وزنهبرداران از امروز دست به وزنه میشوند
دور از طلا نزدیک به نقره و برنز!
رضا عباسپور
روزنامه نگار
قطعاً وزنهبرداری ایران یکی از امیدهای اصلی و همیشگی کاروان ورزش ایران در تاریخ بازیهای آسیایی برای کسب مدالهای خوشرنگ و بالارفتن رتبه کاروان ایران در بخش مدالآوری است. در بازیهای آسیایی 2022 هانگژوی چین نیز همین توقع از وزنهبرداری وجود دارد که با شروع مسابقات برای کاروان کشورمان مدالآوری و کسب افتخار کند اما امسال در بازیهای آسیایی هانگژوی چین به خاطر تغییر اوزان و دستهبندیهای متفاوت کنفدراسیون آسیا به نسبت اوزان جهانی و المپیکی، کار مسیر برای مدالآوری پولادمردان و زنان کشورمان در هانگژو سختتر از ادوار قبل است. این را به وضوح میتوان از شرایط رکوردی ملیپوشان کشورمان در لیست نهایی قبل از روی تخته رفتن آنها در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی دریافت و احساس کرد.
هانگژو اولین تجربه دختران در بازیهای آسیایی
ریحانه کریمی، الهه رزاقی و سیدهالهام حسینی 3 نماینده وزنهبرداری ایران در بخش بانوان هستند که موفق شدند جواز حضور در هانگژو را به دست آورند. دختران وزنهبرداری که میتوانند در هانگژو روی تخته بروند، نخستین وزنهبرداران زن ایرانی خواهند بود که برای نخستین بار موفق شدند در تاریخ این رشته ورزشی شانس حضور در المپیک آسیایی را داشته باشند. بنابراین هر 3 دختر وزنهبرداری ایران در هانگژو برای نخستین بار است که بازیهای آسیایی را تجربه میکنند. قطعاً اولین حضور دختران وزنهبرداری در این بازیها میتواند تجربه عالی برای آینده آنها باشد. خصوصاً ریحانه کریمی و الهه رزاقی که از نظر سن و سال شرایط خوبی دارند و میتوانند در ادوار آتی نیز شانس حضور در این رویداد بزرگ را با هدف مدال آوری داشته باشند. هانگژو برای سیده الهام حسینی که از نظر سنی شرایط متفاوتی نسبت به همتیمیهای خود دارد اما شاید آخرین شانس و تجربهای باشد که او به عنوان وزنهبردار میتواند برای خود ثبت و ماندگار کند. به همین ترتیب برای دختران وزنهبردارمان در هانگژو آرزوی موفقیت داریم اما آنها روی کاغذ با توجه به ثبت رکوردهای ورودی (211 برای ریحانه کریمی، 215 برای الهه رزاقی و 235 کیلوگرم برای الهام حسینی) در گروه A دستههای وزنی 64، 76 و 87 کیلوگرم بانوان شانسی برای کسب مدال در هانگژو مقابل رقبای قدرتمندی از کره شمالی و جنوبی، قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، عراق، اندونزی، تایلند و... ندارند اما باید منتظر ماند و دید که چه شرایطی در کورس مسابقه برای آنها ثبت میشود.
جدال نفسگیر برای طلایی شدن در هانگژو
حسین سلطانی، میرمصطفی جوادی، امیر حقوقی، رضا دهدار، مهدی کرمی، آیت شریفی و علی داودی 7 وزنهبردار کشورمان هستند که با رکوردهای ورودی 341، 382، 380، 396، 391، 420 و 440 کیلوگرم در اوزان (81، 96، 109 و 109+ کیلوگرم) باید به مصاف رقبای قدرتمندی از کشورهای چین، ازبکستان، قزاقستان، قطر، بحرین، تایلند، کرهشمالی، اندونزی، مالزی، عراق و... بروند. هر 7 وزنهبردار جزو بهترینهای وزنهبرداری ایران در اوزان خود به شمار میروند اما آنها در اوزانی که حضور دارند رقبای اسم و رسمدار و قدرتمندی از کشورهای آسیایی پیش رو دارند که همگی جزو مدعیان اصلی برای کسب مدالهای طلا، نقره و برنز در هانگژو به شمار میروند. مطمئناً بچههای وزنهبرداری ایران برای عبور از ستارههای نامدار آسیایی و کسب مدال در این رویداد بزرگ نیازمند این هستند که بهترین خود در روز مسابقه باشند. در غیر اینصورت ما برای کسب مدال طلا با توجه به رکوردهای ورودی که دادیم، کار بسیار سخت و جدال نفسگیری با رقبای آسیایی خود خواهیم داشت. اینطور به نظر میرسد که امسال وزنهبرداران ملیپوش ما از طلای بازیهای آسیایی در اوزان مختلف دورتر از نقره و برنز هستند.
ZOOM
چینیها سنگ تمام گذاشتند
رضا دهدار ملیپوش کشورمان در دسته 109 کیلوگرم در خصوص میزبانی چینیها از اردوی وزنهبرداری و شرایط ایدهآلی که برای برگزاری مسابقات طراحی و تدارک دیدند میگوید: «ما قبل از اینکه بیاییم هانگژو، از عربستان به شهر جیانگ رفتیم و آنجا مدتی اردو زدیم. این اردوی کوتاهمدت خیلی به ما کمک کرد تا از نظر بدنی ریکاوری خوبی داشته باشیم و مهیا شویم برای حضور روی تخته بازیهای آسیایی در هانگژوی چین. حقیقتاً چینیها برای برگزاری و میزبانی از بازیها سنگ تمام گذاشتند و بهترین شرایط را برای برگزاری مسابقات در دستور کار خود قرار دادند. البته این میزبانی خوب و عالی قابل پیشبینی بود. امیدوارم بتوانیم باکسب نتایج خوب و در خور شأن وزنهبرداری دل مردم را شاد کرده و بهترین عملکرد خود را در هانگژو ثبت کنیم.»