صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و چهل و هشت - ۲۵ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و چهل و هشت - ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۹

بررسی یک قانون جدید برای مقابله با اعتراض به داوری

10 دقیقه به کار بدت فکر کن!

ایمان گودرزی
روزنامه نگار

در فوتبال راه‌های زیادی برای هدر دادن وقت بازی وجود دارد، یکی از آنها که معمولاً طبق قوانین با کارت زرد نیز همراه است اعتراض مداوم به داور بازی است. احاطه داور توسط بازیکنان به‌دلیل اشتباه، حال چه درست چه غلط و چه برای بازبینی صحنه چیزی است که در فوتبال امروز به وفور دیده می‌شود. اعتراض به داوران در همه رنگ‌ها، با احترام کم و زیاد، با مدت زمان کم و بیش همچنین بسته به واکنش داور در تمام بازی‌ها قابل رؤیت است که تکرار زیاد آن در بازی، روی اعصاب و روان بینندگان تأثیر می‌گذارد. چیزی که مشخص است قانون‌گذاران بازی نیز از این اعتراضات خسته شده‌اند و می‌خواهند چاره‌ای برای این ماجرا پیدا کنند.
با آمدن VAR بخش زیادی از اعتراضات به داوری کاهش یافته و شاید قانون جدیدی باز هم بتواند این معضل را به حداقل برساند و به زیباتر شدن این بازی کمک بیشتری کند.
همه این اتفاقات باعث شد که در جلسه اخیر IAF (انجمن بین‌المللی که مسئول تعیین قوانین فوتبال است) اقداماتی پیشنهاد شود تا داوران در زمین بازی قدرت و حمایت بیشتری را داشته باشند و از برخی رفتارهای زننده فوتبالیست‌ها و مربیان نسبت به داور جلوگیری شود.
در میان پیشنهادهای مختلف به نظر می‌رسد که اکثریت اعضای IAF با این قانون موافق بودند که در شرایط خاص، کاپیتان‌های هر تیم تنها کسانی باشند که اجازه صحبت با داور را در وضعیت‌های مختلف داشته باشند. این قانون قبلاً در ورزش‌هایی مانند راگبی نیز به اجرا در آمده است.
حال به نقل از تایمز اعضای قانون‌گذار یک قدم جلوتر رفته‌اند و پیشنهاد جدیدی را برای این قانون ارائه کرده‌اند؛ طبق این قانون داور این اختیار را دارد که بازیکن معترض را از بازی اخراج کند، اما نه تا پایان بازی، بلکه فقط برای 10 دقیقه. به نوعی داور می‌خواهد بازیکن را از زمین خارج کند تا به کار زشتی که انجام داده برای 10 دقیقه فکر کند و با اعصابی راحت‌تر به زمین بازی برگردد، البته اگر تا زمان بازگشتش تیمش گل نخورده باشد!
نباید فراموش کرد که این نوع اقدامات در ورزش‌های دیگر مانند واترپلو یا هندبال نیز اعمال می‌شود، اگرچه این موارد معمولاً به اعتراض مربوط نمی‌شود و زمان خطاها روی بازیکن اعمال می‌شود. این ایده می‌تواند یک راهکار برای مقابله یا به حداقل رساندن اعتراضات به داور باشد. این تنبیه 10 دقیقه‌ای قبلاً در فوتبال پایه انگلیس مورد استفاده قرار گرفته است و طبق گزارش روزنامه انگلیسی اعتراضات به داوری در این رقابت‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
لوکاس برود، مدیر اجرایی، در مصاحبه خودش با تایمز در این مورد گفت: «بازیکنانی که به طور تهاجمی به «داوران» نزدیک می‌شوند، دیگر قابل تحمل نیستند. اگر کاپیتان می‌توانست به داور نزدیک شود، می‌تواند به هم‌تیمی‌هایش توضیح دهد که چه اتفاقی افتاده است. این در ورزش‌های دیگر مانند راگبی و بسکتبال بخوبی جواب داده است.»
مدیرعامل این نهاد فوتبال تأکید می‌کند که ممکن است بازیکنان کارت زرد را به جان بخرند و به داور اعتراض کنند اما شاید اگر 10 دقیقه از زمین بیرون بمانند بهتر بتوانند در مورد کاری که کرده‌اند فکر کنند و دور ماندن احتمالی از بازی باعث شود محتاط‌تر عمل کنند.
این پیشنهادها در حالی مطرح می‌شود که مربیان به نوبه خود خواهان همدلی و نظرخواهی از داوران هستند. این اتفاق در جلسه دیروز کمیته داوران اسپانیا نیز مطرح شد که در آن کارلو آنچلوتی و ژاوی هرناندز نیز حضور داشتند.
 
داوران باید به ما
بیشتر احترام بگذارند
وقتی در پایان این جلسه نوبت به پرسش و پاسخ رسید کارلو آنچلوتی، سرمربی رئال مادرید، تندترین ‏انتقادها را علیه داوران مطرح کرد و در حالی که صدایش را بالا برده بود، گفت داوران در اسپانیا به مربیان ‏باشگاه‌ها احترام نمی‌گذارند. ‏ سرمربی ایتالیایی در ادامه صحبت‌هایش توضیح داد که تصمیمات اشتباه داوری بیش از هر کس ‏دیگری روی مربیان تأثیر می‌گذارد. کارلتو توضیح داد که مسئولیت اصلی نتایج تیم به عهده مربیان ‏است و آنها بیش از همه از تصمیمات داوران تأثیر می‌پذیرند. در نتیجه او گفت مربیان باید از طرف ‏داوران با احترام مواجه شوند ولی این اصل در اسپانیا رعایت نمی‌شود و داوران اسپانیایی ظاهراً مربیان ‏را دشمن خود می‌بینند. ‏
 بعد از آنچلوتی نوبت به کیکه ستین رسید تا به سؤالات پاسخ بدهد. او از عدم پرداخت دستمزد ‏باقی‌مانده مربیان اخراج شده گله کرد و بعد از او آلوار سرورا که مثل ستین از این مسأله آسیب دیده ‏حرف‌های او را تأیید کرد. ‏سپس نوبت به ژاوی، سرمربی بارسلونا رسید. او گفت به این جلسه آمده تا به تعداد بالای نشست‌های ‏خبری که مربیان مجبورند در آنها شرکت کنند اعتراض کند. ژاوی گفت وقتی متوجه شده که مربیان ‏اخراج شده دستمزدشان را طبق قرارداد دریافت نمی‌کنند ناراحت شده و از درخواست مربیان برای حل ‏و فصل این موضوع حمایت می‌کند. ‏

 

جستجو
آرشیو تاریخی