صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و دوازده - ۲۴ شهریور ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و دوازده - ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ - صفحه ۲

دیدارهای شش هفته و مسابقات معوقه لیگ برتر در 31 روز برگزار می‌شود

قطار لیگ در تونل وحشت

سینا حسینی
خبر‌نگار


 برنامه جدید سازمان لیگ برای ادامه رقابت‌های لیگ برتر، فوتبال ایران را وارد یک دوره فشرده کرده است؛ دوره‌ای که از ۱۶مهر آغاز می‌شود و تا ۱۷آبان ادامه خواهد داشت و در این فاصله، شش هفته از مسابقات لیگ برتر به همراه دیدارهای معوقه هفته هفتم برگزار می‌شود.
نگاهی دقیق‌تر به تقویم نشان می‌دهد مسأله کلیدی فقط تعداد مسابقات نیست، بلکه فاصله کوتاه میان آنهاست. هفته هشتم از پنجشنبه ۱۶مهر آغاز می‌شود و دیدارهای معوقه هفته هفتم در روزهای ۲۱ و ۲۲مهر برگزار خواهد شد. به این ترتیب، برخی تیم‌ها تنها چهار تا پنج روز پس از مسابقه قبلی دوباره به میدان می‌روند.
فشار برنامه در ادامه نیز حفظ می‌شود. هفته نهم در روزهای ۲۵ تا ۲۷ مهر برگزار خواهد شد و هفته دهم از ۲۹ مهر آغاز می‌شود. بنابراین برای بعضی تیم‌ها فاصله میان دو مسابقه تنها چهار روز خواهد بود. در ادامه نیز از هفته دهم تا یازدهم و سپس هفته دوازدهم، همین الگوی فشرده تکرار می‌شود؛ به‌گونه‌ای که برخی تیم‌ها در فاصله‌ای حدود یک ماه، چندین بار با فاصله چهار یا پنج روزه بازی خواهند کرد.
در صورتی که مسابقات لغوشده در همان زمان پیش‌بینی‌شده برگزار می‌شد، امکان ایجاد فاصله‌ای نزدیک به شش روز میان بسیاری از دیدارها وجود داشت. اما جابه‌جایی مسابقات باعث شده بخش قابل توجهی از بازی‌ها در فاصله کوتاه‌تری قرار بگیرند و فرصت ریکاوری تیم‌ها کاهش پیدا کند.
این شرایط برای تیم‌های حاضر در رقابت‌های آسیایی اهمیت بیشتری دارد. تراکتور و استقلال باید همزمان در لیگ نخبگان آسیا و لیگ برتر رقابت کنند و گل‌گهر نیز در سطح دوم رقابت‌های باشگاهی آسیا حضور دارد. برای این تیم‌ها، فشردگی مسابقات تنها به بازی‌های داخلی محدود نمی‌شود و سفرهای آسیایی و زمان محدود آماده‌سازی نیز به فشار موجود اضافه خواهد شد.
در چنین شرایطی، مهم‌ترین نگرانی، افزایش فرسودگی و احتمال مصدومیت بازیکنان است. وقتی یک تیم مجبور است هر چهار روز یک‌بار بازی کند، عملاً زمان زیادی برای ریکاوری کامل، تمرین تاکتیکی و آماده‌سازی جسمانی باقی نمی‌ماند.
سازمان لیگ با محدودیت‌های ناشی از فیفادی، مسابقات آسیایی و ضرورت پایان به‌موقع فصل، انتخاب‌های محدودی دارد؛ اما این برنامه بار دیگر ضعف تقویم‌گذاری بلندمدت فوتبال ایران را نمایان می‌کند. فشردگی فعلی شاید اجتناب‌ناپذیر باشد، اما تبعات آن برای کیفیت لیگ، سلامت بازیکنان و عملکرد نمایندگان ایران در آسیا، موضوعی نیست که بتوان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی