صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش - ۰۳ آبان ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش - ۰۳ آبان ۱۴۰۵ - صفحه ۴

بازگشت ژوزه به نوکمپ، بازگشت ال‌کلاسیکوی کلاسیک

جایی که افسانه‌ها نوشته می‌شوند

ایلیا بهزاد اول
خبر‌نگار


اگر بخواهیم نمادهای دوران طلایی ال‌کلاسیکو را معرفی کنیم، طبیعتاً 
2 نماد اصلی که این مسابقه را تبدیل به جذاب‌ترین و پربیننده‌ترین جدال فوتبال جهان کردند، لیونل مسی و کریستیانو رونالدو هستند اما آنچه به تقابل‌های حساس این دو تیم در اوایل دهه ۲۰۱۰ شکل می‌داد، 2 سرمربی صاحب سبک با تفکر متفاوت در کنار زمین بود؛ پپ گواردیولا و ژوزه مورینیو. حالا، سال‌ها از آن روزهای طلایی گذشته، دیگر خبری از مسی و رونالدو نیست و گواردیولا، نخستین روزهای استراحت خود پس از یک دهه حضور پرافتخار در منچسترسیتی را سپری می‌کند اما امشب، یکی از نمادهای اصلی روزهای جذاب ال‌کلاسیکو یعنی ژوزه مورینیو، بار دیگر در قامت سرمربی رئال به ال‌کلاسیکو برمی‌گردد. جوان پرتغالی‌ای که روزی به عنوان مترجم و دستیار سر بابی رابسون از عشق به رنگ آبی و اناری می‌گفت، در طی سال‌ها تقابل با بارسلونا روی نیمکت چلسی، اینتر و رئال، تبدیل به یک الهه نفرت برای اهالی کاتالونیا شد و امشب، نسخه ۲۰۲۶ جدال ژوزه و بلوگرانا، در ورزشگاه نوکمپ اکران خواهد شد.

پاریس، نقشه را به مادرید نشان داد
6 امتیاز اختلاف 2 تیم در بالای جدول لالیگا، حساسیت نبرد امشب را دوچندان می‌کند. بارسلونا با آمار فوق‌العاده ۹ برد، ۳۹ گل زده و ۹ گل خورده در ۹ بازی این فصل پا به میدان می‌گذارد و در طرف مقابل، رئال‌مادرید نیز هر 2 شکست فصل خود را در لالیگا تجربه کرده است؛ ابتدا شکست در روز فرصت‌سوزی مهاجمان در خانه بتیس و سپس، باخت در روز جنجالی داوران در دربی مادرید و حالا، سومین چالش سخت خارج از خانه، پیش روی مورینیو و تیمش خواهد بود؛ چالشی که در صورت شکست، اختلاف به نظر جبران‌ناپذیر ۹ امتیازی را با بارسلونای آماده و صدرنشین ایجاد خواهد کرد. بارسلونایی که در این فصل، شروعی طوفانی داشت اما در تقابل روز سه‌شنبه مقابل پاری‌سن‌ژرمن، قهرمان 2 دوره اخیر اروپا آسیب‌پذیر نشان داد و با شکست ۴-۲ در پاریس، ثابت کرد که چندان هم شکست‌ناپذیر نیست. در طرف مقابل اما رئال‌مادرید پس از وقفه بازی‌های ملی، به 4 پیروزی متوالی در 4 بازی دشوار مقابل ویارئال، رم، سویا و لایپزیش رسید و با آمادگی بالا، به این بازی می‌رسد.

دوئل یامال و کیلیان در غیاب وینی
اختلاف شش امتیازی دو تیم در هفته نهم، بیشترین اختلاف امتیاز مادریدی‌ها در این مقطع از فصل از زمان اختلاف هشت امتیازی در فصل ۲۰۱3-۲۰۱2، آخرین فصل ژوزه مورینیو با رئال است و کهکشانی‌ها، هیچ جایی برای اشتباه در این ال‌کلاسیکو نخواهند داشت. غیبت وینیسیوس جونیور که دومین جلسه از چهار جلسه محرومیت خود پس از اخراج مقابل ویارئال را سپری می‌کند، شاید در خط حمله گزینه‌های جذابی را از مورینیو بگیرد اما دردسرهای او برای انتخاب ترکیب متناسب با این مسابقه حساس و پرفشار را کاهش داده است. از طرفی تقابل جذاب امباپه و یامال یک روز پیش از مراسم توپ طلای ۲۰۲۶ که هر دو بازیکن از نامزدهای اصلی کسب این جایزه هستند، شرایط ویژه‌ای را برای این مسابقه خاص و جذاب به وجود آورده است. امباپه با ۱۲ گل در ۱۰ مسابقه، آماری خارق‌العاده مقابل بارسلونا دارد و در قرن ۲۱، تنها کریستیانو رونالدو با ۲۰ گل و کریم بنزما با ۱۸ گل، بیشتر دروازه بارسلونا را باز کرده‌اند. در سمت مقابل، یامال هشت گل در ۹ بازی لالیگایی این فصل به ثمر رسانده که رکورد بازیکن‌های ۲۰ سال یا پایین‌تر در این مرحله از فصل لالیگا محسوب می‌شود.

