صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • استقلال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و سیصد و هفت - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و هفت - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - صفحه ۶

فدراسیون تکواندو و بحران دوپینگ جمعی قبل از جهانی باکو

توهم توطئه

محسن وظیفه
روزنامه نگار

تیم ملی تکواندو هفته آینده باید راهی آذربایجان می‌شد تا در مسابقات قهرمانی جهان حضور پیدا کند اما حالا صحبت از لغو این سفر به‌دلیل سونامی دوپینگ در تیم ملی تکواندو است. کار به جایی رسیده که خطر دوپینگ دسته جمعی تیم را تهدید می‌کند و همین باعث شده تا فدراسیون تکواندو در یک قدمی تعلیق قرار بگیرد. ماجرا از چهار روز پیش شروع شد؛ زمانی ‌که برای اولین ‌بار دوپینگ رضا کلهر مطرح شد و چهار سال محرومیت برایش در پی داشت اما در کمتر از 48 ساعت یک شوک دیگر به تیم ملی تکواندو وارد شد و این‌ بار دوپینگ دانیال بزرگی به طور رسمی اعلام شد تا تکواندوی ایران وارد یک بحران جدی شود. دانیال بزرگی هم مانند رضا کلهر در گرند اسلم چین تست داده بود که دوپینگ هر دو مثبت درآمد تا در یک هفته مانده به مسابقات قهرمانی جهان شوک بزرگی به تیم وارد کند. بعد از مثبت شدن دوپینگ دومین تکواندوکار ایران حالا ماجرا وارد فاز جدیدی شده و این ‌بار بحث دوپینگ دسته جمعی و تبعات سنگین آن مطرح است.
 
توهم توطئه
اوضاع فدراسیون تکواندو به شدت بحرانی شده و حالا اگر یک نفر دیگر دوپینگش مثبت شود، فدراسیون به یک قدمی تعلیق می‌رسد و همین باعث نگرانی فدراسیون و کادرفنی تیم ملی شده؛ هر چند که فدراسیون تکواندو به طور جدی ماجرای توطئه را پیگیری می‌کند و خواهان ورود دستگاه‌های امنیتی به این ماجرا شده اما همه خوب می‌دانند که این شلوغ‌بازی‌ها فقط برای فرار از مسئولیت و پاسخگویی است. حرف‌های عوام‌پسند که فقط به درد مردم عادی می‌خورد اما کیست که نداند مواد نیروزا از خانواده استروئید آنابولیک به چه شکل استفاده می‌شود و به چه کار می‌آید. اینکه فدراسیون حالا ادعا کرده خرابکاری بوده یا ماجرای توطئه را مطرح کرده فقط برای فرار از پاسخگویی است و گرنه مسئولیت حفاظت از آشپرخانه هم به عهده فدراسیون تکواندو است. برای تیم ملی تکواندو سرپرست، مدیر فنی و هزار مسئول دیگر انتخاب می‌شود برای اینکه جلوی این توطئه را بگیرند. فدراسیون تکواندو به نظر روش مناسبی را برای خروج از این بحران در پیش نگرفته و به جای پذیرش مسئولیت حرف‌های کلیشه‌ای را مطرح می‌کند.
 
بیژن مقانلو: توطئه است
اولین نفری که به بحث توطئه ورود کرد، بیژن مقانلو سرمربی تیم ملی تکواندو بود: «این دارو اصلاً به درد تکواندو نمی‌خورد و برای رشته‌هایی مثل وزنه‌برداری و پرورش اندام خوب است. به خدا ما هم گیج شده ایم. ترسمان این است که همه بچه‌های تیم آلوده شده باشند. آن وقت دیگر چیزی از تکواندوی ایران باقی نمی‌ماند. وقتی از گرنداسلم چین برگشتیم از فدراسیون پزشکی ورزشی آمدند و از همه بچه‌ها تست دوپینگ گرفتند و به آزمایشگاه کلن آلمان فرستادند. برای ما خیلی مهم است و مشخص می‌شود چه بر سر تکواندوی ایران آمده است؛‌ اینکه فقط برخی آلوده شده‌اند یا همه تیم. اگر بچه‌ها آلوده شده باشند احتمال اینکه چیزی در غذای‌شان ریخته باشند و این کار سازماندهی شده باشد وجود دارد. هر دو ورزشکار ۶۸ کیلوی ما ۷۲ یا ۷۳ کیلوگرم وزن دارند و باید وزن کم می‌کردند، در حالی که این دارو باعث می‌شود وزن بدن کم نشود. این دارو اصلاً به دردشان نمی‌خورد که بخواهند استفاده کنند. واقعاً خنده‌دار است.»

 اصغر رحیمی: خواستیم دوربین‌ها را چک کنند
بعد از مقانلو نوبت به اصغر رحیمی مدیر تیم‌های ملی تکواندو رسید که او توهم توطئه را ادامه بدهد: «دشمنان تکواندو کم نیستند؛ آنهایی که سودهای چند صد میلیونی در این فدراسیون داشتند و حالا منافعشان قطع شده. مشکلات تکواندوی ما بعد از انتخابات شروع شد و تمامی هم ندارد. حتی به وزیر ورزش هم گفتیم ولی عکس‌العملی ندیدیم. کسانی اینجا بودند که منافعشان قطع شده و حالا دست به هر کاری می‌زنند. بیشترین شک ما این است که در زمان برگزاری اردوی تیم‌های ملی دختران و پسران تکواندو و پاراتکواندو در تهران، افرادی به آشپزخانه رفته باشند و در غذای بچه‌ها موادی ریخته باشند که باعث مثبت شدن تست دوپینگ آنها شده است. بر همین اساس از آنجا که این یک بحث ملی و امنیتی است قصد داریم رسماً از پلیس و نهادهای امنیتی بخواهیم تحقیقات خود را آغاز کنند و بررسی‌های لازم را با استفاده از دوربین‌های مدار بسته و سایر موارد پیگیری کنند.»

ZOOM

دکتر شارکی: ورزشکار باید حواسش به غذایش باشد
دکتر فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ هم اولین نفری است که به صراحت هر توجیهی را رد می‌کند: «این اتفاق قابل توجیه نیست و نمی‌توانند عنوان کنند که نمی‌دانستند و کسی دیگر به آنها دارو داده است. معمولاً در مکمل‌ها نیز چنین چیزی وجود ندارد. قطعاً اشتباهی صورت نگرفته. استروئید آنابولیک مشخصاً ماده ممنوعه است و همراه داشتن آن برای پزشک، مربی و ورزشکار تخلف به شمار می‌رود و محرومیت دارد. چیزی که در نمونه تست این دوستان وجود داشته، داروهای خوراکی است که برای بیماران سرطانی و وخیم استفاده می‌شود. این دارو از داروهای پر عارضه است و اصلاً کاربرد عام ندارد و مشخصاً برای دوپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. ندانستن این موضوع ملاک نیست و ورزشکاری در این سطح باید همه چیز را بداند و چنین توجیهی نداریم. یک ورزشکار برای جلوگیری از خرابکاری موظف است که آب، غذا و داروی مکمل خود را چک کند و هر کسی هر ماده غذایی به او داد را نخورد.»

جستجو
آرشیو تاریخی