صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و دو - ۱۰ آبان ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و پنجاه و دو - ۱۰ آبان ۱۴۰۵ - صفحه ۸

تصمیم‌گیران باید مسئولیت تصمیم‌های خود را بپذیرند

عابدینی: فوتبال به مدیران شجاع نیاز دارد

امیر عابدینی، مدیر پیشین فوتبال، با انتقاد از وضعیت مدیریتی و ساختاری فوتبال ایران، سازماندهی، هدایت و کنترل را از مهم‌ترین الزامات اصلاح این رشته دانست و تأکید کرد: «پیشرفت فوتبال تنها با تکیه بر نام و سابقه بزرگان گذشته اتفاق نمی‌افتد، بلکه باید مدیریت، دانش فنی، مربیگری و پرورش بازیکنان در یک مجموعه منسجم مورد توجه قرار بگیرد. فوتبال ایران برای برگزاری منظم مسابقات به سازوکاری مشخص و منسجم نیاز دارد. ارزیابی عملکرد مدیران نیز باید بر اساس کارنامه آنها انجام شود و روابط و توصیه‌ها نباید جای ضوابط و شایسته‌سالاری را بگیرد.»  این مدیر پیشین فوتبال با اشاره به فاصله فوتبال ایران با استانداردهای روز آسیا خاطرنشان کرد: «برای پیشرفت نباید صرفاً به نام و سابقه بزرگان گذشته تکیه کنیم. هدایت، سازماندهی، دانش، مربیان و پرورش بازیکنان باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بتوانیم یک ساختار حرفه‌ای و کارآمد ایجاد کنیم.» 
وی با تأکید بر اینکه زیرساخت فوتبال تنها به امکانات سخت‌افزاری محدود نمی‌شود، تصریح کرد: «ساختار مدیریتی، هدایت و کنترل، تخصص فنی و دانش آکادمیک همگی بخشی از زیرساخت فوتبال هستند. متأسفانه فوتبال ما به محلی برای تقابل باشگاه‌ها، افراد و کارشناسان تبدیل شده است؛ در حالی که جامعه به جای مناقشه‌های رسانه‌ای به سخنان کارشناسی و تخصصی نیاز دارد. مسئولان نیز باید خود را در جایگاه خدمت و پاسخگویی ببینند.» مدیر پیشین فوتبال در بخش دیگری از صحبت‌هایش، مسئولیت نتایج تیم‌های ملی و باشگاهی را متوجه نهادی دانست که اختیار چرخه فوتبال را در دست دارد و اظهار داشت: «فدراسیون فوتبال به دلیل برخورداری از اختیارات گسترده باید در قبال نتایج و عملکرد این مجموعه پاسخگو باشد. همچنین لازم است منابع مالی بیشتری به آکادمی‌ها اختصاص پیدا کند و مربیان مستعد شناسایی شوند تا برای گذراندن دوره‌های تخصصی به آکادمی‌های بزرگ دنیا اعزام شوند.» 
عابدینی با اشاره به تفاوت روند توسعه فوتبال اروپا با شرایط ایران خاطرنشان کرد: «مدیران و تصمیم‌گیران باید مسئولیت تصمیم‌های خود را بپذیرند. در گذشته افرادی مانند داریوش مصطفوی، محمد دادکان و صفایی فراهانی تصمیم‌هایی گرفتند که نشان می‌داد برای اصلاح فوتبال به شجاعت مدیریتی نیاز داریم. بدون جسارت در تصمیم‌گیری و پذیرش مسئولیت، نمی‌توان مسیر فوتبال را تغییر داد.» 
وی در ادامه، تشکیل کمیته‌های تخصصی برای رشته‌ها و فدراسیون‌های مختلف را به جای تمرکز صرف بر یک شورای عالی ورزش پیشنهاد کرد و گفت: «نباید اجازه دهیم تصمیم‌های ورزشی تحت تأثیر افراد و مناسبات غیرتخصصی قرار بگیرد. فوتبال ایران کارشناسان توانمندی دارد و باید از ظرفیت آنها برای تدوین نسخه اصلاحی فوتبال استفاده شود.» 
این مدیر پیشین فوتبال در پایان، با اشاره به تجربه حضور اوفارل در فوتبال ایران و نقش حشمت مهاجرانی در کنار او، این همکاری را نمونه‌ای از استفاده درست از ظرفیت متخصصان دانست و تأکید کرد: «تصمیم درست می‌تواند زمینه رشد و اصلاح بستر فوتبال را فراهم کند. برای عبور از مشکلات فعلی، باید به تخصص اعتماد کنیم و افراد توانمند را در جایگاه مناسب قرار دهیم.»

جستجو
آرشیو تاریخی