صفحات
شماره هفت هزار و سیصد و هفتاد و هفت - ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و هفتاد و هفت - ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۳

بازخوانی یک ماجرای قدیمی به بهانه درخشش مدافع چپ استقلال

چرا ابوالفضل جلالی در جام جهانی کم بازی کرد؟

آرمن ساروخانیان
@armen9971

جواد نکونام که نتوانسته بازیکنان دلخواهش را جذب کند، هفته اول در آبادان مجبور شد دار و ندارش را به زمین بفرستد. البته ترکیب استقلال خیلی خوب جواب داد و آنها با یک فوتبال هماهنگ و سریع به سه امتیاز رسیدند. تعدادی از بازیکنان ترکیب استقلال مغضوبان سا‌پینتو بودند؛ کسانی که فصل گذشته فرصت بازی زیادی پیدا نکردند.
یکی از آنها ابوالفضل جلالی بود که یک پاس گل داد و در سمت چپ خستگی‌ناپذیر بود. سا‌پینتو اعتقاد زیادی به ترکیب ثابت نداشت و در اکثر پست‌ها بازیکنان را بر حسب آمادگی به زمین می‌فرستاد، ولی در پست دفاع چپ بیشتر از جعفر سلمانی استفاده کرد و به ندرت به جلالی فرصت بازی داد.
او در لیگ بیست و دوم تنها 606 دقیقه بازی کرد و حتی به فکر جدایی افتاده بود، ولی با تغییر کادر فنی تصمیم گرفت در استقلال باقی بماند. البته سلمانی فصل گذشته در پست مدافع چپ نمایش خوبی داشت، ولی نمایش خوب جلالی در آبادان نشان داد که او شایسته دقایق بازی بیشتری بوده. نکونام که بعد از رفتن قایدی، هنوز گوش چپ جدیدی نگرفته از سلمانی در این پست استفاده کرد و او با جلالی زوج خوبی ساختند.
در پایان بازی جلالی از متریکا نمره 76/7 را گرفت و بعد از رضاوند و حردانی سومین بازیکن برتر تیمش بود. شاید اگر در دقایق پایانی آرمان رمضانی سانتر خوب او را وارد دروازه می‌کرد، این مدافع می‌توانست بالاترین نمره را بگیرد. جلالی امشب مقابل ملوان هم می‌تواند یکی از بازیکنان کلیدی آبی‌ها باشد.
 
تجربه کوتاه قطر
کارلوس کی‌روش وقتی برای هدایت تیم ملی در جام جهانی 2022 به ایران برگشت، ترجیح داد بیشتر از چهره‌های آشنا و شاگردان سابقش استفاده کند. جلالی یکی از معدود بازیکنانی بود که توانست خودش را به تیم تحمیل کند و مسافر قطر شد. رقابت در پست دفاع چپ با حضور حاجی‌صفی و میلاد محمدی فشرده بود و امید نورافکن هم در دوره اسکوچیچ توانسته بود جایگاه ثابتی در ترکیب اصلی پیدا کند، با این حال مربی پرتغالی جلالی را به او ترجیح داد.
این مدافع جوان در دو بازی اول مرحله گروهی مقابل انگلیس و ولز فرصت بازی پیدا نکرد، ولی در دقیقه 72 بازی حساس با امریکا که تیم ملی در آستانه حذف شدن بود، ناگهان به دستور کی‌روش آماده ورود به زمین شد. ورود جلالی که تجربه بین‌المللی کمی دارد در آن لحظات نفسگیر تصمیم عجیبی به نظر می‌رسید، ولی او با انرژی خیلی بالایی بازی کرد و توانست جریان بازی را به نفع ایران تغییر دهد. هرچند تیم ملی در نهایت نتوانست به گل تساوی و صعود برسد، ولی جلالی در همان دقایق کوتاه نمره قبولی گرفت.
بعد از بازی این سؤال مطرح شد که چرا کی‌روش فرصت بیشتری به جلالی نداد؟ شاید او با فرصت بازی بیشتر می‌توانست سرنوشت صعود را تغییر دهد. در بازی با امریکا میلاد محمدی در پست دفاع چپ بازی را شروع کرد و تک گل بازی با فرار سرجینیو دست از همان منطقه زده شد.
واقعیت این است که کی‌روش نظر مثبتی روی جلالی داشت و روی او حساب زیادی بازی کرده بود، ولی بعد از بازی دوستانه ایران – تونس تصمیم گرفت از این بازیکن جوان با احتیاط استفاده کند. در آخرین بازی تدارکاتی تیم ملی که پشت درهای بسته برگزار شد، جلالی بعد از ورود به زمین اشتباهی داشت که منجر به یک ضربه پنالتی برای حریف و اخراج او شد. بعد از این اتفاق کادر فنی احساس کرد که او روحیه‌اش را از دست داده و ترجیح داد که به او زمان بیشتری برای بازیابی بدهد.
بازی با انگلیس حساسیت خیلی بالایی داشت و اولویت کی‌روش بازیکنان باتجربه‌تر بود. محمدی در خط دفاع پنج نفره تیم ملی مدافع چپ و حاجی‌صفی گوش چپ بود. کی‌روش در بازی با ولز به خط دفاع چهار نفره برگشت و برای سمت چپ دوباره زوج محمدی – حاجی‌صفی را به زمین فرستاد.
سرانجام در بازی با امریکا که تیم ملی در آستانه حذف بود، کی‌روش تصمیم گرفت از آخرین تیر ترکشش استفاده کند. هرچند تعویض جلالی ریسک بود، ولی مربی پرتغالی چیزی برای از دست دادن نداشت. از طرف دیگر این بازیکن برای کادر فنی حریف مهره ناشناخته‌ای بود و می‌توانست آنها را غافلگیر کند. جلالی در همان زمان کوتاه نمایش خیلی خوبی داشت، ولی آخرین ترفند کی‌روش هم برای صعود کافی نبود.
او در بازگشت از قطر مدتی مصدوم بود و در استقلال نیمکت‌نشین شد، ولی فصل جدید را با آمادگی خیلی خوبی شروع کرده و با ادامه این روند می‌تواند امیدوار به بازگشت به تیم ملی باشد.
 

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی