صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و شانزده - ۲۹ شهریور ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و شانزده - ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ - صفحه ۳

آغاز بیستمین دوره بازی‌های آسیایی با رژه کاروان ایران

ایستاده در غبار

محسن وظیفه
خبر‌نگار


کاروان ورزشی ایران روز گذشته در مراسم افتتاحیه بیستمین دوره بازی‌های آسیایی که به میزبانی شهر آیچی - ناگویا برگزار شد، رژه رفت تا رسماً کار خود را در این دوره از بازی‌ها شروع کند. مراسمی باشکوه با رژه کاروان ایران و اهتزاز پرچم زیبای سه رنگ جمهوری اسلامی بر دستان دو ستاره تقریباً گمنام ورزش ایران یعنی فاضل اتراچالی و زهرا کیانی بسیار زیبا و دوست‌داشتنی بود. سال‌ها بود که بر دل همه علاقه‌مندان به ورزش برگزاری یک مراسم رژه زیبا مانده بود. چه بازی‌های آسیایی و چه بازی‌های المپیک همیشه کاروان ایران در مراسم رژه رفتار انتقادی از خودش داشت و هرگز مورد توجه قرار نگرفته بود اما این بار سنت‌شکنی شد و یک رژه خوب انجام شد. کاروانی با نام فرشته‌های میناب شهدای مدرسه شجره طیبه که با 305 ورزشکار در این دوره حضور دارد، رژه‌ای در شأن ایران انجام داد.
همیشه یا لباس خوب نبود یا به حدی مسئولان بی‌ربط به ماجرا در مراسم رژه حضور پیدا می‌کردند که همیشه هزار و یک انتقاد به آنها وارد بود. این‌بار اما مراسم رژه متفاوت از دوره‌های قبل بود. یک کاروان منسجم با کمترین میزان از افراد اضافه که در کنار ورزش هستند، در ورزشگاه میزوهو پارک آیچی حاضر شدند و یک رژه زیبا را از خودشان به یادگار گذاشتند. البته نه اینکه افراد بیکار در این مراسم اصلاً نباشند، در لباس ورزشکاران و لابه‌لای آنها تعدادی از این افراد بودند اما مهم این بود که پشت سر دو پرچمدار کاروان «شجره طیبه» فقط اصغر رحیمی سرپرست کاروان حضور داشت و این یک اتفاق خوشایند بود.
لباس‌ها بر گرفته از لباس قهرمانان ناو دنا، بسیار زیبا و البته بسیار هم ساده بود. البته که مراسم افتتاحیه ژاپنی‌ها مثل میزبانی آنها تا به اینجای کار بسیار افتضاح بود اما رژه زیبای کاروان شجره طیبه و بالا رفتن پرچم ایران، بسیار دلنشین و زیبا بود.
بعد از مراسم رژه بقیه مراسم افتتاحیه حوصله سربر و فقط برای پر کردن زمان بود که از سوی مردم شهر ناگویا هم مورد استقبال قرار نگرفت. با وجود تمام تلاش‌ها این ورزشگاه در هنگام برگزاری مراسم افتتاحیه پر نشد. از نکات جالب توجه در مراسم رژه تشویق شدید دو کشور بود؛ ژاپن به عنوان میزبان بازی‌ها با کاروان بسیار بزرگ خود در میان تشویق شدید تماشاگران به عنوان آخرین کشور در مراسم افتتاحیه رژه رفت و البته کشور چین هم که وقتی کاروانش رژه رفت به‌شدت از سوی تماشاگران حاضر در ورزشگاه مورد تشویق قرار گرفت. مراسم رژه سخنرانانی هم داشت، هیدئاکی اومورا، استاندار آیچی و رئیس کمیته سازماندهی بازی‌های آسیایی آیچی - ناگویا به همراه شیخ جوعان بن حمد آل‌ثانی، رئیس شورای المپیک آسیا سخنرانان مراسم افتتاحیه بیستمین دوره بازی‌های آسیایی بودند.

