورودی بازی‌های المپیک روی تخته مسابقه بزنند. هدایت تیم ملی وزنه‌برداری بانوان بر عهده کوروش باقری است. باقری نیز بعد از رکوردگیری که چندی پیش در تالار وزنه‌برداری ایران انجام شد، ۵ وزنه‌بردار خود که بهترین رکورد را برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا ثبت کرده بودند، انتخاب و قرار است با آنها برای کسب سهمیه تاریخی وزنه‌برداری بانوان عازم تاشکند شوند. اوزان المپیکی وزنه‌برداری در بخش بانوان اوزان 49، 59، 71، 81 و 81+ کیلوگرم است که ما به احتمال فراوان در اوزان 71 و 81 کیلوگرم شانس بیشتری برای کسب سهمیه و حضور تاریخی در آوردگاه المپیکی پاریس داریم. سیده الهام حسینی، ریحانه کریمی، فاطمه کشاورز، کیژان مقصودی و الهه رزاقی پنج وزنه‌بردار ملی‌پوش کشورمان هستند که قرار است با هدایت باقری روی تخته آسیایی تاشکند حاضر شده و برای افتخارآفرینی در قاره آسیا و ارتقای رتبه المپیکی خود تلاش کنند. اگرچه روی کاغذ حقیقت ماجرا این است که سیده الهام حسینی کاپیتان تیم ملی وزنه‌برداری بانوان کشورمان، برای قرار گرفتن در میان ۱۰ وزنه‌بردار اول رنکینگ دسته وزنی 81 کیلوگرم، با نفر دهم ۱۰ کیلوگرم اختلاف رکورد دارد و برای بهترین وزنه‌بردار قاره آسیا شدن نیز دو وزنه‌بردار کره جنوبی و مغولستان را پیش رو دارد. همچنین ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز هم در دسته ۷۱ کیلوگرم با رقبای آسیایی و جهانی خود فاصله زیادی برای رسیدن به سهمیه المپیک دارند. اما در نهایت از بین اسامی که باقری برای وزنه زدن در رقابت‌های وزنه‌برداری بزرگسالان آسیا گزینش کرده است، قطعاً شانس همین 3 وزنه‌بردار یعنی ریحانه کرمی، فاطمه کشاورز و سیده الهام حسینی برای افزایش امتیاز و نزدیک شدن یا کسب سهمیه ورودی بازی‌های المپیک به نسبت باقی وزنه‌برداران بیشتر است. بی‌تردید کار ما برای کسب سهمیه ورودی بازی‌های المپیک 2024 پاریس در بخش بانوان سخت و دشوار است. اما انگیزه بالا و فعل خواستنی که در دختران وزنه‌برداری می‌بینیم ما را به کسب نتیجه در این بخش امیدوار می‌کند.
 
دور شدن از مسیر المپیک به خاطر آسیب‌دیدگی!
مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی بزرگسالان قاره آسیا که گزینشی المپیک هم محسوب می‌شود از ۱۴ بهمن‌ماه به میزبانی ازبکستان برگزار می‌شود. هفته گذشته بانوان حاضر در اردوی تیم ملی در مسابقه رکوردگیری شرکت کردند تا کوروش باقری لیدر فنی این تیم نفرات اعزامی به این مسابقات را مشخص و معرفی کند. نهایتاً هم با معرفی 5 وزنه‌بردار کشورمان برای اعزام به تاشکند تکلیف دختران وزنه‌برداری و نماینده‌های اعزامی کشورمان در این بخش مشخص شد اما قطعاً آسیب‌دیدگی و مصدومیت‌های کهنه که در این مدت اغلب دختران وزنه‌برداری کشورمان را اسیر خود کرده بود، یکی از دلایل اصلی عقب‌افتادگی آنها از مسیر کسب سهمیه ورودی به بازی‌های المپیک و قرار گرفتن بین 10 گزینه برتر اوزان المپیکی بود. مخصوصاً سیده الهام حسینی کاپیتان تیم ملی وزنه‌برداری دختران کشورمان که موفق شده بود در آسیایی منامه با کسب مدال طلای تاریخی در قاره آسیا ما را به گرفتن سهمیه ورودی المپیک در دسته وزنی 81 کیلوگرم بانوان امیدوار کند، به خاطر فشار بالای تمرینات و تشدید آسیب‌دیدگی‌های کهنه‌ای که در بدن داشت، در عین شایستگی از کورس سهمیه ورودی المپیک عقب ماند تا کار او نیز برای المپیکی شدن به دوئل‌های پایانی کسب سهمیه المپیک یعنی آسیایی تاشکند و جام جهانی پوکت موکول شود. حالا باید منتظر ماند و دید آیا دختران وزنه‌برداری با استراتژی و تدابیری که کوروش باقری به عنوان لیدر فنی این تیم برای آنها طراحی کرده است، آیا می‌توانند در رقابت‌های قهرمانی بزرگسالان آسیا از بند مصدومیت رها شده و سبک‌بال برای رسیدن به سهمیه و امتیاز ورودی المپیک رکوردهای مجموع ایده‌آل ثبت کنند یا باید مثل میادین گذشته منتظر ناکامی و عکس این توقع از عملکرد فنی دختران وزنه‌برداری در مصاف رقبای آسیایی‌اش باشیم؟ به هر حال ته ماجرا هر چه هست، اگر دنبال مدال‌های آسیایی، جهانی و المپیکی از دختران وزنه‌برداری ایران هستیم، به همان اندازه باید از آنها حمایت کنیم و بستر را برای پرورش و رشدشان مهیا سازیم و زیرساخت‌های لازم و استانداردی را برای ساخته و پرداخته شدن‌شان فراهم آوریم.

جستجو
آرشیو تاریخی