صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • گفت و گوی ویژه
  • فوتبال ایران
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و بیست و نه - ۱۳ مهر ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و بیست و نه - ۱۳ مهر ۱۴۰۵ - صفحه ۶

بازگشت ستون فقرات تیم تارتار

ترکیب نیمکت پرسپولیس به‌هم می‌ریزد

محمد قراگزلو
خبر‌نگار


با بازگشت علی علیپور به شرایط مسابقه و حضور احتمالی حسین کنعانی زادگان در تمرینات روزهای پیش رو پیش‌بینی می‌شود ستون فقرات تیم تارتار همچنان بدون تغییر بماند.
مربیان فوتبال معتقدند در کانال مرکزی زمین همواره باید بهترین و شاخص‌ترین نفرات را در اختیار داشته باشید و اصل اول کسب نتیجه ایجاد یک کانال قدرتمند در میانه زمین است. این کانال از دروازه‌بان به عنوان تعیین‌کننده‌ترین بازیکن آغاز می‌شود، به دو مدافع میانی بسط می‌یابد، شامل یک هافبک مرکزی (غالباً تدافعی) می‌شود و در نهایت به مهاجم نوک می‌انجامد. معمولاً بیشتر مربیان بهترین و باکیفیت‌ترین بازیکنان را برای این کانال میانی انتخاب می‌کنند و البته بیشتر از هر بازیکن دیگری به آنها اعتماد دارند به گونه‌ای که عمدتاً این نفرات بیشترین زمان حضور در مسابقات را مال خود کرده و خیلی سخت تعویض و جابه‌جا می‌شوند مگر اینکه محرومیت یا مصدومیتی پیش بیاید.
در تیم این فصل پرسپولیس این کانال متشکل از پیام نیازمند درون دروازه، محمدمهدی زارع و حسین کنعانی‌زادگان در قلب دفاع، پویا پورعلی در میانه خط هافبک به عنوان بازیکن پست شش و علی علیپور به عنوان مهاجم نوک بوده است. این بازیکنان در هر شش مسابقه قبلی در مقطع ابتدایی فصل فیکس بودند و به ندرت تعویض شدند. به صورت دقیق‌تر و مشخصاً علی علیپور دو بار در بازی‌های هفته‌های اول و دوم در میانه نیمه دوم تعویض شده و حسین کنعانی نیز در دیدار با ملوان از دقیقه 84 از زمین بیرون رفته است.
با شروع فیفادی و مصدومیت‌هایی که در مورد بیشتر این بازیکنان پیش آمد اینطور به نظر می‌رسید که شاید در بازگشت به لیگ مهدی تارتار مجبور به اعمال تغییراتی در ترکیب اصلی خود شده و ستون فقرات تیمش را به‌هم بریزد اما هر روز که به دیدار با صنعت نفت نزدیک می‌شویم مشخص می‌شود احتمالاً ساختار تیم تارتار با حفظ این کانال میانی تغییری نخواهد کرد و اگر قرار به تغییرات باشد در لایه‌های بعدی و پست‌های دیگر صورت خواهد گرفت.
در شروع فیفادی محمدمهدی زارع دچار خونریزی پا شد اما به اردوی تیم ملی رفت و مشکلی نداشت. علی علیپور و حسین کنعانی از ناحیه زانو آسیب دیدند که علیپور برگشته و کنعانی هم باز خواهد گشت و البته پورعلی دچار آسیب شد که او هم بعد از چند روز به کارگروهی برگشت و احتمالاً همگی در کنار نیازمند مثل شش هفته ابتدایی بازی جمعه را از ابتدا شروع خواهند کرد.
در واقع با رقم خوردن این اتفاق و اینکه ستون فقرات تیم تارتار تکانی نخواهد خورد تغییرات در لایه‌های دیگر در حاشیه قرار می‌گیرد کما اینکه احتمال دارد هیچ تغییری هم در کار نباشد و تغییرات تنها به یازده بازیکن روی نیمکت محدود شود. واقعیت اینکه محبی برگشته و شرایط بازی هم دارد کما اینکه در بازی دوستانه مقابل گل‌گهر موفق به گلزنی شد و بقیه نفراتی که در ترکیب اصلی بازی آخر مقابل ذوب‌آهن بودند نیز شرایط مناسبی برای حضور در میدان دارند و کنعانی آخرین تکه این پازل است که احتمالاً او را نیز در ترکیب اصلی خواهیم دید.
از سوی دیگر ابوالفضل جلالی که در دو بازی تدارکاتی ظاهراً به میدان نرفته احتمالاً همچنان نیمکت‌نشین خواهد بود و شاید دوباره تیکدری در دفاع چپ بازی کند تا تغییرات ترکیب اصلی در بازگشت دوباره به لیگ برتر صفر باشد. در عین حال بازگشت محمد عمری و درخشش محمدحسین صادقی می‌تواند ترکیب نیمکت را دگرگون کند. نکته اینجاست که با توجه به غیبت دانیال ایری و تداوم مصدومیتش، احتمالاً تارتار مجبور باشد تا از امیرحسین طاهری به عنوان مدافع میانی روی نیمکت بهره بگیرد که اگر این‌گونه باشد و البته عمری هم به لیست اضافه شود کار تارتار برای انتخاب یازده بازیکن روی نیمکت بسیار دشوار خواهد شد.
گفتنی است در بازی با ذوب‌آهن محمد عمری، علیرضا همایی‌فر و دنیل‌ گرا جایی در فهرست سرخ‌ها نداشتند و حالا در شرایطی که دانیال ایری احتمالاً به لیست نخواهد رسید تارتار باید عمری را جانشین ایری در ترکیب نیمکت کند که شاید روی کاغذ معقول باشد اما در واقع عقلانی نیست چرا که اینطوری با حضور صادقی، عمری، محمودی و اورونوف چهار وینگر روی نیمکت خواهد داشت در حالی که فقط یک مدافع میانی(حسین ابرقویی) روی نیمکت می‌ماند که کار را سخت خواهد کرد و احتمالاً باید برای اولین بار نام امیرحسین طاهری را در فهرست تیم ببینیم.
با این شرایط احتمالاً باز هم نام محمدحسین صادقی از فهرست پرسپولیس خط خواهد خورد مگر اینکه حسین کنعانی واقعاً به بازی جمعه نرسد و با فیکس شدن ابرقویی و نیمکت نشینی طاهری، یک جای خالی هم برای صادقی جوان در نظر گرفته شود.
از سوی دیگر بعید است تارتار از این هفته دنیل‌ گرا را به فهرست تیمش بیاورد اما با توجه به حساسیت‌های ایجاد شده درباره این بازیکن، او نیز خیلی زود به لیست اضافه خواهد شد. در عین حال دانیال ایری هم به زودی به شرایط بازی باز خواهد گشت و پیش‌بینی می‌شود کار تارتار برای انتخاب 22 بازیکن هر مسابقه بعد از بازی با نفت بشدت دشوارتر و پیچیده‌تر شود.