آمار و ارقام به سود فلیک
آخرین بار که یک تیم در این مقطع از فصل لالیگا به اندازه بارسلونای هانسی فلیک گلزنی کرده بود، به پیش از جنگ جهانی دوم و ۴۲ گل سویای ۱۹۴1-۱۹۴0 در ۹ بازی لالیگا برمی‌گردد. همچنین آخرین بار رئال مادرید در فصل ۱۹۶9-1968، در ۹ بازی ابتدایی لالیگایی خود به پیروزی رسیده بود و بارسلونا، فرصت دارد تا تبدیل به تنها باشگاه تاریخ لالیگا شود که در ۱۰ بازی ابتدایی فصل خود در لیگ به برد می‌رسد. همچنین بارسلونا با فلیک هر دو ال‌کلاسیکوی خانگی خود را با برد پشت سر گذاشته که آخرین ال‌کلاسیکو، در خانه به سود بارسلونا با دو گل مارکوس رشفورد و تورس همراه شد؛ دو بازیکنی که امروز دیگر در ترکیب بارسا نیستند.

رئال، امیدوار به جادوی آقای خاص
حضور مورینیو روی نیمکت رئال پیش از این بازی، آمارهای مثبت او در ال‌کلاسیکو را یادآوری می‌کند. مورینیو پنج ال‌کلاسیکوی پایانی خود در دوره اول سرمربیگری‌اش در پایتخت اسپانیا را با سه برد و دو تساوی، بدون شکست پشت سر گذاشت. او در بازی امشب این فرصت را دارد تا پس از میگل مونیوز در سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۵ و ویسنته دل‌بوسکه در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳، تبدیل به سومین سرمربی رئال شود که شش ال‌کلاسیکوی متوالی بدون باخت را پشت‌سر می‌گذارد. با این حال رقیب او در این بازی، شاید آماده‌ترین تیم بارسلونا از روزهای طلایی پپ گواردیولا روی نیمکت آبی‌واناری‌ها باشد.

 

مارتینز مونویرا داور ال‌کلاسیکو
مارتینز مونویرا به‌صورت رسمی برای قضاوت دیدار حساس بارسلونا و رئال مادرید انتخاب شد. انتخاب داور ال‌کلاسیکو یکی از موضوعات مورد توجه پیش از این مسابقه است دیداری که تصمیم‌های داوری در آن می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر نتیجه داشته باشد. مارتینز مونویرا پیش از این چهار بار قضاوت ال‌کلاسیکو را بر عهده داشته که حاصل آن سه پیروزی برای رئال مادرید و یک برد برای بارسلونا بوده است. با توجه به رقابت نزدیک دو تیم و اهمیت امتیازات این مسابقه، عملکرد داور نیز زیر ذره‌بین هواداران و رسانه‌ها قرار خواهد گرفت. قضاوت صحیح در صحنه‌های حساس، از خطاهای داخل محوطه جریمه تا تصمیم‌های مربوط به کارت‌های زرد و قرمز، اهمیت ویژه‌ای دارد. اکنون باید دید این داور اسپانیایی چگونه یکی از حساس‌ترین مسابقات فصل را مدیریت خواهد کرد.
رودری: رئال با انگیزه انتقام می‌آید
رودری، هافبک بارسلونا، معتقد است نتایج دیدارهای اخیر ال‌کلاسیکو انگیزه رئال مادرید را برای جبران شکست‌های گذشته افزایش داده است و آبی‌واناری‌ها نباید حریف سنتی خود را دست‌کم بگیرند.
رودری در گفت‌وگو با شبکه DAZN تأکید کرد که رئال مادرید با تمام توان برای پیروزی وارد زمین خواهد شد. او با اشاره به برتری بارسلونا در بیشتر تقابل‌های اخیر دو تیم گفت این آمار می‌تواند انگیزه بازیکنان رئال را برای تغییر روند مسابقات افزایش دهد. این دیدار برای رودری نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چراکه قرار است نخستین ال‌کلاسیکوی خود را با پیراهن بارسلونا تجربه کند. آبی‌واناری‌ها پس از شکست مقابل پاری‌سن‌ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا به دنبال بازگشت به مسیر پیروزی هستند و رئال نیز می‌خواهد با کسب نتیجه مطلوب، شرایط خود را در رقابت‌های لالیگا بهبود ببخشد. حساسیت این مسابقه می‌تواند تأثیر مهمی بر ادامه فصل داشته باشد.
 

