یک مسیر دیگر باز شد
اعزام زنان غواص به رقابتهای جهانی
زنان ورزشکار در رشتههای مختلف برای کسب مجوز حضور در رقابتهای بینالمللی با پوشش اسلامی مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشتهاند و بعد از مذاکره فراوان با مسئولان نهادهای بینالمللی توانستهاند مجوز بگیرند. به همین خاطر هم اولین حضور در هر رشته ورزشی، قابل توجه است؛ مثل حالا که برای نخستین بار قرار است تیم ملی غواصی بانوان در رقابتهای جهانی شرکت کند.
مهدی حیدری، رئیس فدراسیون نجات غریق در گفتوگویی از اعزام تیم ایران به مسابقات قهرمانی جهان آزاد خبر میدهد؛ رقابتهایی که اواخر اردیبهشت در دو رده سنی جوانان و بزرگسالان در کویت برگزار میشود. برای حضور در این مسابقات تیم شش نفرهای اعزام میشود که قرار است دو نفرشان از بین زنان غواص انتخاب شوند.
البته پیش از این زنان نجات غریق به رقابتهای جهانی اعزام شدند و اتفاقاً نتایج خوبی هم گرفتند که به نظر میرسد همان حضور بهانهای شده برای تلاش تا مجوز اعزام زنان غواص هم گرفته
شود.
البته هنوز تکلیف نفرات اعزامی مشخص نیست و قرار است در پایان برگزاری رقابتهای انتخابی، دو نفر اعزامی به کویت معرفی شوند. هدفی که فدراسیون امسال از حضور در این رقابتها دنبال میکند، کسب مدال است و این هدف در انتخاب ترکیب تیم اعزامی در هر دو بخش مردان و زنان، تأثیرگذار است.
البته با توجه به اینکه پیش از این شرایط حضور زنان غواص در رقابتهای معتبر بینالمللی فراهم نبوده، امکان سنجش کامل آنها و پیشبینی شرایطشان وجود ندارد.
مهدی حیدری، رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی میگوید: «سال گذشته که این رقابتها در ترکیه برگزار شد تنها موفق به جابهجایی رکوردها شدیم اما امسال با تمرینات خوبی که غواصان طی یک سال گذشته داشتند بهدنبال مدال هستیم و سعی داریم بهترین نتیجه را در این دوره کسب کنیم.»
نکتهای که در اعزام زنان غواص باید در نظر گرفت، فراتر از کسب نتیجه است. سالها این فدراسیون در ورزش ایران وجود داشته اما تا به امروز هیچ کدام از مدیران حاضر به قدم گذاشتن در این مسیر نبودهاند، شاید با این استدلال که «سری که درد نمیکند را دستمال نمیبندند.» حالا این فدراسیون بعد از اعزام زنان نجات غریق به رقابتهای قهرمانی جهان، تصمیم به اعزام زنان غواص به رقابتهای بینالمللی گرفته است و برداشتن همین قدم را میتوان در ورزش زنان به فال نیک گرفت.