60 هزار ین، گران‌ترین بلیت افتتاحیه
 قیمت بلیت‌های مراسم افتتاحیه بازی‌های آسیایی از 7500 تا 60 هزار ین در نظر گرفته شده بود. مراسم افتتاحیه از ساعت 18 دیروز به وقت محلی (12:30 به وقت ایران) آغاز ‌شد و کاروان کشورهای حاضر در این دوره از بازی‌ها در این مراسم رژه رفتند. قیمت بلیت‌های مراسم افتتاحیه بر اساس جایگاه متفاوت بود و از 7500 ین (10.8 میلیون تومان) برای ارزان‌ترین جایگاه بزرگسالان تا 60 هزار ین (86 میلیون تومان) برای گران‌ترین جایگاه تعیین شده بود. نکته قابل توجه درباره بلیت‌های این مراسم، مقررات سختگیرانه فروش مجدد آنها بود؛ برخلاف آنچه در ایران در برخی رویدادهای ورزشی دیده می‌شود، فروش بلیت به صورت غیرقانونی در ژاپن امکانپذیر نیست و کسی نمی‌تواند به شکل آزادانه بلیت را با قیمت دلخواه در بازار سیاه عرضه کند.

شروع با طلا؟
کاروان ورزشی ایران در روز نخست این بازی‌ها باید ورزشکاران خود را در 11 رشته به میدان بفرستد که به همین دلیل هم کاروان ایران بلافاصله با اتمام مراسم رژه ورزشگاه را ترک کردند. شنای مردان، تنیس روی میز، MMA ، والیبال ساحلی، بسکتبال، فوتبال، دوچرخه‌سواری در جاده و تایم تریل، کاراته، تیراندازی، ترای‌اتلون و ووشو رشته‌هایی هستند که ورزشکاران ایران باید در آن به مصاف رقبای خود بروند. در بین این 11 رشته، رشته‌های رزمی حضور دارند که همیشه به کسب مدال در کاروان ایران کمک زیادی می‌کنند. کاراته از رشته‌هایی بوده که همیشه در بازی‌های آسیایی به مدال طلا رسیده و شاید این بار هم در کاتا بتواند در شروع بازی‌ها این کار را انجام بدهد. ووشو هم می‌تواند در بین شانس‌های امروز کسب مدال طلا باشد یا حتی MMA هم که اولین حضورش را در بازی‌های آسیایی تجربه می‌کند، می‌تواند در بین رشته‌هایی باشد که در همان روز نخست به کاروان ایران در رسیدن به مدال طلا کمک کنند. بسکتبال هم امروز یک مسابقه سخت با چین برای کسب مدال برنز دارد که می‌تواند اولین مدال ایران باشد. شاید تصور این بود که این رشته به دیدار فینال برسد و حداقل فینال را با چین برگزار کند اما نه ایران توانست به فینال برسد و نه چین تا با هم دیدار رده‌بندی را برگزار کنند. 

هندبال و شکست در همان شروع
مسابقات هندبال بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا از دیروز (شنبه ۲۸ شهریور) آغاز شد و تیم ملی هندبال ایران در نخستین دیدار خود در این رقابت‌‌ها به مصاف کویت رفت که با شکست همراه شد. تیم ملی هندبال ایران که ابتدا در لیست رشته‌های اعزامی نبود با فشارهای فراوان به کاروان اضافه شد اما در نخستین گام خود در این رقابت‌ها مقابل تیم ملی کویت شکست خورد. شاگردان نناد کلاییچ نیمه اول را با نتیجه ۱۵-۱۳ برنده به رختکن رفته بودند اما در نیمه مربیان شرایط تغییر کرد و تیم ملی کویت توانست به برتری ۲۶-۲۴ برسد. با این نتیجه، هندبالیست‌های ایران خود را مهیای دومین دیدار در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ در مقابل بحرین می‌کنند. این مسابقه روز دوشنبه ۳۰ شهریور و از ساعت ۰۹:۰۰ به وقت تهران برگزار می‌شود.