مورینیو: مقایسه ما و بارسا منصفانه نیست
ژوزه مورینیو در نشست خبری پیش از ال‌کلاسیکو گفت: «در شرایط خوبی هستیم و روند مثبتی داریم. گل می‌زنیم و بر اساس تجربه‌ای که از ال‌کلاسیکوها و دربی‌هایی که در آنها بازی کرده‌ام دارم، اتفاقاتی که پیش از این رخ داده‌اند، اهمیت چندانی ندارند. در هر فصل دست‌کم دو ال‌کلاسیکو برگزار می‌شود. مهم‌ترین مسأله، ابعاد جهانی این مسابقه است. بازی‌های مهم دیگری هم وجود دارند اما این یکی منحصربه‌فرد است. تمام دنیا برای تماشای آن متوقف می‌شود.»
او درباره تأثیر شکست‌ اخیر بارسلونا روی شرایط این بازی افزود: «این موضوع برای من هیچ معنایی ندارد. اگر به‌ جای پیروزی ۱-۴ مقابل لایپزیش، با نتیجه ۱-۴ شکست خورده بودیم، وضعیت روحی من برای این مسابقه دقیقاً همین بود. کسانی که یک هفته پیش فکر می‌کردند بارسا می‌تواند ما را در هم بکوبد، حالا هم همین نظر را دارند. فکر نمی‌کنم این موضوع تغییر کند. این که مردم از بارسا تعریف می‌کنند، برایم آزاردهنده نیست. راستش را بخواهید، بازی‌هایی وجود دارند که بارسا آشکارا در آنها شایسته تمجید است، چون کارهای واقعاً خوبی انجام می‌دهد. باید بگویم فقط سه ماه است که با هم کار می‌کنیم. اگر پیش‌ فصل و وقفه بازی‌های ملی را کنار بگذارید، تنها ۱.۵ ماه است که مشغول کار هستیم. ما نه‌ تنها محصولی کامل نیستیم، بلکه محصولی در ابتدای مسیر هستیم، در مرحله مقدماتی قرار داریم که سرمربی در آن بازیکنان را می‌شناسد، تحلیل می‌کند و راهبردهایش را توسعه می‌دهد. بازیکنان هم در حال شناختن من هستند. به نظرم مقایسه چنین تیمی با تیمی که چندین سال بیشتر کنار هم بوده است، منصفانه نیست.»

 

فلیک: برای مورینیو احترام زیادی قائلم
هانسی فلیک سرمربی بارسلونا درباره شرایط تیمش پیش از ال‌کلاسیکو گفت: «ال‌کلاسیکو متفاوت است و بهترین دیداری محسوب می‌شود که ورزش ما برای ارائه دارد. همه این بازی را تماشا خواهند کرد و این فوق‌العاده است. فقط می‌توان سه امتیاز کسب کرد، اما این بازی بسیار فراتر از این سه امتیاز است. بخشی از آن بودن فوق‌العاده است و بی‌صبرانه منتظر این بازی هستیم. ما آماده و مطمئن هستیم. انتظار رقیبی بسیار بااعتمادبه‌نفس و مطمئن را داریم. رئال مادرید باشگاهی بزرگ با بازیکنان و سرمربی فوق‌العاده‌ای است. آنها بازیکنانی باکیفیت بالا در یک‌سوم پایانی زمین دارند و این مسأله را در بازی‌های اخیر نشان داده‌اند. باید مراقب و آماده باشیم.»
فلیک درباره مورینیو نیز بیان کرد: «احترام زیادی برای او قائل هستم. وقتی این همه سال سرمربیگری می‌کنی و موفقیت‌های بسیار زیادی داشته‌ای این خود بیانگر استعداد توست. وقتی دستیار یواخیم لوو بودم در مادرید با مورینیو ملاقات کردم. تمام بازیکنانی که زیر نظر او بازی کرده‌اند با احترام زیادی در موردش صحبت می‌کنند. او یک همکار بسیار موفق است.»
سرمربی بارسلونا درباره آخرین وضعیت مصدومان تیمش خاطرنشان کرد: «کونده قادر به همراهی ما نیست و نمی‌خواهیم روی او ریسک کنیم. الان بهترین زمان برای چنین چیزی نیست، اما باید آن را بپذیریم. در مورد دنی اولمو او فرم خوبی داشت و کاملاً آماده بود، اما در مورد نحوه مصدوم شدنش بدشانس بود. او خوشحال نیست، چون چندین بازی را از دست خواهد داد. بازیکنان دیگری را در این پست داریم، اما نبود اولمو را احساس خواهیم کرد.»

جستجو
آرشیو تاریخی