صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و پنجاه و چهار - ۰۲ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و پنجاه و چهار - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۸

سیاست غلط نقل و انتقالات باید یک جایی تمام شود

طاعون هلندی در منچستریونایتد

فرخ حسابی
روزنامه نگار

اواخر فصل قبل یکی از روزنامه‌نگاران ارشد مرتبط با منچستریونایتد درباره نوع فعالیت باشگاه در فصل نقل و انتقالات به شوخی گفت: «باید هر هفته بازی‌های لیگ هلند را پیگیری کنیم.» یونایتد در سراسر دنیا حدود 140 استعدادیاب دارد اما از وقتی اریک تن هاخ مربی شده آنها که در هلند هستند، سرشان از بقیه شلوغ‌تر شده. از زمان آمدن مربی هلندی 13 بازیکن به صورت دائم و قرضی به تیم اضافه شده‌اند هشت تا قبلاً در هلند بازی کرده‌اند. هلند منبع غنی بازیکنان و مربیان بوده و یونایتد رابطه خوبی با این کشور دارد، از دهه 80 و آرنولد مورن گرفته تا رود فان نیستلروی، یاپ استام، روبین فان پرسی و دو سال پرماجرای لویی فان خال روی نیمکت این تیم. تن هاخ این رابطه طولانی و غالباً موفقیت‌آمیز را استمرار بخشیده اما اصرار او برای جذب بازیکنانی از اردی‌‍‌‌ویژه نتایج خوبی نداشته، یونایتد از جمع مدعیان لیگ برتر بیرون است و در آستانه حذف از لیگ قهرمانان قرار دارد.
 
فقط مارتینس
لیگ هلند مدتی است که از پنج لیگ ممتاز اروپا بیرون است و بین فصل‌های 2017-2016 تا 2019-2018
از جمع 10 لیگ اول اروپا هم خارج بود پایین‌تر از روسیه، اوکراین، ترکیه و حتی اتریش، سوییس و جمهوری چک. اما در سه سال اخیر اوضاعش بهتر شد و فصل قبل لیگ ششم اروپا بود. با این حال جذب این همه بازیکن از لیگ هلند برای یونایتد غیرمعمول است. در تابستان سال گذشته پنج بازیکن از لیگ هلند مستقیماً به یونایتد آمدند و تنها لیساندرو لوپس با زندگی در لیگ برتر منطبق شد با وجود آنکه قامت مناسب یک مدافع را نداشت اما با توانایی فنی بالایش جبران شد هرچند در اوایل این فصل مصدومیتش عود کرد و تا سال 2024 نمی‌تواند برای یونایتد بازی کند.
 مشکلات مالاسیا
تایرل مالاسیا بازیکن مهمی برای فاینورد بود و تن هاخ او را با مبلغ منطقی 13 میلیون پوند آورد تا رقیب لوک شاو باشد. اما در فصل اول با مشکلات زیادی روبه‌رو شد، در رقابت با شاو بازنده بود و اشتباهات بدی مقابل سویا و تاتنهام مرتکب شد. خرداد امسال مصدوم شد و در این فصل اصلاً بازی نکرده.
 
بدترین خرید تاریخ
یونایتد برای آنتونی که در 57 بازی برای آژاکس در لیگ هلند 18 گل، 14 پاس گل داشت، 85 میلیون پوند داد. او شروع خوبی داشت و نخستین بازیکن تاریخ یونایتد شد که در سه بازی اولش گل می‌زند. اما مدافعان رقیب خیلی زود دستش را خواندند و دیگر اجازه ندادند از راست حرکت کند و با پای چپ شوت بزند و او که در ماه اول سه گل زد، شش ماه را بدون گل و پاس گل سپری کرد. فصل دوم او مسخره بوده و بدون گل و پاس گل است ضمن اینکه به ضرب و شتم سه زن متهم شده. او را بدترین خرید تاریخ یونایتد می‌دانند حتی بدتر از الکسیس سانچس با آنکه تن هاخ برای پیشبرد شیوه‌اش او را حیاتی می‌دانست.
 
بدون حتی یک گل
بعد از جدایی کریستیانو رونالدو در آبان گذشته، مربی یونایتد به سراغ ووت وگهورست رفت که در دیدار هلند با آرژانتین در جام جهانی دو گل زده بود. او قبل از این دوران ناموفقی در برنلی داشت اما او را از این تیم لیگ برتری قرض گرفت اما بدون زدن گل در 17 بازی برای یونایتد از این تیم رفت. بعد از پیروزی یونایتد برابر برایتون در نیمه نهایی جام حذفی آن هم در ضربات پنالتی طول ویمبلی را دوید و با هواداران خوشحالی کرد، این بهترین لحظه‌اش در یونایتد بود.
 
ماونت و امرابط
میسون ماونت یک فصل قرضی برای ویتس بازی کرد و در برد 3 بر 2 تیمش مقابل آژاکس در فصل 2018-2017 چشم تن هاخ را گرفت. همین کافی بود تا برای او که دو فصل قبل یکی از بهترین‌های لیگ برتر بود، 60 میلیون پوند به چلسی بدهند اما یکی از بدترین خریدهای یونایتد لقب گرفت. سفیان امرابط هم فرضیه علاقه تن هاخ به بازیکنانی را که خود اولین بار کشف‌شان کرده و نه به توصیه استعدادیاب‌ها، تقویت می‌کند. بازیکن تیم ملی مراکش دو فصل برای اوترخت تن هاخ بازی کرد و به عنوان بازیکنی 19 ساله، تن هاخ را یکی از مهم‌ترین آدم‌های زندگی حرفه‌ای خود توصیف کرد. او از ستاره‌های تیم شگفت‌انگیز مراکش در جام جهانی 2022 بود اما بعد از قطر برای فیورنتینا ندرخشید و مشتری زیادی نداشت تا اینکه در آخرین ساعات نقل و انتقالات تابستان امسال قرض گرفته شد. یکی از عوامل شکست یونایتد برابر گالاتاسرای در لیگ قهرمانان او بود.
 
ضعف اونانا
یکی دیگر از بازیکنان فاجعه یونایتد در شب تلخ اولدترافورد، آندره اونانا بود که در بیشتر دوران تن هاخ در آژاکس مرد شماره یکش بود. او که بعد از عملکرد خوبش در اینتر جذب شد، سه ماه پر اشتباه در آغاز کارش در یونایتد داشته اما رابطه خوب دروازه‌بان تیم ملی کامرون با تن هاخ و نقشی که در سه قهرمانی لیگ هلند با آژاکس داشته، ضعف‌های او را پوشانده.
 
اثرگذاری راتکلیف
یک دپارتمان استعدادیابی مناسب و مدیران فوتبالی و فنی کارآمد به یونایتد کمک می‌کند این مشکلات را حل کند اما مدت‌هاست که در یونایتد حرف آخر را در مورد خریدها مربی می‌زند. حالا باید سر جیم راتکلیف و شرکایش در خریدن یونایتد به این رویه غلط پایان بدهند. راتکلیف حتی قبل از نهایی شدن کسب سهام 25درصدی باشگاه، ریچارد آرنولد را از مدیریت اجرایی خلع کرده و آماده است تا جان مورتاف را از مدیریت فوتبال کنار بگذارد. تیم جدید به تن هاخ اعتماد دارد، او در این 18 ماه کارهای درست زیادی انجام داده و تیم را به استانداردهایش نزدیک کرده اما باید عادت جست‌و‌جو در کشورش برای پیداکردن بازیکنان مورد نیاز را ترک کند.

جستجو
آرشیو تاریخی