 

شناگران ایران به آب می‌زنند
رویای فینال 
محقق می‌شود؟
رقابت‌های شنای بازی‌های آسیایی ناگویا از امروز آغاز می‌شود. چهار شناگر ایران در مواد مختلف انفرادی و تیمی به مصاف مدعیان قاره خواهند رفت؛ مسابقاتی که برای نمایندگان کشورمان علاوه بر رقابت برای قرار گرفتن در جمع برترین‌ها، فرصتی برای ثبت رکوردهای تازه محسوب می‌شود.
 سامیار عبدلی شناگر سرعتی ایران، در دو ماده ۵۰ متر آزاد و ۵۰ متر قورباغه به آب خواهد زد. او یکی از چهره‌های مورد توجه ایران در خطوط سرعتی است و تلاش می‌کند در ناگویا رکوردهای خود را ارتقا دهد.
هومر عباسی هم در مواد ۵۰ و ۱۰۰ متر کرال‌پشت نماینده ایران خواهد بود. امیر مطاعی که در ماده قورباغه تخصص دارد، در سه ماده ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ متر قورباغه با رقبای آسیایی رقابت می‌کند.
محمد قاسمی شناگر جوان ایران، در سه ماده ۱۰۰ متر آزاد، ۲۰۰ متر آزاد و ۴۰۰ متر به میدان می‌رود تا یکی از پرتعدادترین برنامه‌های رقابتی تیم ایران را داشته باشد.
چهار شناگر ایران در بخش تیمی هم یک مأموریت مهم دارند. عباسی در کرال‌پشت، مطاعی در قورباغه، قاسمی در پروانه و عبدلی در آزاد، ترکیب تیم ایران در ماده ۴ در ۱۰۰ متر مختلط امدادی را تشکیل می‌دهند؛ رقابتی که می‌تواند توان تیمی شناگران ایران را در برابر مدعیان آسیا محک بزند. بر اساس برنامه مسابقات، ملی‌پوشان ایران از صبح فردا در مرحله مقدماتی مواد مختلف به آب می‌زنند و فینال هر ماده هم در نوبت عصر برگزار خواهد شد. حالا باید دید چهار نماینده ایران در آب‌های ناگویا تا چه اندازه می‌توانند از مرزهای فعلی خود عبور کنند و نام ایران را در میان مدعیان شنای آسیا قرار دهند. بی‌شک کسب مدال باتوجه به حضور کشورهای شرق آسیا خیلی سخت است اما تلاش شناگران ایران این است که با حضور در فینال مواد مختلف پیشرفت خود را به رخ بکشند. باید دید تا چه اندازه موفق خواهند بود.

 

علی‌نژاد نایب رئیس ووشو آسیا باقی ماند
کنگره اتحادیه ووشو آسیا با حضور دو نماینده کشورمان در ناگویا برگزار و طی آن دبیرکل جدید قاره کهن انتخاب و نایب رئیس ایرانی آن ابقا شد. بیستمین کنگره انتخاباتی فدراسیون ووشو آسیا صبح دیروز با حضور امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو ایران و مهدی علی‌نژاد نایب رئیس فدراسیون آسیا و دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران در هتل سایپرس گاردن ناگویا برگزار شد. در این مجمع انتخاباتی چانگ ونگ کیت از ماکائو در سمت ریاست برای مدت چهار سال ابقا شد اما در پست دبیرکلی چونگ کیم فت از مالزی به عنوان دبیرکل جدید فدراسیون آسیا معرفی شد. همچنین مهدی علی‌نژاد از ایران نیز در سمت نایب رئیس فدراسیون ووشو آسیا باقی ماند.
 

 دوئل ایران – چین در رده‌بندی بسکتبال آسیا
بسکتبال ایران امروز برای کسب مدال برنز به مصاف اژدها می‌رود. شاگردان مانولوپولوس که در مرحله نیمه‌نهایی در یک بازی فاجعه بار مقابل کره جنوبی شکست خوردند، حالا برای ایستادن روی سکوی سوم باید امروز دیوار چین را کنار بزنند. در دیگر بازی مرحله نیمه‌نهایی هم شگفتی رقم خورد؛ جایی که ژاپن با ارائه بازی بی‌نقص و درخشان مچ چینی‌ها را خواباند تا در فینال برای مدال طلا با کره جنوبی دیدار کند. ملی پوشان ایران در بازی نیمه‌نهایی ضعف‌های بسیاری در دفاع، حمله و شوت‌های سه امتیازی داشتند و همین عامل هم مانع صعود آنها به فینال شد. آنها حالا مقابل چین یکی از قطب‌های اصلی آسیا کار بسیار سختی دارند. چینی‌ها که در اتفاقی عجیب از صعود به فینال بازماندند حالا بعید است به این راحتی اجازه دهند که ایران به جای آنها روی سکو بایستد.
 

جستجو
آرشیو تاریخی