صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و بیست و دو - ۲۵ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و بیست و دو - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۴

جنگ چشم آبی و چشم مشکی در فینال

مــــــــــن از تــــــــــو بهتـــــــــرم!

آیسان سعیدی
روزنامه‌نگار
ساعاتی بعد از آنکه قطر در ضربات پنالتی عراق را شکست داد، ایران هم از سد اردن میزبان گذشت تا ایران به دیدار تیمی برود که سرمربی‌اش مثل کف دست تیم امیر قلعه‌نویی را می‌شناسد. کارلوس کی‌روش که قبل از بازی تیم ملی مقابل اردن، با قلعه‌نویی و شاگردان سابقش دیدار کوتاهی داشت، حالا برای اولین بار بعد از جدایی از تیم ملی ایران، باید مقابل تیم سابقش قرار بگیرد. مربی پرتغالی که از آخرین مقطع حضورش در فوتبال ایران خاطرات خوبی ندارد، تا قبل از بازی با ایران، در 9 بازی هدایت قطر را به عهده داشته که 3 برد، 2 مساوی و 4 باخت حاصل کار مربی پرتغالی در تیم ملی قطر بوده و حالا دهمین دیدار او روی نیمکت قطری‌ها، خاص‌ترین دیدار برای این مربی محسوب می‌شود.
مصاف ایران و قطر در تورنمنت اردن شاید ساده به نظر برسد ولی برای امیر قلعه‌نویی و کارلوس کی‌روش به هیچ وجه این‌طور نیست! دیداری که در ظاهر ساده ولی به شدت حساس است، بخصوص برای سرمربیان دو تیم. حریف ایران در فینال یک چهره آشناست؛ کارلوس کی‌روش. سرمربی پرتغالی برای اولین بار از زمان پایان همکاری با ایران به‌عنوان رقیب مقابل تیم ملی قرار می‌گیرد.
این دیدار ناگهانی و غیرمنتظره نیست و از زمان آغاز این تورنمنت مشخص بود که ایران و قطر در فینال به مصاف هم می‌روند. این بازی روی کاغذ یک فینال عادی در تورنمنتی است که صرفاً برای خالی نماندن تقویم مسابقات تیم ملی ایران برپا می‌شود اما در باطن از سوی دو سرمربی این رویارویی یک جنگ کاملاً دوستانه است. قلعه‌نویی و کی‌روش که در رختکن تیم ملی ایران کاملاً صمیمانه و با روی باز از یکدیگر استقبال کردند، هر کدام اهداف خاصی را برای بازی امشب دنبال می‌کنند.
نتایج کارلوس کی‌روش طی 8 سال حضور در ایران از ۹۱ تا ۹۷ به اضافه مدت زمان کوتاهی که تا جام جهانی ۲۰۲۲ روی نیمکت ایران نشست، همواره مورد بحث و جدل مخالفان و موافقان این سرمربی قرار دارد که آیا ایران باید با او ادامه می‌داد یا خیر؟
با این همه سرمربی پرتغالی بعد از جام جهانی قطر و اتمام قراردادش با ایران، بلافاصله هدایت قطر را تا جام ملت‌های آسیا برعهده گرفت و حالا مصاف ایران و قطر، فرصت بزرگی را در اختیار منتقدان قلعه‌نویی و کی‌روش قرار داده تا توانایی‌های این دو مربی را با ارزیابی مصاف آتی این دو بررسی کنند.
همین مسأله حساسیت‌های دیدار دوستانه ایران و قطر را دوچندان کرده و اگر چه تیم بازنده یا پیروز روی کاغذ چیزی را از دست نمی‌دهد اما فاتح این دیدار خوراک لازم برای بحث‌های میان منتقدان دو طرف را فراهم می‌کند.
مطمئناً کی‌روش هم که در چند وقت اخیر با انتقادهایی در محافل ورزشی قطر مواجه شده، فرصت بزرگی را در اختیار دارد تا توانایی‌های خود را اثبات کند. او درصورت کسب پیروزی مقابل تیم تحت هدایت قلعه‌نویی یک مرتبه دیگر به محبوبیت خود می‌افزاید تا بار دیگر شاهد اظهار نظرات متفاوت از سوی طرفدارانش باشیم.
در مقابل قلعه‌نویی که تیمش از بابت برگزاری مسابقات مقابل تیم‌های رده پایین آسیا و جهان مورد انتقاد است، با پیروزی احتمالی مقابل کی‌روش، جواب بخشی از منتقدان خود را خواهد داد. سرمربی تیم ملی که از زمان انتخابش به‌عنوان جانشین کی‌روش بارها با او مقایسه شده، سه‌شنبه فرصت این را دارد که توانایی‌های فنی خود را نشان داده که در صورت برد یا باخت با واکنش‌های متعددی مواجه می‌شود.
مطمئناً این بازی برای هر دو تیم و بویژه مردان روی نیمکت ابداً دوستانه نیست. در داخل زمین هیچ یک از دو تیم به مثابه بازی دوستانه عمل نخواهند کرد و هر دو تیم تلاش می‌کنند با یک نمایش مقتدرانه، اعتبار سرمربی خود را به حریف دیکته کنند.
امیر قلعه‌نویی که در فوتبال ایران به‌عنوان یک مربی خارجی ستیز شناخته می‌شود و در طول دوران صدارت 8 ساله کی‌روش در ایران همیشه با کنایه‌های آبدار و پسوند «چشم آبی» از مربی پرتغالی و سایر خارجی‌ها یاد می‌کرد، حالا باید در مستطیل سبز ثابت کند که همانگونه که ادعا می‌کند از چشم آبی‌ها بهتر است!
باید دید او می‌تواند امیر قلعه‌نویی و شاگردانش را شکست دهد یا قلعه‌نویی – که نمایش تیمش در فاز دفاعی، بسیار نگران‌کننده بود – با جام، از اردن به تهران بازخواهد گشت.

 

جستجو
آرشیو تاریخی