صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و بیست و چهار - ۰۷ مهر ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و بیست و چهار - ۰۷ مهر ۱۴۰۵ - صفحه ۶

با مصدومیت‌های جلالی و کمبود مهره در دفاع چپ

بازگشت زودتر از موعد معامله‌گری به پرسپولیس

 محمد قراگزلو
خبرنگار


فوتبال ایران مدافع چپ ایده‌آل تولید نمی‌کند. این یک بیماری نسبتاً طولانی است و البته غیر از تیم‌های ملی گریبان باشگاه پرسپولیس به‌عنوان یکی از بزرگترین و پرطرفدارترین تیم‌های ایران را نیز گرفته است.
شاید عجیب باشد که بدانیم تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 مدافع چپ تخصصی نداشت و کارلوس کی‌روش مجبور به استفاده از مهرداد پولادی در این پست شد که ذاتاً هافبک میانی بود. بعد از آن اما در سه جام جهانی فقط دو مدافع چپ داشته‌ایم و احسان حاج‌صفی و میلاد محمدی تنها مدافعان چپ تخصصی بودند که در سه جام جهانی 2018، 2022 و 2026 به میدان رفتند. البته ابوالفضل جلالی 20دقیقه مقابل آمریکا در جام جهانی 2022 بازی کرد و علی نعمتی که در اصل یک مدافع میانی است در بازی اول جام جهانی اخیر مقابل نیوزیلند در این پست به میدان رفت.
همین فکت آماری نشان می‌دهد فوتبال ایران در تولید مدافع چپ کارآمد و توانمند بشدت با مشکل مواجه شده و احسان حاج‌صفی در 36سالگی و بعد از جام جهانی نیز در اولین بازی ملی دوباره در نقش مدافع چپ مقابل ازبکستان بازی کرد. این یعنی که وضعیت در این پست واقعاً خراب که نه افتضاح است و با طولانی شدن این بیماری کم‌کم باید کارگروهی در این باره ایجاد شده و مربیان باشگاهی و به‌خصوص مربیان تیم‌های آکادمی باشگاه‌ها به‌دنبال پرورش مدافع چپ تخصصی و توانمند بروند.
باشگاه پرسپولیس هم متأثر از مشکل کلی فوتبال ایران در این پست بشدت با مشکل مواجه است. بعد از تمدید نشدن قرارداد میلاد محمدی که او هم در دو فصل حضورش در پرسپولیس عملکرد چندان جالبی ارائه نکرد پرسپولیس در این پست به نوعی آچمز شد و به‌دنبال جذب بازیکن جدید رفت که موفق شد ابوالفضل جلالی را به خدمت بگیرد اما مهدی تارتار که تمام خصوصیات بازیکنان لیگ برتر را خوب می‌شناسد به‌دنبال ابوالفضل رزاق‌پور شاگرد سابق خودش در گل‌گهر رفت که باشگاه سرخ به هر دری زد نتوانست این بازیکن را از فولاد به خدمت بگیرد.
پرسپولیس در حالی فصل تازه را آغاز کرد که در جذب بازیکن موردنظرش برای دفاع چپ به نتیجه نرسید همان‌طور که در پست هافبک میانی تلاش‌های مدیران باشگاه عقیم ماند.
با شروع فصل و در بازی نخست ابوالفضل جلالی در ترکیب اصلی قرار گرفت و ضمن ارائه نمایش قابل قبول در قزوین پاس گل هم داد تا خریدی امیدوارکننده به‌نظر برسد اما در بازی دوم مصدوم شد و سه بازی بعد از آن را هم از دست داد. جلالی که در تمرینات پیش‌فصل هم مصدوم شده بود اخیراً دوباره آسیب دیده و با اینکه گفته می‌شود مصدومیتش جزئی است اما همین می‌تواند برای مدیران باشگاه پرسپولیس و مهدی تارتار یک آلارم باشد که در نقل و انتقالات زمستانی دوباره به‌دنبال جذب مدافع چپ کارآمد و توانمند باشند.
البته تارتار و حدادی بدشانس بودند که فرزین معامله‌گری که زمستان سال قبل از شمس‌آذر به پرسپولیس آمده بود سرباز شد و به ملوان پیوست وگرنه او می‌توانست جناح چپ سرخ‌ها را بیمه کند. با این حال باشگاه پرسپولیس از حالا باید به‌دنبال فرمولی برای بازگرداندن فوری این مهره باشد که متعلق به پرسپولیس است و برای جذب او هزینه و انرژی زیادی در زمستان سال قبل صرف شده است.
بدون شک معامله‌گری یکی از سه مدافع چپ برتر لیگ فوتبال ایران به حساب می‌آید و از همین رو جایگاه محکمی در ترکیب تیم امید داشت. معامله‌گری در جریان گرم کردن بازی سوم تیم امید مقابل کره‌شمالی آسیب دید و از ترکیب بیرون رفت که همین مصدومیت و غیبت او یکی از دلایل ضعف تیم امید مقابل کره‌شمالی بود. او در نیم‌فصل دوم و در شرایطی وارد ترکیب پرسپولیس شد که سرخ‌ها در شرایط بدی قرار داشتند و فرزین هم متأثر از این شرایط نتوانست خودی نشان دهد.
نکته اینکه در هفته‌های سپری شده از فصل تازه با اینکه ملوان نتایج خوبی نگرفته اما معامله‌گری نمایش‌های فوق‌العاده‌ای ارائه کرده که قطعاً بهترینش همان مصاف با پرسپولیس بوده که اتفاقاً اولین بازی فرزین برای تیم بندرانزلی به حساب می‌آمد.
به همین منظور باشگاه پرسپولیس باید هر طور شده شرایط بازگرداندن این مدافع چپ به تیم خود را بررسی کرده و اگر شرایط فراهم شد در همین زمستان فرزین را به باشگاه خودش برگرداند. قبل‌تر باشگاه پرسپولیس موفق شده بود، میلاد سرلک را بعد از نیم‌فصل حضور در ملوان و گذراندن دوران سربازی‌اش به تیم خود برگرداند و حالا اگر همین اتفاق در مورد معامله‌گری رخ دهد این مدافع چپ اهل رامهرمز می‌تواند دوباره در ترکیب سرخ‌ها به میدان رفته و مشکلات پیش آمده در دفاع چپ را حل کند.
با بازگرداندن معامله‌گری باشگاه پرسپولیس دیگر نیازی به رزاق‌پور و التماس از مدیران باشگاه فولاد برای صدور رضایتنامه این بازیکن نخواهد داشت ضمن اینکه رقم سنگینی را هم که قرار است برای دریافت رضایتنامه این بازیکن صرف شود هزینه نخواهد شد، هرچند هم بعید است فولاد در زمستان این بازیکن را از دست بدهد هم در آن بازه زمانی جذب مدافع چپی در حد رزاق‌پور یا معامله‌گری تقریباً غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

جستجو
آرشیو تاریخی