 

سه گزینه نزدیک به پنج بازیکن اصلی

غیر از پنج بازیکنی که اجزای تشکیل دهنده ستون فقرات ترکیب مد نظر مهدی تارتار هستند دو بازیکن دیگر نیز در هر شش مسابقه قبلی در ترکیب اصلی قرار گرفته و سخت تعویض شده‌اند. اتفاقی که برای بازی‌های پیش رو هم قابل تصور است با این تفاوت که آنها رقبای قدرتمندی دارند که جایشان بیشتر از قبل تهدید می‌شود.
محمدمهدی محبی و مجید عیدی دو بازیکن جناح راست پرسپولیس که یکی در پست وینگر و دیگری در خط دفاع بازی می‌کند جزو خوب‌های پرسپولیس در شش هفته ابتدایی بودند که یکی دو گل زد و دیگری دو گل ساخت. عیدی فقط یک بار در دیدار آخر مقابل ذوب‌آهن در دقیقه 86 تعویض شد اما محبی فقط یک بار در بازی هفته دوم مقابل استقلال خوزستان تا آخر در میدان ماند و در پنج بازی دیگر تعویض شد تا مشخص شود به لحاظ بدنی شرایط ایده‌آلی ندارد.
تیوی بیفوما را هم می‌شد در این فهرست قرار داد اما او در بازی با ذوب‌آهن نیمکت نشین شد و وقتی به زمین رفت و شرایط کیفی تیم را ارتقا داد تارتار به هواداران ثابت کرد چرا او را به اورونوف ترجیح می‌دهد.
پیش‌بینی می‌شود این سه نفر باز هم در ترکیب اصلی قرار بگیرند و نزدیک به همان ستون فقرات باشند با این تفاوت که با بازگشت دنیل‌ گرا کار برای عیدی سخت‌تر خواهد شد، وضعیت بدنی محبی اگر به همان منوال باشد وجود عمری یا تیکدری کارش را دشوارتر خواهد کرد و البته شرایط بدنی بیفومای 34 ساله و شنیده شدن اخباری درباره اوج‌گیری اورونوف در تعطیلات فیفادی می‌تواند موقعیت او را نیز در ارنج ابتدایی تهدید کند.

جستجو
آرشیو تاریخی