صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و هفتاد و شش - ۳۰ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و هفتاد و شش - ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۹

تصمیم بر این بود پول استراماچونی را ندهند

فتح‌الله‌زاده: استقلال را مفت هم نمی‌خرم!

محمد محمدی سدهی
روزنامه نگار
تیم فوتبال استقلال در حال حاضر شرایط خوبی دارد؛ پیروزی 4 گله مقابل نساجی و تداوم صدرنشینی در لیگ برتر نشان می‌دهد که آبی‌ها عزم خود را برای قهرمانی در لیگ برتر جزم کرده‌اند. این در حالی است که استقلال در ماه‌های گذشته و در دوران مدیریتی علی فتح‌الله‌زاده با کوهی از مشکلات روبه‌رو بود اما حالا وضعیت آبی‌ها سفید است و جواد نکونام و تیمش کیفیت بالایی دارند و هواداران استقلال از بازی‌های تیم محبوب‌شان لذت می‌برند.
علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل اسبق استقلال در خصوص شرایط کنونی این تیم به «ایران ورزشی» می‌گوید: «از روزی که مدیرعامل و مربی این تیم با یکدیگر همدل شدند، شرایط استقلال کاملاً تغییر کرد و همانند گذشته شاهد بازی‌های خوبی این تیم هستیم. به نظر من بازی با نساجی بهترین بازی استقلال در فصل جاری بود. استقلال هم از نظر دفاعی و هم در نوع گلزنی حرفه‌ای شده و حتی می‌توانست در بازی با نساجی گل‌های بیشتری بزند. این در حالی است که نساجی یکی از تیم‌های خوب لیگ محسوب می‌شود و شرایط این تیم با مربیگری مهدی رحمتی آرام آرام در حال بهتر شدن بود تا اینکه رحمتی استعفا داد.»
او در خصوص مشکلاتی که در دوران مدیریتی‌اش به وجود آمد، می‌افزاید: «اصلی‌ترین مشکل ما پرداخت بدهی به استراماچونی بود که از نظر من این یک توطئه محسوب می‌شد. آقایان دنبال یک قربانی می‌گشتند که آن قربانی من بودم. در بدترین دوران به استقلال بازگشتم و این تیم آن زمان هیچ پولی نداشت و تا روزی که تاریخ بدهی استراماچونی سر رسید، این مشکل وجود داشت اما بلافاصله بعد از پرداخت بدهی به این مربی ایتالیایی شرایط مالی تیم خوب شد. مشخص است که این موضوع برنامه‌ریزی شده بود و یک کار غیر اخلاقی صورت گرفته بود.»
مدیرعامل اسبق استقلال بیان می‌کند: «مسئولان باید بگذارند که تیم‌ها با زور بازوی خودشان نتیجه بگیرند و این گونه نباشد که یک تیم را از نظر مالی به اوج ببرند و تیم دیگر را به قعر بفرستند. در آن زمان پرسپولیس توانست از طریق پولی که در AFC داشت مشکلات مالی خود را برطرف کند اما این اتفاق برای استقلال نیفتاد. در آن زمان فدراسیون می‌توانست با رایزنی با AFC پولی را که استقلال در کنفدراسیون فوتبال آسیا داشت به استراماچونی بدهد اما این اتفاق نیفتاد و آن مسائل برای تیم به وجود آمد و تیم از آسیا حذف شد.»
فتح‌الله‌زاده با اشاره به این موضوع که یک مدیر نمی‌تواند با کل کشور بجنگد، می‌گوید: «از قبل تصمیم گرفته بودند که پول استراماچونی را ندهند تا استقلال از آسیا حذف شود! این اقدامات‌شان جوانمردانه نبود، آنها باعث شدند که محبوبیت من از بین برود البته اعتقاد من بر این است که خدا جای حقی نشسته. شما پنالتی‌هایی را در نظر بگیرید که به ناحق گرفته شده، 90 درصد این پنالتی‌ها به گل تبدیل نمی‌شود.»
او در خصوص مطرح شدن بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس این گونه صحبت می‌کند: «واگذاری این 2 باشگاه یک نمایش بود که البته الان هم این نمایش ادامه دارد. این 2 تیم را به هیچ وجه به فرد واگذار نمی‌کنند. حق و حقوق استقلال و پرسپولیس را سال‌هاست که نمی‌دهند و چند سالی است که بحث حق پخش مطرح شده اما هیچ اتفاقی نیفتاد. استقلال و پرسپولیس را نابود کردند و هر کدام از 2 تیم بدهی یک هزار میلیارد تومانی دارند که این مبلغ بسیار بالایی است. هیچ فردی نمی‌آید این دو تیم را با این بدهی بالا بخرد.»
مدیرعامل اسبق استقلال می‌افزاید: «در آن زمان 10 درصد از سهام این 2 باشگاه به هواداران واگذار شد و قرار بر این بود که این مبلغ خرج دو باشگاه نشود اما حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی پولی که هواداران داده بودند را به باشگاه‌ها داد و آن پول خرج شد. در حالی که طبق قانون این دو تیم نمی‌توانستند مبلغ را خرج کنند. قصه بدهی‌های سرخابی‌ها سر درازی دارد و مطمئن باشید که باز هم شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود، این اتفاقات تنها به ضرر استقلال و پرسپولیس است. این اولین سالی است که هر دو تیم با بدهی بزرگ یک هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند.»
فتح‌الله‌زاده صحبت‌های خود را این گونه به پایان می‌رساند: «هیچ کس این دو تیم را نمی‌خرد، فردی که می‌آید باشگاه را می‌خرد به فکر سود است، نه زیان اما فردی که باشگاه را می‌خرد باید در همان ابتدا هزار میلیارد تومان را بدهد تا بدهی باشگاه صاف شود. من خودم به شخصه استقلال را مفت نمی‌خرم. متأسفانه در سال‌های اخیر هزینه‌های این دو تیم بالا رفته، این در حالی است که درآمدزایی این دو باشگاه در حد 300 میلیارد تومان است و مابقی خرج کردشان بدهی محسوب می‌شود که به مدیرعامل بعدی انتقال می‌یابد.»

جستجو
آرشیو تاریخی